prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 žure
Ker se približuje Ljubljanski maraton (razpis pravkar objavljen) me zanima, kje bi lahko kupi rumeni ChampionChip.

V Ljubljani bodo 'prodajali' le tistega za enkratno uporabo, stal pa bo jurja, zato bi se splačalo kupiti kar rumeneg
Uporabniški avatar
 bosin
Poklici

TIMING Ljubljana
Staničeva 41
1000 Ljubljana telefon 01 2348000
mobitel 041 644558
fax 01 2348005
direktor Gojko Zalokar
strokovni sodelavec Blaž Sagmeister
strokovna sodelavka Barbara Železnik
Uporabniški avatar
 žure
Sem od njih že prej dobil odgovor, da rumenega čipa ne prodajajo več in to od gospe Barbare
Uporabniški avatar
 MihaPR
Pentek v AUT ga prodaja, meddrugim se ga bo dal kupt tale vikend v Celovcu ko gremo na pol maraton :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
Drgac mislm, da je problem v SLoveniji ta, da je premajhna uporaba tega sistema pri organizatorjih rekreativnih prireditev.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

žal se na Timingu čipa (trenutno) ne da kupiti. nek prijazen anonimnež je namreč k njim na obisk poslal inšpektorja, ki je kao hotel kupiti čip, potem pa je priznal, da je inšpektor in da na Timingu pravzaprav ne smejo prodajati čipov :cry:

zato do pravno formalne ureditve stvari nakup ni možen.

na Ljubljanskem maratonu bo pa itak enkratni čip, ki nam bo ostal za spomin...
Nazadnje spremenil ero, dne 18 Avg 2004, 12:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Nič nimam proti, če inšpektor ugotavlja nepravilnosti. Pritisk mi pa naraste, ko "prijazni anonimneži" prijavljajo načeloma neškodljive nepravilnosti. Take anonimneže bi jest lastnonožno nabrcal v njihove foušarske riti. Po možnosti, da se zvalijo v kakšno "fojbo"!
Uporabniški avatar
 marathon95
zure napisal/-a:Ker se približuje Ljubljanski maraton (razpis pravkar objavljen) me zanima, kje bi lahko kupi rumeni ChampionChip.

V Ljubljani bodo 'prodajali' le tistega za enkratno uporabo, stal pa bo jurja, zato bi se splačalo kupiti kar rumeneg

Pogledaj www.pentek-timing.at
oni imaju mogućnost kupovine i preko interneta i najjači su distributeri. Dobiješ 50 bar-kod naljepnica za trke po Austriji koje samo naljepiš na prijavnicu i to je to. Normalno, pošalješ im sve svoje podatke koje traže, a možeš ga kupiti i na nekoj trci u Austriji, ako ideš. Naljepnice dobiješ u roku 7-10 dana, bar je tak bilo nekad kad sam ga kupio u Austriji. :D
Uporabniški avatar
 žure
Hvala, Marathon95. Čip sem naročil, bom pa sporočil, kdaj ga dobim
 Anderton
Živjo! Jaz bom letos prvič šel na LJ maraton oz. bolje rečeno polmaraton in sem si ogledal njihovo spletno stran ter opazil ta čip. Zanima me kaj je bolje ali ga kupiti tam oz takšnega "stalnega" ki ga omenja "zure". Vsekakor se mislim redno oz naprej udeleževati tekov zato me zanima kaj se najbolj splača? Ali se isti sistem uporablja na vseh tekaških prireditvah posebej v SLO? Kako dolgo ta čip potem velja oz. deluje ter predvsem kako se uporablja za večkrat? Hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
 milkec
za vsako uporabo čipa moraš plačati uporabnino! V Sloveniji je to 600 SIT, v Celovcu je bilo 3€ in podobno! Če imaš svoj čip ti tega ni potrebno! Torej ti že hitra kalkulacija pove, da se ti po 10 prireditvah to povrne!

Poleg tega pa niti ni potrebno v nadaljnje podajati vseh podatkov, ker te že imajo v bazi!
Uporabniški avatar
 žure
Helou!
Imam veselo novico. Champion Chip je prišel včeraj po pošti!
Hvala Marathon95, za informacijo in Avstrijskim dobaviteljem za hiter servis.
Poleg čipa sem dobil še 50 bar kod, ki jih menda nalepiš na prijavnico in pa ličen račun.
Vse to (čip in poštnina) stane 26,50 EUR
Uporabniški avatar
 mare
Anderton napisal/-a:Živjo! Jaz bom letos prvič šel na LJ maraton oz. bolje rečeno polmaraton in sem si ogledal njihovo spletno stran ter opazil ta čip. Zanima me kaj je bolje ali ga kupiti tam oz takšnega "stalnega" ki ga omenja "zure". Vsekakor se mislim redno oz naprej udeleževati tekov zato me zanima kaj se najbolj splača? Ali se isti sistem uporablja na vseh tekaških prireditvah posebej v SLO? Kako dolgo ta čip potem velja oz. deluje ter predvsem kako se uporablja za večkrat? Hvala za odgovore!

Mislim, da je glavna prednost v tem, da ti ni treba po teku, ko si že itak na koncu z močmi, še čakati v eni vrsti, da vrneš čip. Jaz sem ga kupil predvsem zato. S tem čipom se meri tudi na kolesarskih prireditvah. Če se prav spomnim je stal na Vršiču in Franji najem 1000 sit. Champion -chip je najbolj razširjen v Evropi, obstajajo pa še drugi sistemi (Italijani imajo en drug sistem, mislim, da se uporablja tudi na Kraškem maratonu v Sežani).
Uporabniški avatar
 Filipid
Anderton napisal/-a:Živjo! Jaz bom letos prvič šel na LJ maraton oz. bolje rečeno polmaraton in sem si ogledal njihovo spletno stran ter opazil ta čip. Zanima me kaj je bolje ali ga kupiti tam oz takšnega "stalnega" ki ga omenja "zure". Vsekakor se mislim redno oz naprej udeleževati tekov zato me zanima kaj se najbolj splača? Ali se isti sistem uporablja na vseh tekaških prireditvah posebej v SLO? Kako dolgo ta čip potem velja oz. deluje ter predvsem kako se uporablja za večkrat? Hvala za odgovore!

Če se resno nameravaš udeleževati tekmovanj se ti ga vsekakor splača kupiti. Pri nas so sedaj štiri tekaška tekmovanja pri katerih se uporablja čip. Počasi pa bo čedalje več tekmovanj s čipi. Do sedaj je bila kavcija za čip 600 sit. Potem si lahko sam izračunaš ali se ti splača ali ne. Letos je na Ljubljanskem maratonu kavcija 1000 sit. Vendar pa bo čip za enkratno uporabo. Čip potem lahko uporbaljaš tudi na tekmovanjih v tujini s tem sistemom (Champion chip system), sam na prijavnici ga moraš predhodno prijaviti.
Uporabniški avatar
 mitsch
Danes mi je ženka kupila CC v Timingu na Staničevi 41 (sosednja ulica od štadiona za Bežigradom).

Stane 6000 SIT, torej se povrne že po 6 tekih.

Nisem ga še videl, je rumen, ne dobiš pa zraven nobenih nalepkic in nobenega računa. Kaže, da so se z inšpektorjem ugodno zmenili :)

Samo zapišejo v evidenco, komu so dali čip.

Tako, zdaj pa je treba to stvar čimprej amortizirat.
Za ekonomiste: Ne gre za časovno ampak funkcionalno amortizacijo

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA