prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ZABEC
Opažam , da veliko tekacev teče ponoči in to v zelo temni obleki in brez odsevnikov.

Potem pa se redke izjeme, ki uporabijo kak odsevnik in nekateri kar odsevni jopič.
Včeraj sem brskal po trgovinah in nisem našel nobenih pajkic in majice, ki bi imela omembe vredno velikost odsevnga materiala. Ponavadi je edino logo izdelan v odsevni obliki.. :shock:

Jaz za nočne hribovske podvige uporabljam čelno svetilko, za lazje zadeve ob polni luni pa se zelel reševati z obleko PA je NI.

Ali pa jaz nisem nič našel?
Uporabniški avatar
 Loni
V Sport2000 boš v tistih grmadah oblačil našel brezrokavnike, dobi se trakove na ježka z diodami ali brez, tako da se vse najde, kaj pa kdo nase natakne, je pa od nejga odvisno. Sama lučke ne rabim, ker je vse osvetljeno, dam pa gor odsevni trak, superge in oblačila pa večinoma že imajo kaj odsevnega gor.
 luzr
Nekatera oblačila, vetrovke in dolge pajkice imajo fluorescentne našitke ali trakce, ki pa zaležejo bore malo.
Taki odsevnički so sicer tudi na supergah

Najboljša reštev, če tečeš po robu prometne ceste, so utripajoče led svetilke. RAzlični proizvajalci ponujajo rdeče in bele. To so lahko tudi kolesarske, ker je dandanes mogoče dobiti zelo majhne in lahke.

Poleg tega obstajajo tekaški trakovi z vdelanimi led svetilkami.

Ne samo v alpinističnih trgovinah dobiš male rdeče utripajoče lučke (led).

Sam prisegam na Petzlovo E-lite, ki je izjemno lahka in jo je za razliko od naglavnih svetilk možno namestiti skoraj kamorkoli. Na ovratnik, okoli pasu, na nahrbtnik, na roko,....

Avtomobilski zaščitni jopič ni slaba ideja, saj ga bodo avtomobilisti prepoznali in te ne bodo jemali kot nekega nebodigatreba tekača, marveč kot kolega avtomobilista....

Dodatno si lahko za obstoječo tekaško opremo omisliš svetlobne našitke.
 skorc
Jaz imam pripravljen en reklamni brezrokavnik za v avto. Nisem pa še preizkusil.
Uporabniški avatar
 ZABEC
Pa še nekaj izdelkov "da postanete vidni" , ki se jih spotoma našel:
V Intersportu (Mercator šiska) imajo:
-odsevni trak z rdečimi led diodami. Zelo uporabna zadeva za na roko ali nogo. Vidljivost in opaznost se poveča na nekaj km :D Cena: 5 €
-majhna rdeča utripajoča lučka z sponko. Cena: 2.5 €

Obe napravi imjo baterije v kompletu, tako, da je res ugoden nakup.
Uporabniški avatar
 ZABEC
wind napisal/-a:No, zdajle so dnevi že dovolj dolgi, da ni treba v temi laufat. :D

Jaz najdem čas, ko se začne temnit. :-- Opažam, pa da je meni podobnih zelo veliko.
Seveda pa vsak najde svoj čas... vsaj upam da...
Jaz tečem pred začetkom pouka in v zimskem času je kar temno. Takrat uporabljam reflektna trakova s svetilnimi diodami - lučke na baterije, ki rdeče utripajo.
Kupila sem jih pa v Lidlu. Glej za njihove akcije, če jih naročijo ponovno. :D
 Sophie
A kdo teče po neosvetlenih predelih in uporablja naglavno lučko? Jaz večinoma tečem po PST-ju, ki (vsaj pri Koseškem bajerju) ni osvetljen, zato sem si omislila naglavno svetilko. Najprej sem zamenjala 3 različne, ker so me vse motile, no tretja, pa mi ustreza. Predvsem je ultra lahka pa še vidljivost z njo je super....priporočam Silva Ranger Pro. Je prav posebaj narejena za tek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA