Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

spela*
Laufer napisal/-a::lol: , zato da boš ZIHR osvojil 4. mesto.

Laufer se je (seveda) zmotil. Tae je bil namreč drugi tako v kategoriji kot absolutno. :clap:

Drugače na kratko toliko: proga mi je bila všeč, s klanci vred, le v drugem krogu sem pogrešala družbo iz prvega kroga (Susanne, če sem prav napisala, mi je narekovala tempo, doklre ni odhitela v cilj, v drugem krogu sem pa morala teči sama). Na koncu je bilo še žrebanje zanimivih nagrad. Moja največja pridobitev pa je (končno) TF-majica. :D
Uporabniški avatar
 ROSI64
Taetu čestitke za drugo mesto. :clap: (vsi smo bili veseli, da le ni bil spet 4)
Ja pa špela* je tudi dobila medaljo za drugo mesto v svoji kategoriji. :clap:

Moji vtisi na kratko:
- vreme lepo, temperatura ravno primerna za tek
- družba tekaškega teka super
- ero, tebi hvala za družbo med tekom
- z mojim rezultatom po enoletnem premoru brez tekmovanj zadovoljen (preveč kilogramov, malo treningov)
Uporabniški avatar
 tae
Očitno bomo kar tu naprej pisali poročila, čepav so v resnici "vabila na prireditve." Bo že Ero zrihtal, če se mu bo dalo :D

Pred mojim poročilom tole:

MABE je napisal
"Glede branjenja je pa tudi forma bolj taka... :--( "

Ali se mi le zdi, ali si gladko pometel s konkurenco na 20 ki ? Čestitam :clap:

Ker sta se v temi pred dogodkom oglašala tudi laufer in kustus, sem ju pričakoval tu, no pa drugič. Bili so vsaj štirje forumski "netekači": Nada, Bor, MarP in Košir, od tekmovalcev pa poleg moje malenkosti: Spela*, Susanne, Ero, Razy, Rosi, Aadler, MABE, Arabo (zate posebne pohvale, da si iz Primorske prišel na naš konec).

Moj nastop: plan je bil 10-ko preteči pod 42 minut (eni pravijo, da je proga malo krajša, meni je namerilo malo več, so pa v igri klanci gor in dol, gozd, makedam in trava), da bi bilo bolje, kot lani. Z absolutnim zmagovalcem na omenjeni razdalji, Markotom, sva se skupaj zapodila v hrib, absolutno 2. med vsemi tekmovalci (na 5,10 in 20 km) sem bil dobre 3 km (če si na čelu kolone, je res dober občutek). Po prvem krogu sem bil absolutno 3. s časom 19 minut in nekaj (tempo pod 4), v drugem krogu pa sem precej popustil. Markota niti slučajno nisem mogel več ujeti, 3. za mano na 10ki pa je bil tudi precej daleč (tekmovalci smo se ločili po barvah številk, s katerimi smo se med progo stalno srečevali, tako sem od začetka do konca vedel na katerem mestu sem). V cilj pritekel absolutno 2. na 10km, kar je zadostovalo tudi za 2. mesto v kategoriji. Časovni cilj sem izpolnil, vendar moram povedati, da sem imel tokrat srečo, saj je bila konkurenca precej slabša, kot lani.

2 zanimivosti tega teka, oziroma kar začudenja:
1. to sem se že prej spraševal, vendar nisem dobil odgovora, še vedno pa me zanima, kako to, da je ena kategorija od 30-49 let
2. na tem teku ni absolutnih uvrstitev, prav tako ne absolutnih zmagovalcev in posledično nagrad za absolutno najboljše

Čestitke za medalje: Spela*, MABE, Aadler
 spela*
tae napisal/-a:tekmovalci smo se ločili po barvah številk, s katerimi smo se med progo stalno srečevali, tako sem od začetka do konca vedel na katerem mestu sem).

Čeprav smo ti vsak drugače govorili ... :lol: priznam, da nisem bila pozorna na barve številk.
Drugo leto pa po pokal. :wink:

rosi64 napisal/-a:Ja pa špela* je tudi dobila medaljo za drugo mesto v svoji kategoriji.

Glede na število žensk v moji kategoriji ... :oops:
No, kljub temu hvala za čestitke. :) Čeprav bi mi, kot rečeno, v drugem krogu prav prišla kakšna dodatna motivacija ...

tae napisal/-a:1. to sem se že prej spraševal, vendar nisem dobil odgovora, še vedno pa me zanima, kako to, da je ena kategorija od 30-49 let

To tudi mene čudi, ker starostna razlika 20 let je kar velika, tekmovalcev je pa tudi v tej starosti največ.
Uporabniški avatar
 aadler
Tudi z moje strani čestitke vsem, ki ste včeraj sodelovali na molniškem teku! :clap:
Vtisi na včerajšnjo tekmo so pozitivni,saj sem izboljšal svoj lanski rezultat.Proga se mi je zdela rahlo zahtevna,kljub temu pa mi je bila mehka podlaga čez celotno progo zelo všeč.Pohvalil bi tudi go., ki je po opravljenem teku poskrbela za masažo in celotno organizacijo, ki je poskrbela za prijetno vzdušje.

Lp, in se vidimo na Drenovem griču! :clap:
Uporabniški avatar
 Arabo
:clap: organizatorjem. Tek je bil res dobro organiziran in vsi so bili izredno prijazni. Sicer pa že 28-ič organzirajo ta tek, tako da .......

Kot že od vsega začetka opozarja Tae, tudi meni se po koncu teka ni zdelo pravilno, da je enotna kategorija od 30 do 49 let (Nekaterim v kategoriji bi skoraj lahko bil oče - devetnajst let razlike - EJ!!!), čeprav pri teku to ni tako zelo pomembno. Glavno je, da se teče z užitkom in veseljem. Tudi sam se teka nisem udeležil zaradi doseganja ne vem kakega rezultata, temveč bolj kot dober trening za kros naslednjega dne v Bovcu. Zato pa je bila proga super. Že ob prihodu sem presenečen ugotovil, kako se lahko počutiš v naravi, čeprav si nekje 5-10 minut od centra Ljubljane. Seznanjen sem bil tudi, da je v okolici še več tekaških prog, ki so verjetno še bolj zanimive, zahtevne,... (kakor kdo želi).

Z veseljem sem tudi sam prevzel svoj TF dres, ki pa sem ga "uradno" krstil v Bovcu.

Nisem pa še zasledil uradnih rezultatov (samo tako za evidenco), saj je moj Garmin prav tako "izračunal" nekoliko krajšo progo od uradne.
Uporabniški avatar
 ROSI64
Glede moške kategorije od 30-49 let je bilo že veliko govora, a se jih kot izgleda nič ne prime in ne naredijo nič v tej smeri. Mene moti predvsem to, da se šteje Molniški tek, med teke olimpijskega komiteja "slovenija teče", kjer lepo piše v zgibanki (delili tudi na Molniškem teku) kategorije, ki jih določa olimpijski komite. Oni so pa izjeme in se teh pravil ne držijo.

Tako piše:

Tekmovanje poteka v sedmih moških in petih ženskih kategorijah:
Moški:
A do 19 let (1990 in mlajši )
B 20–29 let (1989–1980)
C 30–39 let (1979–1970)
D 40–49 let (1969–1960)
E 50–59 let (1959–1950)
F 60–69 (1949–1940)
G 70 in veã (1939 in starejši)
Ženske:
A do 29 let (1980 in mlajše )
B 30–39 let (1979–1970)
C 40–49 let (1969–1960 )
D 50–59 let (1959–1950)
E 60 in veã (1949 in starejše )
Uporabniški avatar
 vencelj
ROSI64 napisal/-a: Mene moti predvsem to, da se šteje Molniški tek, med teke olimpijskega komiteja "slovenija teče", kjer lepo piše v zgibanki (delili tudi na Molniškem teku) kategorije, ki jih določa olimpijski komite. Oni so pa izjeme in se teh pravil ne držijo.

Tole pa jaz razumem malce drugače, namreč :
Akcija "Slovenija teče" pravzaprav ni tekmovalna in vključuje 11 olimpijskih tekov in 115 drugih tekov. Na teh zbiramo žige, ki jih pošljemo na OKS, pri čemer kategorije ne igrajo nobene vloge...
Drugo je Slovenski pokal v rekreativnih tekih, ki je tekmovalen, vključuje 15 tekov (po tri iz vsakega od petih področnih pokalnih tekmovanj) in na tega se nanašajo kategorije v zgibanki...
Molniški tek ni eden od 15 tekov za SLO pokal in kategorije krojijo po svoje...
To ne pomeni, da zagovarjam malce čudno kreiranje kategorij ampak zgolj to, da ima organizator do tega pravico, objavljene so pa itak že prej v razpisu in tekmovalci vedo v kaj se podajajo...
http://www.oks-zsz.si/slo_tece/
http://www.oks-zsz.si/slo_tece/2009slot ... 090219.pdf
In seveda, dopuščam tudi možnost, da je tale razlaga napačna...morda v zgibanki res ni dovolj natančno definirano...toda, če imam prav v spominu, je bila pripravljena zgibanka pred objavo nekaj dni na ogled za pripombe...

LP
Uporabniški avatar
 ero
ROSI64, mešaš Slovenski tekaški pokal, akcijo Slovenija teče in Molniški tek.

načeloma je tako:

- vsak področni pokal ima svoje kategorije (OK, lahko so enake a to ni obveza)
- Slovenski pokal ima svoje kategorije, ki so objavljene v zgibanki
- Molniški tek ima svoje kategorije; ta tek je vključen v akcijo Slovenija teče, ni pa vključen v noben področni pokal.

upam, da je zdaj kaj več jasno :) mogoče :?
Uporabniški avatar
 ero
Še moje poročilo s teka, če se vam ga bo dalo brati :)

Molniški tek mi je všeč iz več razlogov:

- ker je blizu doma,
- ker poteka v zelo lepi naravi,
- ker ima vsega po malem - makadam, kolovoz, gozdna pot, travnik, klančka, potok, ... poezija
- ker so okrepčevalnice na ravno pravih mestih,
- ker je običajno prava delovna temperatura - ravno, ko te zazebe v gozdu, prideš na travnik in na sonce; ko ti postane vroče, spet zaviješ v senco dreves; in obratno :)
- ker med tekom srečuješ sotekače, ki ti tečejo nasproti
- ker so štirje krogi po 5 km ravno prava razdalja za trening tempo teka
- ker je prijetno vzdušje

aja, gornjih razlogov nisem urejal po jakosti :)

kaj mi ni všeč:
- smučarske majčke kot startne številke - v nih je lahko zelo vroče in še naše lepe drese zakrivajo
- nič drugega

za kategorije mi je popolnoma vseeno - tekel sem brez ure in rezultatov še pogledal nisem, tako da pojma nimam, kakšen je moj rezultat :D

maserka v cilju je Mateja, ki že kar nekaj let skrbi za mišice tekačev po tem teku. pred tremi leti (se mi zdi) smo z njeno pomočjo tudi priredili delavnico tekaških razteznih vaj. bi jo bilo dobro ponoviti...

ja, da ne bom le nakladal. čestitke vsem kolajnarjem in tudi nam, ki smo se bolj nazaj držali. pa lepo je bilo videti znane obraze, ki žal ne morejo teči. Nada in Bor, še bojo teki, nč bat!
Uporabniški avatar
 tae
Ali boste objavili kakšne fotke, saj vas je kar nekaj pritiskalo na sprožilec ?
Z moje strani slikovni zapis:

klik[/b]
Bi pa reje, da bi pisalo namesto povezave Tukaj. Se priporočam za navodila (ZS)in uredim po praznikih.

Tek je bil pa simpatičen, samo konkurenca je vsajko leto hujša.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA