prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Pina
Helou Helou
Sm čist frišna tuki....ponavadi sm ob vikendih doma (v Kočevju) čez tedn mam fax....če kdo ve za kako lepo progo (da ni prevelika možnost srečanja medvedjih prijateljev in ta drugih problematičnih ljudi v Kočevju) bi bla zelo vesela :P
 Murka
V kopnih letnih časih je meni najlepša gozdna cesta pod hribom od Kočevja (konec Podgorske ali konec Rožne ulice) do Slovenske vasi ali v drugo smer do brunarice v Dolgi vasi. Tu srečaš ravno prav sprehajalcev, kolesarjev in celo kakega tekača, tako da imaš upanje, da se medvedji prijatelji te gužve izogibajo. Sicer pa sem idealne teren za tek našla na dolenjevaškem polju pred Ribnico: velika izbira kolovozov, mir in predvsem odprt in pregleden teren, žal pa je do tam kakih 10 km vožnje z avtom. Morda pa kdo pozna varianto teka od Kočevja do Jasnice, kjer se dolenjevaško polje prične, po stranskih poteh?
LP
 love to run
Lep pozdravček še z moje strani!

Fajn je tkole na tekaškem forumu prebrat, da folk teče po istih poteh kot jaz (beri: dolenjevaško polje:) Lahko pa dam še en nasvet, glede Jasnice: obstaja pot mimo vasi Lipovec, nato zaviješ malo v gozd v Jasnico in se pride ven malo stran od Ložin, vendar osebno je ne bi prakticirala, ker je precej nevarno, sploh sedaj spomladi. Nočem strašit, vsi ki smo iz tega konca se zavedamo, da nismo sami, kadar smo blizu gozda, ampak morda zgolj v vednost in previdnost: lani spomladi so opazili krdelo volkov, ki so prečkali cesto v Jasnici, tako da nekam v gozd ravno ne bi lezla :!: :)
Uporabniški avatar
 Pina
hehe....to moreš imet pa res srečo da srečaš volkove :)...
...meni je tudi všeč pod hribom tečt, sam nekok se mi ne zdi varnu če maš musko v ušesih
 entip
No pa nas je že kar nekaj...

Tekaških poti je kar nekaj pri nas. Če se izogibaš gozda greš lahko okrog jezera, samo je to bolj kratka.
Meni ljuba je iz Podgorske levo in mimo brunarice v Dolgi vasi do križišča pred Zajčjim poljem kjer obrnem nazaj, lahko greš pa tudi desno v hrib proti Štalcerjem in prideš ven na vrhu klanca kjer greš čez nekaj metrov desno na cesto ki vodi mimo smučišča v Dolgi vasi in se prične spuščati nazaj do Podgorske. Tale krog je nekaj več kot 10km.

Morda pa kdo pozna varianto teka od Kočevja do Jasnice, kjer se dolenjevaško polje prične, po stranskih poteh?

Po gozdni cesti, ki gre za Mahovnikom, kjer ti tečeš, greš pri Slovenski vasi v križišču naravnost, čez par sto metrov je na desni igrišče in cesta nadaljuje do Jasnice.

Do zdaj še nisem imel te "sreče" da bi naletel na kaj krvoločnega v gozdu, pri teku sem na cesti srečal le 2 srni, lisico, nekaj veveric in polhov. Tako srečanje ti pa definitivno polepša dan ane?
 Murka
Entip, imaš morda izmerjeno razdaljo od Slovenske vasi do Jasnice?

Pina, pozimi, ko so gozdne ceste zasnežene je prijetno teči po lokalnih asfaltiranih cestah, kjer ni pretiran promet napr. iz Kočevje čez Mahovnik do Brega, pa lahko naprej na Mlako, Gorenje itd...

Kar se pa divjadi na dolenjevaškem polju tiče sem enkrat zjutraj iz avta videla prav ogromnega medveda, ki je prečkal cesto na dolenjevaškem polju blizu Jasnice. Pa vseeno me tam ni strah, ker vidiš daleč naokoli. Po gozdnih cestah je pa vedno en slab občutek, kaj bo za naslednjim ovinkom :o
 love to run
srečo? hja, če srečaš tole kar ste opisovali, nedložne veverice pa lušne srnice pa tko dalje :D pol je res polepšam tek, sam ej murka, medveda si vidla? a to zej v kratkem? me je kr malo stsnilo :shock: , ko sem tole prebrala...sej ga večkrat opazijo v gozdu, sam po polju...no ja :? bom dala shuffle ven iz ušes, pa tekla raj brez muske..ga še nisem srečala v naravi, pa se drgač kar velik po velki gori pa vse do kočevskega roga furam, sam nekak nima te želje, da ga srečam...:S
 entip
Murka te razdalje še nisem meril, na grobo lahko pokalkulirava takole... iz Podgorske do Slovenske vasi je 4,3km potem pa še več kot enkrat toliko do Jasnice. Skupaj je potem krepko čez 10km v eno stran. Bo pa treba ob toplejšem vremenu tole s kolesom premerit. Takrat pa zapišem tukaj, če ne dobiš podatka že prej.

Love to run mogoče ti pa tvoj ipod pride prav pri borbi z medvedom.... lahko mu recimo žico zategneš okrog vrata in ga zadušiš.
Al pa kaj podobnega :)
 Murka
Joj, oprosti če sem te zamorila. Saj se medo ni šetal po polju, ampak je prečkal cesto. Verjetno je prišel iz gozda okoli Jasnice. Ti kar mirno tekaj po odprtem z muziko ali brez... nekateri dolgoletni jutranji vozači smo že parkrat imeli priložnost videti kosmatinca ob prečkanju ceste, zgleda da se zjutraj premikajo, čez dan pa kje na varnem počivajo :roll:
Jaz se že veselim daljšega dneva, ko bo spet aktualna gozdna cesta brunarica-Slovenska vas, s prisotnostjo prebivalcev gozda se pa skušam sprijazniti, saj vem, da mi nič nočejo, samo strah ima tako velike oči :shock:
Lp
 Murka
entip napisal/-a:Murka te razdalje še nisem meril, na grobo lahko pokalkulirava takole... iz Podgorske do Slovenske vasi je 4,3km potem pa še več kot enkrat toliko do Jasnice. Skupaj je potem krepko čez 10km v eno stran. Bo pa treba ob toplejšem vremenu tole s kolesom premerit. Takrat pa zapišem tukaj, če ne dobiš podatka že prej.

Love to run mogoče ti pa tvoj ipod pride prav pri borbi z medvedom.... lahko mu recimo žico zategneš okrog vrata in ga zadušiš.
Al pa kaj podobnega :)

Entip hvala - zaenkrat je zame tole še prevelika razdalja, ampak voljo imam in morda nekoč... :idea: Lp
 love to run
Entip, ja good idea :idea: :), al pa če mu kar dam svoj ipod (oz. shuffle), po tistem, ko bo mojo musko začel poslušat, ga bom gotovo nehala zanimat, ker se bo tok zrelaxiral :D ok, mal heca..no, težko bi mu zavila vrat sploh, razn, če ga zahajam ampak dejmo sam upat, da ga ne srečam :D

Murka, ne sej me sploh nisi zamorila ;), sej živim tu kjer se ti praviš, da mimo vsak dan pelješ in torej praktično ob gozdu in sploh se velik potepam po naravi, sam sem mislila, da če si ga v kratkem vidla, sem si rekla, da morm bit še ekstra bolj previdna,..u never know..tut mene so namreč začele zanimat bolj stranske poti-so zapeljivejše od glavnih, mal sm se že naveličala ene in iste poti, tako, da ko bo sezona tenisa v kočevju spet:) jupi:) pridem zagotovo kak krog odtečt po vašem koncu:) do takrat pa varen korak ;)
Uporabniški avatar
 Pina
Hihi....kaj pa ob Kolpi kej tečete?....Polet je tok fuckin dost prometa....grrr....zakaj nism pr 10 letih tekla...k še sploh novomeščani niso vedl da se da tam tut domu it, pa niso motoristi se tam znašali nad naravo :(
Uporabniški avatar
 timzl
tista cesta-potka k gre nad smučiščem je tud lepa
Uporabniški avatar
 timzl
ma na začetku sm teku z muziko, zdej pa rajš gozd poslušam :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA