prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Jančika napisal/-a:Klatež, spet si mi zelo pomagal, hvala :toast: ! Očitno bo zdaj delalo, kot je treba - posnela sem dva kratka "treninga", par sekund sem štopala, in je ST prepoznal in prenesel oba :) . Nisem niti pomislila, da bi lahko bilo z novo verzijo boljše, super!

Slika
 Jru
Evo, sem zbral pogum za nakup.

Pa me zanima, da ne berem vseh 25 strani, (čeprav sem jih sproti), kaj mi priporočate kar se tiče softwara; Urca ma še vse prvotne nastavitve, kaj torej dat gor, da bo vse delalo natančno, da ne bo hroškov in da bo aptudejt.

Hvala,

jru
Uporabniški avatar
 klatez
Poglej na uri, kateri verziji imaš nameščeni.
Pot je tale (oz. ustrezni slovenski izrazi): Menu - Settings - System - About
Če ti piše tole: Software version 2.30; GPS 2.10, potem kar veselo na tek.

Drugače pa le updejtaj... So bili prej hujši hrošči.
Pa tudi te verzije so že kar nekaj časa zunaj in torej preizkušene.
Uporabniški avatar
 jegart
Jaz imam tudi problem glede vnašanja podatkov po treningu ,
ko mi začne prenašati na traning centru in sport tracks mi narobe vnese štart treninga ali teka , primer danes . sem štartal ob 8,31 na oba centra pa je bilo 23,31 min.Še nekaj , včasih mi 2 krat ali 3krat vnese za en dan pr, 10.3. mi je kar trikrat vnesel . Primer:11,12,13,.marec, mi ura vnese datum za 10. 3. za vse tri dni. Nalagali smo že večkrat, pa nić. Ura mi kaže pravi datum.

Ker vidim, da se spoznate na garmin 405, vas prosim, če mi zna kdo pomagat.
Uporabniški avatar
 klatez
Jegart ali ti sploh resetiraš uro po koncu posameznega treninga?
(pritisneš in držiš gumb lap/reset tri sekunde)

Po moje ne in zato ti potem kar nadaljuje isti trening in ne začne novega.
Uporabniški avatar
 jegart
.Reseritam jo vsakič. Narobe sva se razumela. Vnaša mi v isti datum tri različne treninge.Vedno pa datum nazaj.
Primer. Danes smo trinajstega, in grem tečt ob 8 uri zjutraj. Ko pridem mi naloži datum dvanajstega ob 23 uri, ko grem tečt jutri štirinajstega pa mi zopet naliži dvanajstega samo ob 13 uri. Na garminu pa mi kaže točno štart ko grem od doma. vse smo poskusili pa ne vemo več kaj.
Hvala za vsak nasvet.
Uporabniški avatar
 Jančika
Jegart, pojma nimam (kot lahko vidiš že iz mojih zgornjih postov, hahaha).

Me pa zanima še nekaj - a je to običajno, da ST prebere drugačno razdaljo, kot jo je namerila ura? GTC mi zapiše enako razdaljo, kot je na uri, ST pa skoraj vedno za par metrov drugačno (tam 5-10 recimo). Kaj mu je???
Uporabniški avatar
 klatez
@ Jegart: In v obeh programih (Training center in SportTracks) ti pokaže za isti trening isti napačen datum in uro?

@ Jančika: ST ima svoj izračun iz točk (pozicij), ki jih posname ura. Če hočeš imeti isto razdaljo, potem v okencu Summary pri polju Data klikni na ikono računalnika in izberi Use manually entered values.
Uporabniški avatar
 klatez
@ Jegart: dobil sem idejo, kaj bi lahko bilo narobe.
Možno je, da imaš nastavljen napačen časovni pas na uri.

Idi na: Menu - Settings - Time - Time Zone in mora biti EUR-Central
Pa preveri še v meniju Time - Time 2, ki naj bo na Off.

Če imaš nastavljene slovenske menije, je pot: Menu - Nastavitve - Cas - Casovni pas
in druga zadeva v meniju Cas - Cas2.
 Jru
Klatez, hvala; imam software 2,3, GPS 2,1.

Treba se bo še malo navaditi na vse skupaj, pa bo zlaufalo...

Pozdrave,

Jru
Uporabniški avatar
 Jančika
Klatež, hvala. Saj mi je čisto vseeno za tistih par metrov razlike, samo nikakor si nisem znala predstavljat, kako in zakaj pride do nje :) .
 Gorg
Moram reč, da je ta ura res prava poezija, uporabljam jo že kakih 8 mesecev in brez večjih težav, moti me samo sorazmerno kratka življenska doba baterije, da včasih zelo dolgo porabi da najde satelite, nekajkrat pa se mi je zgodilo da mi ob vklopu ni vzpostavilo povezave z HM, ampak kasneje med med tekom. Trenutno sem ob branju te teme upgradeal firmware in zadeva je bila tako preprosta, da bi jo z lahkoto opravila tudi moja babica.

Nekajkrat se mi je tudi zgodilo, da mi je dol preneslo samo zadnji tek ne pa tudi prej shranjenih, sedaj sem odkljukal možnost "auto erase data" pa bom videl če je to povzročalo to težavo.

Zanima me še kako točna je nadmorska višina, ker se mi zdi da le-ta precej variira.
Uporabniški avatar
 Biz
Nadmorska v. ni tocna. Za tocno visino uporabi kakšno korekcijo v sporttracks ali kaj podobnega...
Uporabniški avatar
 klatez
Opravljeni višinski metri res niso točni in si je potrebno pomagati s kakšno korekcijo.

Presenetljivo pa je nadmorska višina, ki jo ura pokaže na določeni točki, zelo točna.
Uporabniški avatar
 Biz
Meni se pa zdi, da tudi nadmorska višina ni točna, je pa približno točna. Krivulja elevation je napačna. S korekcijo, ki jo pa itak uporabljam, pa prideš do čisto točnih podatkov.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA