Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Slovenc
Čez par dni(6) imam cooperjev test zarad službe. Max. število točk dosežem, če naredim cooperjev test pod 10 minut. Trenutno mam 10.47, začel sem trenirat pred 1 tednom, ko sem mel 13.30.

Rabim nasvete kako naj v 6 dnevih popravim rezultat na 10 minut na 2400.

A je boljše za kak dan prekinit z treningom? Ker zdaj v zadnjem tednu vsak dan tečem kolko hitro pač lahko. Noge me ful bolijo.

Hvala
Uporabniški avatar
 Pero
Pozdravljen!
Noge te bolijo, ker so mišice polne mlečne kisline in mikropoškodb (moje laično mnenje). Če boš tako nadaljeval, bo čez 6 dni rezultat slabši, kot bi bil sicer. Vsekakor ti priporočam vsaj en dan počitka, privošči si eno ŠPORTNO masažo nog. V tvojem primeru bo sicer bolelo kot sv... ampak le tako se bo lahko mišica v tako kratkem času vsaj malo regenerirala. Po masaži pa kakšne hladno-tople (izmenično) obloge mišic. Npr. tuš - mrzla voda, topla voda, po pol minute in to večkrat ponoviš.
V nadaljevanju ti pa priporočam kakšen intervalni trening, npr. 12x200m (15 minut ogrevanja, potem pa 200m hitro, 200m počasi, 200m hitro, 200m počasi ..., na koncu pa 10 minut iztekanja).
:!: Obvezno se pred treningom za hitrost dobro ogrej!
:!: Obvezno si po vsakem treningu vzemi čas za streching! Tudi 15 minut če je treba. Lepo počasi in učinkovito.
2 dni pred preizkusom zmanjšaj intenzivnost treningov.

Časa ni veliko, ampak mislim, da ti bo uspelo.

:arrow: V vsakem primeru pa ne pretiravaj! pomisli kaj ti sploh te točke pomenijo v primerjavi s tvojimi mišicami, vezmi, kitami, koleni, ki jih boš potreboval še celo življenje.
Po pameti!

Srečno!
 Sandi3team
Glede na to, da imaš tako malo časa ti priporočam jutri 1 dan počitka z masažo nog, nato pa 2 intervalna teka na ciljni hitrosti in enega nad ter enega pod.

Če ti rezultat res toliko pomeni se oglasi pri kakšnem klubu v okolici, da ti trenerji konkretno pomagajo. Če si iz okolice Celja ti lahko pomagamo mi, če pa nisi pa napiši od kod si pa ti lahko priporočimo nekoga, ki ti lahko pomaga.

LP, Šanji
 Slovenc
Hvala za nasvete, jih bom upošteval. Danes bom počival, da se mi malo spočijejo noge. Zvečer mi bo moja noge zmasirala :lol:

Potem pa trening naprej.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA