Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 miro
Danes ,sem se prvič udeležil te prireditve,verjetno ne zadnjič!
Moram pohvaliti študente medicine - organizirali so kar množično prireditev, tekačev se je kar trlo,pa tudi ostalih udeležencev, ki so si prišli brezplačno kontrolirati zdravstvene parametre.
Jaz sem mimogrede testiral še odlične asics copate.
Proge, ki jih tečem v Ljubljani me vedno navdušijo,tudi današnja desetka mi je bila izredno všeč.
Na štartu veliko pozitivne energije,resnici na ljubo malo so tudi zamudili s pričetkom teka na deset km, vendar tek večina ni vzela za tekmovalnega, pa je bilo zato tudi manj negodovanja.
Srečal,kar nekaj znancev- tudi s "foruma",skratka lepo popoldne preživeto v beli Ljubljani.
Parkirni prostor ravno prav oddaljen od prizorišča, tako, da sem se lahko še ogreval do tja.
Še to-en zelo, zelo prijazen fant- študent medicine,mi je demonstriral oživljanje,masažo srca in umetnega dihanja. Odgovoril mi je tudi na nekaj vprašanj iz prve pomoči.
Želel sem si še preveriti holesterol ,pa je bila vseskozi predolga vrsta, za mene neučakanega.
Naj še enkrat poudarim, da so se "študentje" po mojem mnenju zelo potrudili in organizirali vzorno prireditev!
Toliko jaz.
Lp
Miro
 spela*
Tudi jaz bi pohvalila prireditev. Proga je bila izvrstno označena, poskrbeli so tudi za garderobo, ni bilo nobenih posebnh zapletov kljub zastonj štartnini in kar veliki množici tekačev in tekačic.
Bilo je nekaj znanih s foruma. Čestitke Obivankenobiju za medaljo! :clap:
Z Matejo sva v cilj prišli usklajeno (to je bil torej dober trening dveh tretjin najine trojke :D ).

Eni forumaši pa sploh niso tekli ...
Uporabniški avatar
 Loni
No, dve sva se odvalili z najinega čoška samo na 4ko ( :cenz: presneta služba), ma sva se v družbi Araba in Aishe (sta se šla iztek)prav zabavali med kurjenjem maščob. Časa je bilo seveda za vse zadosti, razen za trenirat tempo :lol: Kot kuge sem se izognila samo HL štanta, mislim, da dobivam alergijo.
No, luštno je bilo, samo jabolka nisem na koncu dobila, pa odličnih asics superg v moji cifri ni bilo za probat.
Poznanih obrazov pa tudi malo morje, samo imena so manjkala zraven.

Aja dve= Mojculja in jaz.

Pa skoraj sem pozabila omeniti nekoga, ki si je prišel od blizu pogledat medicinke, smo ga dobili v akciji :lol:
Uporabniški avatar
 tae
spela* napisal/-a: Čestitke Obivankenobiju za medaljo! :clap:

Se pridružujem Špeli glede čestitk. Sicer boš sam kaj več povedal o svojem nastopu, a ne ? Pred kratkim si nekaj jamral, da letos nisi v formi :nono: To je dobro tudi zame in našo stavo :D
Uporabniški avatar
 Biz
4k je bila tudi zaradi moje službe in družinskih obveznosti edina varianta. Pa je bilo lepo sproščeno. Ker sem bil pozen, sem bil čisto v fronti, kar je glede na moj tempo zelo nehvaležno :wink: kar naprej te prehitevajo. Začetni tempo je zato kar hitro upadel, če ne prej pa na klancu proti cekinovem gradu. S časom dobrih 20 minut sem bil nekje med 50-100.
Uporabniški avatar
 Arabo
Organizacija in vodenje teka je bila na zavidljivi ravni. Glede na dobrodelnost prireditve sem mogoče pogrešal nekoliko glasnejše ozvočenje (tudi "izdatnejše" komentiranje in seveda spremljajočo glasbo). Proga je bila označena skoraj na vsakem drevesu ob progi pa so nas tekače skoraj na vsakem ovinku spodbujale "redarke", ki so bile glavna tema nekaterih udeležencev, kot tudi mlade tekačice (za udeleženka pa so bili morda zanimivi tekači v "pajkicah").. Lepo je bilo videti toliko športne mladine na športnem prizorišču, kar je drugače danes bolj redkost.

Proga na 10 km je bila z dvema večjima (daljšima in višjima) klancima že skoraj prava preizkušnja v kategoriji krosov (tudi glede podlage). Tam se je tudi zgodila selekcija med hitrimi in "nedeljskimi" tekači.

Za "ohladitev" sem v izredni družbi vrlih in brhkih TF-jevk otekel še 4 km, tako da sem preizkusil obe progi. Na tej razdalji se je odlično odrezal naš Obivankenobi. Res :cast: .
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Ja, včerajšnje medalje za 2. mesto sem bil res vesel :D :lol: , ker jo res nisem pričakoval...to je bil sicer moj drugi nastop na tem teku (lansko leto sem bil sicer najhitrejši na 4 km), no letos sem moral priznati premoč zelo hitremu mladeniču, ki je že na začetku teka pokazal, da je veliko boljši od ostalih (na koncu mislim, da me je prehitel za 3 minute)...Prvih nekaj minut sem tekel bolj rezervirano, nekje na 5. oziroma 6. mestu, vendar sem kmalu pospešil, saj se mi je zdelo, da je tempo le malo prepočasen, za prehod na drugo mesto sem se moral kar pošteno truditi v prvem delu prvega kroga :shock: :roll: , no proti koncu prvega kroga sem doživel prijetno presenečenje, saj se mi je pridružil "neznan" tekač, ki sploh ni bil prijavljen za tek in me je najprej vprašal, če sem ta prvi, pa sem rekel, da ne, ker pred mano ni bilo nobenega za mano so pa tu zmeraj bolj zaostajali, sva skupaj nadaljevala tek...kmalu sem opazil, da je boljši od mene :shock: :oops: , vendar me je celo pot spodbujal in bodril, tako, da mi je služil kot odličen motivator oziroma "zajec" za tempo, kar sem bil zelo vesel in če mogoče bere tole se mu zelo zahvaljujem za pomoč na progi :clap: :cast1: :cast: . No v cilj sva pritekla v hitrem šprintu in potem ga nisem več videl...
Ja, upam, da ta tek pomeni konec slabe forme, sicer je res, da sem nekaj zadev spremenil v treniranju in se tudi bolj resno lotil načrtovanja..., tako, da upam, da bom podobno dobro tekel tudi na prihodnjih tekmah, kejr bo bolj "huda" konkurenca... :twisted: :roll:
Sicer sem pa s samo organizacijo tekme zelo zadovoljen :D (glede na to, da so jo organizirali študenti), pa še zastonj je bila :clap: , res kapo dol :cast: , prijetno sem bil presenečn tudi z medaljo, ki je res lepa in malo drugačna od ostalih v moji zbirki in pa z vsebino darilne vrečke (bidon, majica, med , kuponi z popusti...)
Hvala tudi forumovcem za prijetno družbo (luzr, špela*, tini, razy...) spoznal sem tudi aisho, tako, da sem preživel res prijetno popoldne v dobri družbi 8)
No, zdaj pa upam, da se bom vsaj malo regeneriral do sobote, kjer me čaka druga tekma v tem tednu... :D

Lp! :wink:

p.s.: Špela*, Tae, Arabo...hvala za čestitke... :clap:
 ton
Bravo, Obivankenobi, super!

Tudi sam sem nad zadovoljen. Porkaš, če pomisliš, kako lahko skupina res zavzetih laikov (dobro, zraven je bil Timing) organizira srednje veliko tekaško prireditev v prijetnem in tekočem vzdušju, mojstrsko markira progo in jo pokrije z usmerjevalci (ja, res jih je bilo veselje gledati) in tudi prireditveni prostor posveti nekim pozitivnim temam.

Z mojimi puncami smo odtekli dvojko, potem sem se pehal na 10ki in izpolnil želeni časovni cilj, četudi na spet odločno previsokih pulzih, spet pa sem ugotovil, da zapletam tam, kjer bi moral znati (pa očitno ne) vsak trotel - ma res VSI so me prehitevali med tekom navzdol in če je držal pogled na uro, sem spustaril celo počasneje kot tekel po ravnem...
Kakorkoli, izdihanega CO2ja imam samo malenkost več kot moja 11letnica (kar pomeni, da se svinjarija zadržuje na višini, :wink: ), tudi sladkorja imam ravno prav, pa še neznanski junak sem, da sem si dal (najmanjša je čisto paf) takole brez joka in stoka preluknjati prst. Super popoldne!
Uporabniški avatar
 Darja
Arabo napisal/-a:Organizacija in vodenje teka je bila na zavidljivi ravni.

Hja, o zavidljivi ravni bi pa res težko govorili, čeprav priznam, da so se študenti in ostali prostovoljci res potrudili in prav je tako.
Uporabniški avatar
 Loni
Je bilo že kar nekaj tekov, za katere je bilo treba plačati startnino, ki se pred tem lahko skrijejo. Kot so že rekli, skupina amaterjev se je lotila vsega z dobrim namenom in ta namen je bil dosežen.
Nazadnje spremenil Loni, dne 22 Apr 2009, 12:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 dannae
Obivankenobi napisal/-a:No v cilj sva pritekla v hitrem šprintu in potem ga nisem več videl...

Obivankenobi, a vaju je medvedka prestrašla, da sta tko šibala :shock:
Čestitke tudi od mene
pozdravček
d
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
dannae napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:No v cilj sva pritekla v hitrem šprintu in potem ga nisem več videl...

Obivankenobi, a vaju je medvedka prestrašla, da sta tko šibala :shock:
Čestitke tudi od mene
pozdravček
d

Ja, na medvedko se vsaj jaz nisem spomnil :lol:, mojega "kolega" pa tudi nisem vprašal ali zato teče tako hitro, da ga ne morem dohajat... :twisted: :roll:
Hvala za čestitko! :wink:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Tele študentke in študenti so se kar potrudili. Na začetku sem sicer čakal v vrsti in kazalo je, da bom moral odteči kar v suknjiču in čevljih. Na srečo so stvar pospešili in vse je šlo lepo in gladko, kot na dobro organiziranih plačanih prireditvah.
Tekel sem tale obrnjen K-Krožnik, kar fletna proga je bila. V začetku so se ta mladi malo zagnali, tako da sem jih do konvca kar nekaj ujel.
jasno, da smpo se družili z Špelo*, netekaškim Luzerjem, Matejo, Tonom, Zinijem in tudi drugimi, da ne naštevam do enemoglosti.
Kljub temu se moram pohvaliti, da sem pred startom poklepetal z bodočim medajlistom Obivankenobijem. Me pa je po mojih 10k in pikanju za sladkor, ki sem ga imel na minimumu normale malo zazeblo in sem odšel domov.
Bres štartnine smo dobili celo okrepčevalnico, kjer je bilo še kaj poleh vode in še na koncu smo lahko pili. Prav lepo. Še vreme se je pridružilo.
Uporabniški avatar
 kengurujko
Zame je blo tud čist prvič tole učeri in mi je blo zelo zelo všeč, fora je sam da nobeeeeenga ne poznam... :roll: ...še.... Pa tle na forumu sm tud "brand new"

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA