Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 maca
Bravo vsem za dosežene odlične rezultate :laola

Še posebej bravo ultra maratonski polžki,ki sploh ni bila polžka po doseženem času :laola

Bravo TF-jevci.
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Čestitke vsem... :laola Ob takem vremenu pa SPLOH...
Uporabniški avatar
 5rca
Bib Number: F201 - OBERDANK TANJA (SLO)
Year of Birth: 1957
Team: TEKASKI FORUM
Final Time: 3.43.58

:laola
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
Treviso maraton je bila očitno prava izbira za celotno gorenjsko ekipo v kateri smo vsi po vrsti kar solidno izboljšali maratonske osebne rekorde: Stanko Maček, Janez Ferlic, Boštjan Potočnik, Lojze Primožič, Tomo Petek in Marjan Lotrič. Če se bo še Tini preselil v Kranj oz. bližnjo okolico, kar smo mu tudi ponudili, bo zagotovo izboljšal PB.

Že v štartnem boksu nas je dodobra napralo, v prvih vrstah je bil med najbolj živahnimi serijski maratonec Giorgio Calcaterra, v lepih vijoličnih pajkicah opazim Paolo Sanno ( www.paolasanna.it ), večji del gorenjske ekipe je štartal v drugem boksu.

Sam sem začel malce bolj rezervirano in 21-ko obrnil nekaj nad 1:18, druga plovica konstantna in celo nekaj sekund hitrejša, tudi zadnja dva kilometra neverjetno hitra.
v cilju smo se nato zbrali vsi člani gorenjske ekipe, premraženi in premočeni počakali šoferja in nato je sledila skorajda iskalna akcija Tinija, ki pa se je kasneje le pojavil ko je po maratonu prehodil še kakih pet kilometrov po Trevisu.

Uradni zaključek maratonskega izleta v Ljubljani v Dubočici po priporočilu gurmana Tinija.

Hvala vsem članom za prijetno druženje in ekipi Rekreativca ( www.rekreativec.si ) za moralno podporo in uspešno izveden projekt.

Naj ne pozabim čestitati še vsem ostalim iz Slo.

Športni pozdrav

Janez
Uporabniški avatar
 riba
Čestitke vsem :clap:
Res ste dobri :cast1:
Uporabniški avatar
 GTA
Uspešna gorenjska odprava + Tini se je v večernih urah po analizi v Dubočici vrnila iz maratona v Trevisu. Dež, naliv, veter, vendar idealnih 10 stopinj in vsi gorenjci z osebnimi rekordi. Tinija smo nagovarjali naj se preseli v Kranj, če želi izboljšati svoj čas pa se ne da.
Stanko in Janez sta tako iz drugega planeta, vendar pa smo tudi ostali: Boštjan, Tomo, Marjan in jaz krepko izboljšali svoje pb. Moja želja je bila, da bi tekel pod 2.52. Začel s km časi okrog 4min km in prišel na polovičko v 1.23.51, dobro počutje in nizek utrip sta mi malce povišala apetite in tako sem iz km v km samo še stopnjeval in drugo polovičko tekel 1.22.30. Za mojih 80+kg je to čas, na katerega pred tekmo nisem upal pomisliti niti v najlepših sanjah, vendar mi očitno dež ustreza, saj nas je lani na IM Avstrija prav tako pralo in se je dobro izšlo. Živel dež!!!
Še nekaj bi omenil, o čemer je tekla beseda v kombiju. Veliko naših znancev po tekmah govori, da so do svojih uspehov prišli skoraj brez treninga itd itn, kaj bi šele bilo, če bi zares trenirali itd itn
Zase vem, da sem za dosego tega rezultata letošnjo zimo moral pošteno trenirati in tudi sotekači iz Trevisa so mi potrdili, da brez odrekanj in veliko pravega treninga ne bi šlo. Mislim, da je to edina pot, razen če...
Še o tekmi: organizacija odlična, okrepčevalnice dobro založene, v cilju oskrba na nivoju, navijačev ob progi kljub nalivu veliko, družba dobra, tako da so na analizi že padali predlogi za enega od spomladanskih maratonov drugo leto v enaki zasedbi - z dobrim organizatorjem (hvala J.), brez komplikatorjev in posledično v odličnem vzdušju.
Uporabniški avatar
 dexi27
Še nekaj bi omenil, o čemer je tekla beseda v kombiju. Veliko naših znancev po tekmah govori, da so do svojih uspehov prišli skoraj brez treninga itd itn, kaj bi šele bilo, če bi zares trenirali itd itn
Zase vem, da sem za dosego tega rezultata letošnjo zimo moral pošteno trenirati in tudi sotekači iz Trevisa so mi potrdili, da brez odrekanj in veliko pravega treninga ne bi šlo. Mislim, da je to edina pot, razen če...

Ja to pa se strinjam brez treninga in veliko odrekanja takih rezultatov ne more bit razen če :roll:

Čestitke vsem :!: :!: :!:
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
GTA napisal/-a:Še nekaj bi omenil, o čemer je tekla beseda v kombiju. Veliko naših znancev po tekmah govori, da so do svojih uspehov prišli skoraj brez treninga itd itn, kaj bi šele bilo, če bi zares trenirali itd itn
Zase vem, da sem za dosego tega rezultata letošnjo zimo moral pošteno trenirati in tudi sotekači iz Trevisa so mi potrdili, da brez odrekanj in veliko pravega treninga ne bi šlo.

Potrjujem to tezo. Sam povem, da sem letos pozimi treniral kot še nikoli do sedaj in se posvečal kolikor sem se pač lahko svojemu maratonskemu treningu. Ob vseh ostalih obveznostih (službenih, družinskih, prijateljskih) se da tudi dobro in kakovostno trenirati, če je le prisotna želja, motivacija in ljubezen do športa. Je pa treba garati in nič jamrati.

LP

Janez
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Še enkrat čestitke vsem udeležencem in seveda ob doseženih rezultatih!
Za tak rezultat ali kar je pod 3h in še kaj čez moraš presneto garati in delati, da se kar kadi!
Tudi sam sem ko sem odtekel 50km špuro v Jordanij ( spomini še živijo :lol: , in želja ponovno vre :wink: )
Sem res trdo treniral dolge distance pri nizkem utripu itd....
Pa sem bil popolnom poplačan, ko sem prišel skozi cilj in pogledal na uro.
Zanimivo je da za tisti trenutek, ko pogleda človek na uro.Da vidiš tisti čas, moraš delati toliko časa.Ja nekateri tega niso pripravljeni.
Ampak kdor ceni vse to bo to tudi dosegel.Zato je pred vami in pred vsemi drugimi še veliko podobnih uspehov!
Uživajte v regeneraciji!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tini
Ojla,

Janez in ekipa - se enkrat hvala za organizacijo in druzenje v Trevisu. Bilo je res super.
Sam sem bil tokrat ze tretjic na tem maratonu, organizacija je res super. Malenkostno me je sicer razocaral expo, saj je bil le-ta v prejsnjih letih bogatejsi. Ocitno se recesija pozna tudi na tem podrocju. Tako nisem zasledil niti enega stanta s sportno prehrano (sem v zadnjem momentu ugotovil, da sem krenil na pot le z 3-mi geli. Se me je kasneje usmilil GTA in mi podaril enega.) Dobili smo spet dobre,Asicsove zelene majcke, primerne za na hokej.:)
Dez, ki je padal celo noc, in kasneje tudi med dirko me je precej demoraliziral.
Tako, da sem startal precej iz ozadja in sel na "kao" dolgi tek. Po polovicki, ki sem jo odtekel v 1:35 sem bil se popolnoma spocit, tako, da sem zacutil priloznost za PB (3:10) in malce pospesil. Slo je kar uredu do cca 36km, nakar so se zaceli pojavljati rahli krci (ja, kaksen gel viska mi je res manjkal), tako, da je pace pocasi padal. Zgodba zase je bila pa po 40km, ko je bilo ze jasno, da ne bo blizu PB - zadnja 2.2km sem odtekel v 6:17/km - delno sem bil ze lepo skurjen, delno pa se mi je ze jebalo za rezultat (oprostite izrazu). Na koncu 3:16(pri povprecnem pulzu 147), kar je moj 3.najboljsi maratonski rezultat. Vseeno super za ta cas.
V cilju smo se potem nekako porazgubili, sam sem pa prehodil se kaksnih 5km po Trevisu preden sem nasel kombi (pa se lenci sem spotoma srecal na trasi - tudi moje cestitke:)).
Nadaljevanje je pa seveda bilo regenaracijsko uspesno - najprej golaz na prvem Autogrillu, finale pa na leskovackem rostilju v Dubocici.
Glede na to, da sem bil v kombiju edini, ki nisem postavil PB mi je seveda dalo precej misliti. Vsekakor se bi dalo iztrziti precej vec. In bil sem edini "negorenjec", pravijo. Hmm, in tudi zelene majcke ne menjam za rdeco (ceprav mi je ta barva zelo pri srcu, vendar ne hokejska:))

V spomladanskem terminu sedaj planiran se dva maratona (Trst in Jesolo), in upajmo na popravek casov (predvsem na drugem, V Trstu zna biti tradicionalni "die hard").

Se enkrat cestitke vsem za "nore" case.

tini
Nazadnje spremenil tini, dne 31 Mar 2009, 01:28, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 vencelj
Tini, kljub vsemu si dosegel dober rezultat, za kar ti čestitam! :clap:
Nekaj me je pa začudilo :shock: : si ugotovil, da si krenil LE s tremi geli itd...
Odtekel sem šele tri maratone, pa na njih nisem vzel še nobenega gela, zato me je prebrano presenetilo :roll:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 tini
vencelj napisal/-a:Nekaj me je pa začudilo :shock: : si ugotovil, da si krenil LE s tremi geli itd...
Odtekel sem šele tri maratone, pa na njih nisem vzel še nobenega gela, zato me je prebrano presenetilo :roll:

V preteklosti sem imel na maratonih precej tezav s krci.
V zadnjem casu pa sem ugotovil, ce vzamem 5-6 gelov teh tezav ni vec.:)
V trevisu sem moral pac te 4 gele, ki sem jih imel na voljo nekako racionalno razporediti..

Ja, sej vem..geli so krivi :)
Uporabniški avatar
 PeterM
GTA napisal/-a: Veliko naših znancev po tekmah govori, da so do svojih uspehov prišli skoraj brez treninga itd itn, kaj bi šele bilo, če bi zares trenirali itd itn
Zase vem, da sem za dosego tega rezultata letošnjo zimo moral pošteno trenirati in tudi sotekači iz Trevisa so mi potrdili, da brez odrekanj in veliko pravega treninga ne bi šlo.

Čestitke vsem za izvrstne rezultate. :clap:
Brez garanja vsaj v maratonu ni kvalitete.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA