Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 polonch
anže07 napisal/-a:polonch

tuna ni meso oz. bi lahko rekli je neka vrsta drugačnega mesa - skoraj tako kot primerjam sojo in meso

tu so imeli kristjani še celo prav da rib niso šteli pod meso

če pogledam popolnoma drugačna sestava, DRUGE MAŠČOBE in VITaMIN B12

ma tuna je meso, sam da je od ribe in ne od krave al pa prašička, kot ste ga vajeni :wink:
je meso, al n vem..bi se dalo štet med hm..zelenjavo? :D
in je drugačno meso, ja. sej tut meso od krav in prašičev se razlikuje kot tudi od kokošk.
ubistvu meso bi lohk delili v več skupin: goveje, prašičje, konjsko, drobnica, ribe, perutnina... ma dejansko še vedno je meso..
 Carlito
Ti naštevaš vrste mesa al živalske vrste?
Kolkr vem se meso deli na belo in rdeče :roll:
 Carlito
Človek postavi vprašanje o prehrani,pa dobi take odgovore,da ima verjetno občutek,da že umira zaradi nepravilne prehrane.
Sploh pa se najdejo eni odgovarjat,ki imajo verjetno manj pojma o prehrani kot ta,ki sprašuje.Me je spomnilo na ono jugovičko:trlja baba lan,da joj prođe dan :lol:
Je nekdo rekel,da ne moreš v enem dnevu zaužit vseh živil,ki so potrebne za obnovo :P
Prehrane oz. jedilnika sploh ni potrebno spreminjati,če imaš dobro določenega,ki pa je odvisn od tega kakšne želje in cilj imaš.
Ker pa nas večina ne more jesti enolično,si napraviš dva-tri jedilnike in pač gledaš,da imajo obroki enako vsebnost(OH,B,M),kot prvi jedilnik.
V glavnem je nemogoče odgovorit na tvoje vprašanje,kr nisi povedal svojih želj in cilja.
Najboljši kenijski tekači živijo predvsem od koruze :wink:
LP
 jezek.teka.teka
Carlito napisal/-a:Sploh pa se najdejo eni odgovarjat,ki imajo verjetno manj pojma o prehrani kot ta,ki sprašuje.

sej je postavil vprašanje na forumu, kjer lahko vsak pove svoje mnenje, ne glede na svoje kvalifikacije. in vedel je, da postavlja vprašanje na tak forum, tako da jaz ne vidim problema, da vsak pove, kar meni. bo že vsak bralec sam upošteval, kar se mu bo zdelo...

kot jaz razumem, je avtor teme spraševal po vseh hranilih, ki jih telo potrebuje. to pa niso le OH, B in M, kot bi lahko razumeli tvoj odgovor. pač pa še kup rudnin, mikroelementov, vitaminov... poleg tega se najbrž strinjaš, da je vsebnost M recimo ni edina merodajna, lahko bi se šli dalje o ne/nasičenih, kot je že nekdo zgoraj omenjal omega 3,6 in 9 itd... potem bi lahko dlakocepili o kombinacijah - kislo/alkalno, kot so tudi že omenili... in ravno tu pride raznolikost prerhrane do izraza. zato se jaz osebno, po kmečki logiki, s tremi jedilniki, ki izhajajo vsi iz enega ne strinjam...
Uporabniški avatar
 anže07
carlito - pa ne s takimi komentarji da nimam , nimamo pojma

še posebej a -da se da vsak dan zaužiti vse hranilne snovi

samo nekaj v različnih vrstah hrane je različna vrsta hranil -tudi drugače so razporejeni in v drugih količinah

koliko je še fitonutrientov in mikrohranil... ki jih še sploh nismo odkrili

tako da hrano je potrebno menjavat- čim bolj raznoliko

-in še nekaj so tudi kraji kjer ljudje pijejo mleko , jejo meso, žita , zelenjavo in sadje pa živijo zelo kratek čas kljub hrani ki zraste brez umetnih gnojil - in kaj je razlog oni jejo kar sami pridelajo , nimajo trgovine in zato tudi nimajo na razpolago zelo različnih vrst živil
 wind
dado75 napisal/-a: 34 let, imam 55 kg in sem visok 168 cm.

Meni se tole zdi bolj švoh teža (BMI=19.5), če zgubiš še kako kilo, boš že na meji podhranjenosti.

Prakticiraj ta jedilnik nekaj let, pa boš vedel, dva meseca je prekratek interval, da bi telesu že kaj manjkalo. :twisted:

Za dobro počutje bo vsekakor občasno treba dodati naslednje dobrote: pico, čokolado, sladoled, čevape s kajmakom...; za zdravje pa sok rdeče pese in podobne slastne pijače, več sadja.

Stara ljudska modrost pravi "Jej, kar ti paše", problem je le v tem, da izrek ni nedvoumen, pa ga potem nekateri razumejo kot "požri vse kar vidiš, dokler gre v vamp". :D
 Carlito
Sem si mislil,da se nima smisla oglasit na temo prehrana.
Sam ne pozabit še na glikemični indeks,kr je full pomemben pri teku. :P
LP
 dado75
Hvala lepa vsem za podana mnenja....nisem si niti predstavljal, da sem tako zgrešil bistvo jedilnika :)
Bo treba pod urgent spremeniti jedilnik, samo je pa tako, da se mi ne da kaj preveč ubadat s tem, samo zgleda na moj fiasko bo treba :)
Sicer sam nisem nek gurman, tako da hrana sam mi bolj nujno zlo kot gurmanski užitek, tako da na pestrost jedilnika ne dam kaj preveč.

Napadli ste me glede zelenjave in sadja...seveda tudi to dnevno zaužijem...do 3 jabolka in kakšno banano, imam pa pri glavnem obedu tudi zeleno solato, samo tega nisem pisal ker sem nekako pozabil :)

Ko bom sestavil nov jedilnik ga bi vam predstavil, da me popravite preden spet naredim gurmanski samomor :):)

Lep pozdrav in hval še 1x
 klopotec
Ljudje se skoraj sporečejo in stepejo, ti pa pozabiš na jabolka in skledo solate. Joj joj, pubec.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
klopotec napisal/-a:Ljudje se skoraj sporečejo in stepejo, ti pa pozabiš na jabolka in skledo solate. Joj joj, pubec.

Sem mislil nekaj v tej smeri napisat :lol:
Bravo :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA