prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 tindihar
Pozdravljeni!

Prosil bi vas za pomoč pri nakupu novih tekaških copat za daljše teke.
Kot prvo bi vam razložil v čemu je problem. Zadnjih 14 dni sem opazil da po daljšem teku cca 15km da imam bolečine na desnem podplatu (notranja stran). Zaradi tega sem prvo pomislil da je problem v copatih ali da niso primerni za mojo nogo ali pa da so že po 350km izrabljeni. Trenutno uporabljam tekaške copate Reebok Barcelona Fury Running
Zaradi tega sem se odločil za test v TS, ki pa je pokazal da sem neutralni tekač z rahlo supinacijo ki pa se pokaže šele pri 9 km/h ali več.
Zakaj do sedaj nisem imel problemov z podplati kot sem napisal sem pretekel 350km in nič bolečin. Je možno zaradi tega ker sem povečal čas in razdaljo teka iz prejšnih max 10km/1h na 15km/1h24min. Sam se sicer pripravljam na Dunajski maraton kjer bi odtekel svojih prvih 21km. Prosim mi svetujte kaj naj naredim ali naj se odločim za nove copate ki so mijih svetovali v TS in so zap,isani spodaj ali mogoče problem tiči drugje.

Opis trenutnih copat!
Reebok Men's Barcelona Fury Running
Hit the trail, track, or the road with a vengeance in the Barcelona Fury running shoe from Reebok. This high performance lace-up features mesh and leather construction for breathable support and flexibility, and a removable EVA sockliner adds enviable cushioning. Designed to produce a more productive stride, this sneaker also includes forefoot flex grooves and a transition bridge for a more responsive foot feel and better forward momentum. A traction-ready rubber outsole keeps you steady and on the move.

* Mesh and synthetic upper
* Rubber sole

Ponujeno iz TS

WAVE RIDER 12 M/Ž 134,99€
Copat za tekače/ice, ki želijo popolno ublažitev udarcev, obenem pa tudi stabilnost in oporo. Idealen model, za vse, ki nimajo biomehaničnih problemov. Srednje visok podplat z optimalnim razmerjem med blaženjem in odzivnostjo. Za nevtralne tekače, ki nimajo težav s preveliko težo in s pronacijo.

WAVE PRECISION 9 M 119,99€
Moški tekaški copat za tekače, ki želijo lahek in trpežen copat z odlično ublažitvijo udarcev. Primeren je za vse tekaške površine. Nižji podplat z optimalno odzivnostjo. Za nevteralne tekače, ki nimajo težav s preveliko težo in s pronacijo ter tudi supinatorje.

XTN840 0127 GEL NIMBUS 10 M 149,99€
Moški tekaški copati za SUPINATORJE. Blaženje po celi dolžini podplata. Zadovoljil bo tudi težje in močnejše supinatorje.Sprednji del ima elastičen dodatek in dobro oprime sprednji delstopala, s tem ponuja več trdnosti in varnosti pri teku.

Hvala že v naprej za vse odgovore
Tomaž
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Kot si omenil si nevtralec z rahlo supinacijo v tem primeru bi ti svetoval GLYCERIN BROOKS to je za tebe pravi copat.Kvaliteta pa je zajamčena!
Več info pa lahko na ZS!
Lahkoten korak ti želi ekipa BROOKS-a!
Uporabniški avatar
 Dari1
Glycerin moram pohvalit, mi dobro služijo. Tomaž - hvala!
 Brazor
pozdravljeni,si bom sposodil temo,imam namen kupit nove superge pa me zanima kaj mi svetujete,do sedaj sem imel adidaske tam za 40-50 eur osnovni model(imajo cca 600 km).nagledal pa sem si mizuno wave rider 12 pa me zanima ,če bi lahko bile primerne zame glede na to ,da sem neutralni tekač(sem bil pri Urbanu) in da imam kar precej obrabljeno peto zunanji del(očitno pristajam na peto).moja telesna teža je 96kg tako da nevem ,če so riderke temu kos.Prosim vas za predloge.
Hvala za pomoč

Lp

branko
Uporabniški avatar
 Medicius
Tudi jaz imam vprašanje oziroma potrebujem mnenje. :oops: Tečem okrog 50km/teden in imam namen nabaviti MIZUNO WAVE IMPULSE iz Hervisove ponudbe.
OPIS:
Moški tekaški copati, namenjeni rekreativnim tekačem, ki želijo dobro blaženje in hkrati stabilnost.
* Sestava - podplat: X-10 guma za bolj obstojen podplat.
* Blaženje: Vmesni del iz EVA materiala za blaženje. VS1 blažilec v zadnjem in prednjem predelu.
* Ostalo: WAVE tehnologija za stabilno amortizacijo.

Zdaj imam podobne (Mizuno) isto kupljene v Hervisu pred dvema letoma in sem bil z njimi zelo zadovoljen, a počasi na notranji strani in določenih mestih ob strani izginja materijal v copatu, kar me ne moti, a bi rad nekaj novega. :?
Skratka tečem komaj tri leta in še nimam izkušenj s tekaškimi copati razen s temi, ki sem jih imel (prej navadne teniske) in vas sprašujem, na kaj moram biti pozoren pri nakupu in če za ta denar (80€) dobim kaj boljšega?
 superga
BRAZOR:
Mizuno WAVE so sedaj v izvedbi 12 precej lahke in manj blažene. Glede na težo 96 kg bi priporočal ali lanski model WAVE RIDER 11 :
http://www.superge.si/html/svn/4608811-AA.shtml
Ta ime še debelejše blaženje in bo primernejši glede na težo. Splača se pogledati za model WAVE ULTIMA : http://www.superge.si/html/svn/5127689-AA.shtml
Tehnično je podoben Riderju (nevtralno blažen) je pa blaženje še bolj udobno. Pod prsti in pod peto ima še dodatno vložena mehka vložka iz VS-1 gume (to je tisti del, ki je temno rdeče barve).

MEDICUS: Model WAVE IMPULSE je model iz skupine NEVTRALNO BLAŽENIH MODELOV (za SUPINATORJE) in dobro je preveriti, če vam tak način odgovarja. Podobna sta oba modela iz zgornjega odgovora. V primerjavi z IMPULSOM iz enake skupine - RIDER je vsekakor tehnično vsaj rang višje od Impulsa.

l.p.Superga
 MajkelNajt
Katere copate bi mi pa predlagal za nadomestitev že skoraj odsluženih wave nemesis? Bi rider 12 bila najboljša opcija?
 superga
Nemesis je iz skupine nevtralno blaženih modelov, tako kot Rider. Je pa tehnično bolj osnovni model in je RIDER tehnološko precej bogatejši.
Mogoče je manjša razlika v obliki notranjega dela, ker ima Rider vgrajen DYNAMOTIONFIT (tako se model bolje prilega stopalu, predvsem v fazi, ko je celotno stopalo v stiku z podlago - elastičen srednji del omogoča, da se model malenkost raztegne in tako se zmanjša pritisk npr. na prste spredaj ipd.). Mizuno je lansko leto tudi menjal velikosti, tako da je potrebno biti pazljiv glede velikosti.
l.p.
Superga
Uporabniški avatar
 Medicius
Jaz sem si kupil danes Mizuno Wave Impulse VS-1 za 80€ in sem zadovoljen poprvem testiranju saj so skoraj identične prejšnjim, ki so mi dobro služile. Le mehke so bolj zdaj, ko so nove. :lol:
Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA