prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Miki
cyc!

že vidim, da si bom tudi jaz moral tole napravo nabaviti, če že ne zaradi drugega pa zato, da me s temi raznimi indexi dodatno motivira ... :D

V Atene pa še lahko uletiš danes (nepolne dve uri z frčoplanom in si tam), tekme za tečt so pa tako čez par dni 8) in se loh še pripraviš, pa skalibriraš zadevo :lol:

Aha, a si ti izkoristil kuponček za popust, pri nakupu tega Polarja?
Uporabniški avatar
 cyc
Bom še sem nalepil, ker v bistvu bolj sem spada ... Cooper odtečen s Polarjem. Posebnega na sliki je to, da je vklopljen višinomer.

Slika

Tekel sem pa po ravnem, na hipodromu. Ali je tisto nihanje par metrov gor/dol normalno ne vem, če je, se mi zdi uporabnost smiselna samo ko se res odpraviš kam v klance, za popolnoma ravninske teke je reč bolje izklopiti, ker dela samo dren na grafu. :D

@Miki: ne, jaz nisem nobenega kupončka uporabil, saj nisem (še) bil na nobenem resnem teku, kjer bi to delili ... Začetnik, kljub S625X še vedno samo začetnik :lol: ...
Uporabniški avatar
 Miki
Kar se tiče začetništva; glede na zgornji graf, ni tako slabo ... sva kar primerljiva ... nekako v isti rog oba tuliva, kar se tiče časov ... jaz bi kar zamenjal s teboj :wink:

No, jaz sem nekaj let starejši od tebe, nikoli v življenju nisem kaj veliko tekel, no in sedaj to počnem komaj nepolne štiri mesece, ampak se odpravljam čez dva dni v Kranjsko goro na prvo tekmo, ...
Samo da vidim, kako ta zadeva izgleda ... nikoli si nisem mislil, da bom sploh kdaj sodeloval na kakšnem teku ...

Ampak ... tale tvoja stvarca je super. 8) Jaz imam en polarjev merilec ... ki kaže samo uro in HRB :roll: ... in mi zaenkrat služi ok (pač ni9mam še velikih potreb), ampak nekako pogledujem, za takimi napravicami, kot si si jo ti ravnokar omislil ...

Sem pa nekako že cekine pred tedni pripravil, da bi šel v nakup .. pa sem se premislil in sem raje šel v investicijo na glasbenem področju, tako da sem si omislil en mp3 player in zdej mal poskakujem v ritmu muzike za ples :juhuhu: . Polar, pa bo še malo počakal :?
Uporabniški avatar
 dusan
Prvi vtisi so res odlični, čeprav začetek ni bil najbolj obetaven.
Zanimala me je predvsem točnost merjenja (hitrost, dolžina..). Ostale
zadeve so že znane pri ostalih modelih.

Prvo merjenje brez predhodnega kalibriranja:

-steza 10,4 km Polar - 9,1 km To res ni uporabno.

Nato sem naredil kalibracijo na 900m.

-steza 10,0 km Polar - 10,0 km ODLIČNO !!!!

Obe meritvi sem opravil na ravninski progi pri 27 - 30 stopinj C.
Tek je bil enakomeren (9 - 10 km/h).

Jutri bom opravil meritve na atletski stezi (krajše razdalje in hitrejši teki).
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

vse štiri slikce, ki so bile do zdaj objavljene v tej temi, sem zložil tudi v galerijo - za arhiv...

predlagam, da se ob priliki dobimo iz dveh razlogov:

1. da se dobimo na teku na kakem 'tekaško enostavnem' mestu - recimo hipodrom - in s tekom in njega meritvijo z več različnimi napravami naredimo primerjalni test

2. da si v živo ogledate/ogledamo opremo in se pogovorimo o njeni uporabi in uporabnosti - to je seveda povabilo na izčrpno analizo po teku

na voljo imamo: Garmin Forerunner 201, Polar 625X, Polar710i (s kolesom) in seveda vse druge kolesarske števce (Cateye, Sigma, ...)
Uporabniški avatar
 dusan
Odličen predlog. Mogoče ima kateri lastnik S625x celo dodatno opremo za kolo. Jaz je nimam.
Ero kako ti gredo priprave za Logarsko ?? Sem videl, da si že pohitel s prijavo.
Uporabniški avatar
 cyc
Huh ...

Jaz sem pa opazil, da se mi Polar čudno vede. :x Danes sem šel tečt, takoj po teku sem letel kopirat podatke na laptopa. Opazil sem, da na Polarju vidim za današnjo vadbo zabeleženo trajanje 49:06, povprečni pulz 164, maksimalni pulz 175, pot 7.9km, povprečno hitrost 9.7km/h, maksimalno hitrost 21.1km/h.
No, na računalniku pa to malo drugače izgleda ... Ko shraniš tek, tam še piše čas 46:06, ampak ko odpreš graf pa ... W T F - pot ni 7.9km, pač pa nenadoma 7.8km. Maksimalna hitrost ni 21.1km/h, pač pa 18.5km/h, maksimalni pulz pa ni 175, pač pa 173. Aja čas! Čas ni več 49:06, pač pa 48:20!

???

Kje je mojih zadnjih 46s?! Pravzaprav očitno ne gre samo za "zadnjih 46s", mora biti nekaj bolj čudnega. Zagotovo namreč za zadnjih 100m (7.9km-7.8km) nisem potreboval 46s, ker sem tekel s hitrostjo 11km/h.

Sprva sem mislil, da se mi je pač narobe preneslo in sem to nekajkrat ponovil. Šele kasneje sem opazil da ko shraniš vajo tam še piše "49:06", tako da tja očitno OK pride, ko pa odpreš graf pa ... Dušan, se tebi tudi kaj takega dogaja?

Ero, jaz se tudi strinjam s tem, da se dobimo ...
Uporabniški avatar
 cyc
OK ...

Nisem mogel kaj, sem šel še en krog narest, da vidim a je to bila izjema ali pravilo. No, bilo je očitno slednje. Polar pravi: trajanje 5:31.2, povprečni pulz 162, maksimalni 174, dolžina 1.1km, povprečna hitrost 13.2km/h, maksimalna hitrost pa 20.6km/h.
In PPP???
Heh! "podobno" :x ... trajanje 5:20.0, povprečni pulz 163, maksimalni 174, dolžina 1.2km, povprečna hitrost 13.4km/h, maksimalna pa 20.1km/h.

???

To da so manjše variacije pri povprečjih bi še razumel, ker vse to računa po informacijah ki se zabeležijo vsakih 5s. Ampak kako pa pride do razlike v času - prej 46s, sedaj 11s mi pa niti najmanj ni jasno. :shock:

Nekaj mi pravi, da bom danes sestavljal e-mail za Polarjev support na finskem ... blazno me zanima razlaga tega. Nekako ne sumim da gre za napako na napravi, ker se podatki verjetno pravilno prenašajo - tisti čas vadbe je recimo tak pokazatelj. Kvečjemu bug v PPP ... ne vem.
:? :(
Uporabniški avatar
 dusan
Mislim, da program marsikaj "preračunava". Vendar so razlike zares minimalne. Jaz sem imel nastavljen interval snemanja na 15 sekund, tako da so lahko razlike še bolj opazne. Največja razlika mi je nastala pri prenosu porabljene energije (najbolj cenjen podatek :D ). Program mi pokaže manjšo porabo od prikaza na uri za cca 40%. Moram preveriti, mogoče mi manjka kakšna nastavitev.
Uporabniški avatar
 bojanu
@dusan: verjetno moraš v program vstaviti svoje podatke za težo, velikost in starost, če jih seveda program ne prebere z urce :?:

@cyc: mogoče razlika v bruto in neto času, če je program pameten in od začetka, dokler ni podatka za razdaljo (ali če si se sprehajal?) odšteje ta čas vaje? Verjetno moraš narediti nekaj korakov, da ura pogrunta, da se premikaš. Me pa tole kot interesenta za urco seveda zanima
Uporabniški avatar
 dusan
@bojanu: podatke o starosti, teži ... sem vnesel. No jutri bom še enkrat vse preveril.

Za razlike katere nastanejo, se pa strinjam s teboj (bruto-neto časi).

Za tebe bi bil zanimiv še kolesarski dodatek (kadenca, senzor za merjenje
moči potiskanja pedalov ....), vendar ga nimam.
Uporabniški avatar
 cyc
Hmm .... zdaj pa res nisem prepričan. Kolikor se spomnem, sem obakrat takole ravnal: najprej sem rdeči gumbek enkrat pritisnil, tako da mi je začel meriti (ne pa tudi shranjevati) utrip. Potem sem šel do ceste, nakar me je - vsaj drugič, prvič se mi zdi da ne - pričakal napis "check sensor". No - sem ga prižgal, potem pa takoj začel tečt. Res je, da stvar potrebuje nekaj sekund, da izpiše hitrost, ampak to je ... ne vem ... nekaj 10m. In to še vedno ne pojasni razlik v času - ko sem končal s tekom (vmes nisem hodil!) sem takoj 2x pritisnil na "stop" gumbek.

:?
Uporabniški avatar
 cyc
@dusan - daj bodi naslednjič prosim pozoren in preden zbrišeš file s Polarja, preveri, če se vse točno ujema - stanje na PCju in v meniju FILE - čas, hitrosti ... :?
Uporabniški avatar
 dusan
@cyc: Ne, ne ujemajo se časi. Vendar je razliko možno razlagati kot je povedal bojanu (mrtvi časi, zakasneli vklop senzorja, počitek...).
Jaz senzor na nogi vklopim takoj (ne vpliva na rezultat). Vklop srčnega utripa in vklop snemanja pa kasneje. Tudi vmesne kontrole (segmenti)
delajo dobro, vendar jih ne moreš imeti več kot 5.
Uporabniški avatar
 cyc
Senzor na taci moraš vklopit 15s po začetku merjenja srčne frekvence, tako piše v navodilih, če se ne motim? In tako sem tudi ravnal, vmes nisem počival, ne prvič ne drugič.

Dusan, a lahko prosim sporočiš *točno* verzijo PPP? Jaz sem bil čisto raztresen in sem pozabil laptop na vikendu, ga sicer jutri dobim, ampak na spletnem obrazcu kjer lahko postaviš vprašanje, hočejo točno verzijo PPP ...

Saj menda imava isto, ista pošiljka ... se ve: če ti nisi že sam kaj updateal, jaz imam še nameščeno verzijo s CDja.

P.S.: čas ko sem mel pulz 175 verjetno ne more biti "mrtev" čas, a? ;) No, pri meni je maksimalni utrip tudi "porezan" bil. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA