vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 mediterano
Tudi jaz imam iste probleme z zmehčanjem (hondromalacijo) hrustanca v kolenu. Pa ti povem, da več bereš o tem in iščeš nasvete, slabše je in bolj se sekiraš! Vsak mi je svetoval drugače, eni da naj takoj neham tečt, drugi da naj nekaj časa počivam, tretji da naj tečem dalje (to sta mi svetovala tudi oba ortopeda, pri katerih sem bil zaradi tega)! Iz izkušenj ti povem, da si s tekom ne boš nevem kako skvaril kolen; nabavi si kak Levinov trak, pa laufaj, edino mogoče malo zmanjšaj kilometrino v obdobjih ko boli, zraven pa vsakodnevno treniraj zgornje stegenske mišice, pa ne pozabi raztegovat mišic po teku!!!
Ker bolj se boš obremenjeval s tem, slabše bo. Laufaj, če ti je to zadovoljstvo, pa čeprav na momente malo boli, razumljivo pa je da ne moreš laufat če preveč boli. Boljše je da še naprej migaš, kot pa da zaradi tega nehaš, ker v tem primeru še kvečjemu prej pride kaj še bolj neprijetnega , recimo kakšna obraba!
Uporabniški avatar
 Samo:-)
stena napisal/-a:Potem jo pa dobro "potejpej" in poročaj o rezultatih. Iskreno upam, da ti pomaga!

Pomaga! :!:
...hecno, kdo bi si mislil, da ti lahko en trakec toliko olajša problem.
 r3dh3r0
eno vprašanje ... ker mam tale trakec za pod koleno ... ker mam tiste dolge hlače tekaške za zdaj ... poleti pa one čez koleno ... a to mora bit na koži trakec, ali ga lahko namestiš čez hlače ?

so pa čisto popete hlače ... ker drugače si rabim druge hlače kupit ... ker ni šans da spraviš hlače čez ta trakec pomoje ?

hvala za info
 lilija
Ne vem od kod si, ampak jaz ti priporočam artroskopijo, da vidiš kaj je narobe. Ful dober ortoped dela v Slovenski Bistrici. Naročiš se na telefon 051 605485. Ti priporočam.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA