prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 Arabo
Sem se malo prej pogovoril s Katjo po GSM. Dogovorjeni smo za sredo ob 17.00 do 17.30 in gremo na Tinjan.

Drugače pa sem tudi sam danes tekel, kot sem že omenil lažji "regenerativni" tek, in sicer Bertoki - Škofije - Bertoki (ampak samo parenzano, torej ne od Kortin). Povprečni tempo okoli 6,30 min/km, dolžina proge 9,2 km. Vmes dvakrat pavza z razgibalnimi vajami.

Če povem iskreno, sem pričel uživati šele po petem km. Prve kilometre je bilo znosno (po včerajšnjem celem maratonu), potem pa sem celo povečal tempo in drugi del proge odtekel hitreje (tempo pod 6,00 min/km). Tudi utrujenosti nisem več čutil in je bilo vse lahkotnejše. Super, enkraten občutek...

Ker smo dogovorjeni za sredo, predlagam, da se torej jutri ne dobimo oziroma lahko opravimo kakšno lažje "standardno" razgibavanje na Bonifiki.
 dvince
ee jaz bi tudi prišu zraven na Tinjanček, da malo prekinem monotonijo s Pomjančkom :)

kje in kdaj se dobite? a to greste po glavni cesti iz Škofij gor ali po kakšni gozdni potki?

Drugače jaz tečem predvsem na Slavnik med vikendi, med tednom pa delam intervale iz vanganelske doline do Pomjana (mimo Manžana). Ko nimam časa pa Montinjan-Marezige.
Enkrat na teden pa malo ravnice po bonifiki.

Lp,
D.
Uporabniški avatar
 Arabo
@ dvince

Pošlji SMS na moj GSM in ti javim točno.

Jaz po navadi parkiram kar na vrhu Tinjana. Potem spust po stranskih poteh do avtoceste in potem nazaj na vrh (skoraj celotna proga po makadamu). Lahko startamo tudi iz Škofij in preko Urbancev na Tinjan in potem nazaj, kar bi bilo verjetno lažje, ker je drugi del poti navzdol (seveda lahko tudi obrnjeno), del proge pa je asfaltiran. Odvisno je tudi od kilometraže, ki jo želimo opraviti in od razpoložljivega časa.

Ker poznam sotekačici predvidevam, da bomo odtekli kakih 10 km oziroma cca 1 uro. Dokončni dogovor pa pade jutri.
Uporabniški avatar
 riba
sem pozabla, da imam jutri ob 18 ene opravke, tako da žal ne bom mogla teč :--( .
Če je kdo zainteresiran grem lahko od 12 do 16 ure. Na Tinjan bi pa vseeno rada šla.....lahko prestavimo na četrtek ob cca 18 uri :roll:
Uporabniški avatar
 Arabo
V četrtek pa jaz sigurno ne bom mogel ob 18.h, ker imam ob 19.h trening borilnih veščin. Lahko pa se dogovorimo bolj zgodaj.

Kaj pravi Katja? Bom jo sicer tudi sam poklical jutri, če pa ti izveš kaj prej, javi.

Kaj pa pravi naš soforumaš dvince?

Predlagam pa, da bi se dobili pri osnovni šoli (telovadnici) v Škofijah, kjer bomo pričeli s tekom v hrib. Ob 17.h v sredo (jutri) ali/in v četrtek.
Uporabniški avatar
 Arabo
Halooo!?

Pa smo se v sredo dobili jaz, Katja in dvince v Škofijah in odtekli nekaj več kot 10 km po Tinjanu (opravili smo kar nekaj "višincev"). Proga je na začetku potekala po gozdni poti brez večjih klancev ali spustov, potem pa smo se povzpeli skoraj do vrha tinjanskega hriba. Po krajšem postanku zaradi dogovora na križišču smo se odločili teči nekoliko daljši krog in nadaljevali nižje skoraj do avtoceste. Potem nas je čakal najbolj zahtevni del proge in zelo lep vzpon do vrha Tinjana, kjer smo imeli čudovit razgled nad celo ospsko dolino. Deloma po makadamski in asfaltirani poti smo se vrnili mimo Urbancev do Plavij in štartnega mesta. Tek je trajal nekaj manj kot uro in pol. Dvince je po klancih navzgor tekel kot jaz po ravnih in nisem uspeval držati njegovega tempa, zato sem se raje držal Katje in se občasno tudi kaj ustavil in hodil. Upam, da je bilo tudi njima lepo kot meni in da bomo progo ob priliki ponovno pretekli oziroma jo še "obogatili".

Ker v sredo ni bilo ribe, sva se dobila v četrtek na Bonifiki in napravila standardni lažji trening (večino tekaških razgibalnih in krepilnih vaj) ter odtekla le 4 kroge. Dovolj je bilo, glede na to, da nas čakajo jutri (v soboto) nastopi na tekaškh prireditvah.
Uporabniški avatar
 Arabo
Jaz bom zagotovo nekaj tekel danes (sreda). Ura mi ustreza, lahko pa tudi malo kasneje. Načrtoval sem preteči nekaj več kot 20 km, in sicer proga Bonifika-Bertoki-Škofije ali Izola-Strunjan-Lucija-Strunjan-Izola. Progi sta skoraj v celoti asfaltni in bolj ravninski, zato ne vem, če so primerne zate dvince oziroma po tvojih željah, ker si bolj zainteresiran za gorske teke.

Vabljeni tudi ostali "člani". Predvsem lonely, ki te nisem videl že masa časa. Riba? Katja?
Uporabniški avatar
 Arabo
No, pa sva z lonely-jem po dolgem času spet tekla po Obali. Malo daljši krog iz Izole v Koper in nazaj z daljšim tekaškim postankom na Bonifiki, ki je bila začudujoče dokaj prazna.

Drugače pa je bilo vreme odlično za tek (delno oblačno in rahel veter). Tudi po obalni cesti nisva srečala veliko običajnih tekačev, rolerašev ali kolesarjev...

Zadnji tek pred Radenci sva upam uspešno odtekla, kar se bo upam poznalo tudi na rezultatu na prireditvi. Sedaj dva dni tekaške relaksacije. Sam bom samo še jutri opravil trening borilnih veščin in malo kolesaril ter opravil razgibalne vaje.

Se vidimo v Radencih, kjer bova samo jaz in lonely.

Med tekom sva se pogovarjala tudi o Boštjanu (upam, da se mu ni preveč kolcalo), ki se že kar nekaj časa nič ni javil, ne na TF, ne na FB ne drugače. Upam, da se bo udeležil kakega teka v Radencih. Halooo, Boštjan?!
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 37

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA