prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Arabo
@ riba

Občutek te ne vara!!! Res sva pretekla nekaj več (17,33 km), a sem te celo pot in na koncu malo "nahecal", ker sem predvideval, da se boš drugače ustavila.... :wink:

Res je bila proga razgibana (naredila sva kar nekaj višinskih km), vreme pa je bilo tudi prav zgodnje poletno. Kot praviš, škoda, da si nisva vzela nekaj pavz za uživanje. Bova pa drugič in verjetno te trenutke delila še s kom ...

@ ira

Kot sem razumel lonely-ja nameravaš weekend in praznike preživeti na Obali. Dogovorila sva se, da naj bi v nedeljo odtekli standardno pot Koper-Izola-Ronek-Strunjan-Beli križ-Fiesa-Piran-Bernardin-Portorož-Lucija-Izola-Koper (nekaj čez 30 km) z možnostjo skrajševanja ali podaljševanja poti sproti po dogovoru. Startali bomo bolj zgodaj zjutraj, da nas ne bi sonce in vročina preveč motila. Pot bo podoba danes opisani s strani ribe (torej, kar nekaj višinskih km), vendar daljša in z več pavzami (poskrbljeno bo za napitke, prigrizke,verjetno tudi kolesarsko predhodnico oz. spremljavo,...). Zaradi prej navedenega predvidevam, da bomo za dogodek namenili kar nekaj našega prostega časa (zagotovo več kot 3 ure). V nedeljo smo se okvirno dogovorili, da pride tudi aisha s svojimi.

Sam se bom oblekel prav poletno in bom pripravljen tudi na lovljenje blagodejnih sončnih žarkov za zgodnjo porjavitev. Mogoče pa bomo imeli tudi kaj časa in razpoloženja za namakanje nog v slani morski vodi.... Si že predstavljam.....

Vsekakor (kot vedno) vabim, da se teka udeleži še kdo drug, ki bo v nedeljo kje v bližini in z voljo do teka in druženja.
Uporabniški avatar
 IRA
Arabo napisal/-a:@ riba

Občutek te ne vara!!! Res sva pretekla nekaj več (17,33 km), a sem te celo pot in na koncu malo "nahecal", ker sem predvideval, da se boš drugače ustavila.... :wink:

Res je bila proga razgibana (naredila sva kar nekaj višinskih km), vreme pa je bilo tudi prav zgodnje poletno. Kot praviš, škoda, da si nisva vzela nekaj pavz za uživanje. Bova pa drugič in verjetno te trenutke delila še s kom ...

@ ira

Kot sem razumel lonely-ja nameravaš weekend in praznike preživeti na Obali. Dogovorila sva se, da naj bi v nedeljo odtekli standardno pot Koper-Izola-Ronek-Strunjan-Beli križ-Fiesa-Piran-Bernardin-Portorož-Lucija-Izola-Koper (nekaj čez 30 km) z možnostjo skrajševanja ali podaljševanja poti sproti po dogovoru. Startali bomo bolj zgodaj zjutraj, da nas ne bi sonce in vročina preveč motila. Pot bo podoba danes opisani s strani ribe (torej, kar nekaj višinskih km), vendar daljša in z več pavzami (poskrbljeno bo za napitke, prigrizke,verjetno tudi kolesarsko predhodnico oz. spremljavo,...). Zaradi prej navedenega predvidevam, da bomo za dogodek namenili kar nekaj našega prostega časa (zagotovo več kot 3 ure). V nedeljo smo se okvirno dogovorili, da pride tudi aisha s svojimi.

Sam se bom oblekel prav poletno in bom pripravljen tudi na lovljenje blagodejnih sončnih žarkov za zgodnjo porjavitev. Mogoče pa bomo imeli tudi kaj časa in razpoloženja za namakanje nog v slani morski vodi.... Si že predstavljam.....

Vsekakor (kot vedno) vabim, da se teka udeleži še kdo drug, ki bo v nedeljo kje v bližini in z voljo do teka in druženja.

O madonca :shock: :lol:
Moram malo "nagruntat" kateri del poti se vam bom pridružila 8)

Sporočim!
Uporabniški avatar
 riba
Ira, sva že dve, ki to gruntava :lol: . Mogoče v na Belvederju???
Uporabniški avatar
 ZEBRA
Arabo napisal/-a:Koper-Izola-Ronek-Strunjan-Beli križ-Fiesa-Piran-Bernardin-Portorož-Lucija-Izola-Koper

Če si mislil mimo strunjanskega križa, z obračanjem pri marini v Luciji in nazaj po kolesarski Poti prijateljstva (Parenzani) do Kopra potem je to na okroglo 37km. :D
Bi znalo biti zanimivo, vendar so moji dolgi teki v območju 6min/km ali pa tudi precej počasneje in nisem čisto prepričan kako se bomo (u)lovili (glede na vaša poročila o hitrostih ki jih tečete med tednom :wink:)
IRA napisal/-a:O madonca
Moram malo "nagruntat" kateri del poti se vam bom pridružila

Sicer pa se vstopno izstopne postaje ponujajo same od sebe:
kamp Izola - ostane 27km
kopališče Strunjan - ostane 15km
:?:
Uporabniški avatar
 Arabo
Hvala za informacijo in res sem načrtoval pot po vrhu klifa do križa in potem mimo Hotela Krka in solin po cesti do Belega križa. Od tam dol do Fiese in poem mimo piranske stolnice mimo punte v Piranu ob morju do Portoroža. Obrniti pa sem nameraval že na plaži v Portorožu in potem pod tunel nazaj v Strunjan oz. Izolo.

Glede tempa pa ti zagotovim, da ne bomo hitrejši od 6 min/km, mogoče na kakem odseku nekoliko hitrejši. sicer pa je "običajno", da se poskuša na takih tekih v krajših klancih malo pošprintat, tako da občutiš malo bitje srca in "svežino" morskega zraka, istočasno pa nekaj narediš z vidika vzdržljivosti, moči,...

Drugače pa sva včeraj z ribo odtekla od San Simona do Belvederja tempo nad 8 min/km. Celotno pot (Izola-San Simon-Belveder-Ronek-Strunjan in po parenzani nazaj v Izolo) nekaj več kot 17 km povprečno 6,10 min/km in v tem času niso zajete pavze (le "čisti" tek).

Na cca vsakih 10 km predvidevam, da bomo imeli "krajšo" pavzo (tudi do 10 min) za pitje in okrepčilo, klepet, opazovanje narave in znamenitosti,.... čeprav verjetno že vsi to progo in kraje poznamo.

Naj povem, da zadnjič (lani koncem poletja), ko sem odtekel to progo sem se na Portoroški plaži vrgel v morje in se nato sušil na pomolu. Ma kaj nisem ZASPAL!!!!??? Pavza je trajala več kot uro..... :) Da ne povem, kako se je bilo težko ponovno spraviti v pogon.... grave!! :)
Uporabniški avatar
 IRA
Ok ...

:P

Kolk dolga je proga Izola - Belveder - Strunjan - Beli križ - Piran - Bernardin - Portorož
Aja pa do Pirana grem jest prav sigurno PEŠ ... po unmu kuclu dol si bom čist preveč bremzice znucala (če gremo po uni stranski, k prideš na Tartiniju dol).

Nekak bi rada tele klance pretekla enkrat... lepo počasi, da se boste vi lahko v miru skopali, posušili in nakofetkali :twisted:

Štartala bi skor iz centra Izole, sepravi mam ene 2km do podBelvederja, v Portorožu bi pa verjetno pustila avto al pa našuntala koga, da pride po mene :oops: :wink:

Drgač pa tko no ... enih 14-17km, mogoče - mogoče 20 maximum bi jest tekla v nedeljo!
Razmišljam, če bi šel kdo tako polovično ... recimo jest do Pirana tečem, "nekdo" gre s kolesom ... pol pa smena :twisted:

Kolk je pa pol od Pirana ... al pa recimo od Portoroža še nazaj do Izole?
Če bi šli tam po "poljih" pa čez Izolski tunelček je od Lucije do Izole cca 7-8km ... sepravi s Pirana enih 12-13?
Hmmm ne vem, če bi moj to teku ... sploh po kolesarski turi čez Strunjan ...

No uglavnem ... mene boste srečal nekje na poti, z vami v štric pa nimam nobenih šans tečt :lol: :roll: 8)
Uporabniški avatar
 Arabo
Zebra je že napisal: Kdor gre iz Kopra in se vrača v Koper naredi 34, iz Izole nazaj v Izolo okoli 27, iz Strunjana v Strunjan 15 (km-2 gor ali dol).

@ ira

Mogoče pa start iz Strunjana in konec v Izoli, kot si omenila, pa bo nekaj čez 20.

Še predvidena mesta postankov (poleg krajših, to so samo daljši z pijačo in prigrizkom) in timing: Predviden start iz Kopra ob 9,00; avtocamp Izola 9,25-9,30; Strunjan 10,00-10,15 (pavza na plaži, razgibavanje,...); Fiesa 10,50; Piran 11,10(pavza); Portorož 11,40; Strunjan 12,00 (pavza); Izola 12,30, Koper 13,00. Vmes še kak postanek, odvisno od razpoloženja.

Jo vidiš je okviren čas okoli 4 ure za 37 km, normalen tempo.
Uporabniški avatar
 riba
Jaz bi najraje štartala z vrha Belvederja (da se izognem vzponu, ki mi je zadjič zrahljal kolena) in tekla do Portoroža (one way ticket) tako, da ujamem ta lepše razgledne točke :roll: .

@Ira: A se dobiva v Izoli, da odpeljem avto v Portorož? Al obstaja kaka boljša varianta??

p.s.
A jutri velja Izola-Koper in nazaj? Ura???
Uporabniški avatar
 lonely
Jutri Izola-Koper-Izola-------velja.

Zmenita se in sporočita uro.
Uporabniški avatar
 Arabo
Glede avtomobilov pa tako. Jaz bom moral zjutraj v Piranu in Strunjanu (postaviti nekje pijačo in okrepčila) pred pričetkom teka. Potem pa se odpravim v Koper.

Tako lahko pustita avto, kjer nameravata nehati teči (tam vaju poberem), in vaju odpeljem do predvidenega oz. željenega mesta starta, ko grem proti Kopru. Potem bosta morali malo počakati, da pridemo ostali iz Kopra, a bosta lahko v miru spili kavo in malo poklepetali. Sicer pa lahko vsi startamo iz Izole in tek skrajšamo. Vse se lahko še dogovorimo.

@lonely

Danes kot običajno v avtocampu Izola. Samo za uro ne vem točno: 16 ali 16.30. meni odgovarja čim prej, torej ob 16.h.
Uporabniški avatar
 riba
pridem ob 16 uri.
Uporabniški avatar
 IRA
Arabo napisal/-a: Potem bosta morali malo počakati, da pridemo ostali iz Kopra, a bosta lahko v miru spili kavo in malo poklepetali.

Jest sem mela pa lih tegale aduta v rokavu :twisted:
Da štartam takrat kot vi ... in lahko mirno letite kot sekire, pol k se pa srečamo bo pa tut vam že malo pasalo "počit" :twisted:
Pa bo volk sit in koza cela ...

Se bomo vse zmenili, tale z avti bi bla fajn, sam jest grem jutri še službeno nekaj na obalo, tako da bom s tovornim, ma samo dva sedeža :oops: :roll:
Bi blo fino, da bi kdo drug pustil avto v Portorožu?

Riba lahko ti? :wink:
Pol te pa Arbo vrže ven v Izoli - recimo San Simon ... pa gremo za ogrevanje peš do Belvederja ... pol pa gassss ... :?:

Lohk se pa še prej vsi skup na kofetu dobimo nekje v Izoli pa se pol razstrelimo vsak na svoj konec :?: :twisted:
Muško v KP žensko in moja "grša polovica" pa na plažo 8) :lol:
Uporabniški avatar
 IRA
Aja še neki, a se jutri tut kej teče :?:
Uporabniški avatar
 riba
@Ira: Zmenjeno. Avto pustim v Portorožu, Abrabo me pripelje do Simonovega zaliva…. Od tam pa gremo lepo peš do Belvederja (za ogrevanje… tam nekje pa nas ulovijo) :twisted:

Jutri pa bi mogoče tekla že po 12 uri... ne vem če ti to ustreza :( .
Uporabniški avatar
 IRA
riba napisal/-a:@Ira: Zmenjeno. Avto pustim v Portorožu, Abrabo me pripelje do Simonovega zaliva…. Od tam pa gremo lepo peš do Belvederja (za ogrevanje… tam nekje pa nas ulovijo) :twisted:

Jutri pa bi mogoče tekla že po 12 uri... ne vem če ti to ustreza :( .

Jest bom nekje ob 16h-16.30 na obali, šele!
No sej ni panike ... bom pa sama kak krog naredila, da se malo NADIHAM 8)
... da se privadim na klimo ... ha ha ha :twisted:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 37

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA