- 21 Apr 2009, 20:47
Pozdravljeni!
Glede na to, da sem šele letos bolj resno pristopil k teku imam nekaj vprašanj povezanih predvsem glede prehrane. Nekaj člankov v zvezi s prehrano sem sicer že preletel in si ustvaril nek sebi primeren dnevni jedilnik, zato me zanima ali sem na pravi poti, ali pa moram kaj popraviti, zato se obračam na vas "maherje" tega početja
O meni:
Star sem 34 let, imam 55 kg in sem visok 168 cm.
Dnevne aktivnosti:
skoraj vsak dan pretečem okoli 12km in prepešačim cca. 3km. Zvečer, pred spanjem pa telovadim cca. 50 min (trebušne vaje).
Jedilnik:
Zajtrk: 130g Ovsenih kosmičev + 2,5 dcl jogurt (1,3 maščobe)
Malica: 200g cottage cheese
Kosilo: 120g testenin (polnozrnatih) in polivka (tunina-80g + 1dcl jogur)
Malica: 50g suho kandirano sadje
Večerja: 250g posnete skute (0,5g maščobe)
Ali je to ok oz. kaj naj spremenim v prehrani, da bo telo zadovoljeno in potešeno
Naj omenim, da imama tak jedilnik cca. 2 meseca in teža je skozi enaka.
Hvala za info in lep pozdrav, Vladimir
Glede na to, da sem šele letos bolj resno pristopil k teku imam nekaj vprašanj povezanih predvsem glede prehrane. Nekaj člankov v zvezi s prehrano sem sicer že preletel in si ustvaril nek sebi primeren dnevni jedilnik, zato me zanima ali sem na pravi poti, ali pa moram kaj popraviti, zato se obračam na vas "maherje" tega početja

O meni:
Star sem 34 let, imam 55 kg in sem visok 168 cm.
Dnevne aktivnosti:
skoraj vsak dan pretečem okoli 12km in prepešačim cca. 3km. Zvečer, pred spanjem pa telovadim cca. 50 min (trebušne vaje).
Jedilnik:
Zajtrk: 130g Ovsenih kosmičev + 2,5 dcl jogurt (1,3 maščobe)
Malica: 200g cottage cheese
Kosilo: 120g testenin (polnozrnatih) in polivka (tunina-80g + 1dcl jogur)
Malica: 50g suho kandirano sadje
Večerja: 250g posnete skute (0,5g maščobe)
Ali je to ok oz. kaj naj spremenim v prehrani, da bo telo zadovoljeno in potešeno

Hvala za info in lep pozdrav, Vladimir