Bom kar tukajle startal ...
Najprej vsem skupaj en lep uvoden pozdrav od novega clana TF.
Ker imam oz. sem imel podobne tezave, kot avtor te teme - Cookie -, bom kar v tej temi podal nekaj svojih izkusenj in tezav glede teka. Metapodatki mojega teka: tecem ze priblizno pol leta po 2-3X na teden z dvemi enomesecnimi prekinitvami, na en trening pretecem pribl. 4km.

Ja, vem, mejhna stevilka... Trenutno to razdaljo pretecem v sestih etapah z po nekaj minut hoje in razgibavanja vmes. Zaenkrat je moj cilj, da bi uspel te 4km prelaufat v enem kosu.

Kaj cem, vsak zacetek je tezak.

... Priblizno istocasno tudi spremljam TF in si tako nabiram znanj o tej zame na novo odkriti tehniki bojevanja proti stresu in nabiranja novih moci.
K srzi problema: pri meni se je skeleca bolecina pojavila po kaksnen prvem mesecu teka. Center bolecine: kita na notranji strani (t. j. tista stran, kjer en glezenj gleda drug glezenj

) levega gleznja takoj za mestom pritrditve piscali na glezenj (upam, da sem zadel pravo kost

). Boleca je bila predvsem notranja kita, ki se iz stopala za gleznjem nadaljuje proti golenici. Bolecina se je ponavadi pojavila po prvem kilometru teka ... Po mnenju forumasev iz neke druge teme TF sem obiskal svojega osebnega zdravnika. Sprva sem pricakoval, da bom bil delezen raznoraznih preiskav, a temu ni bilo tako. Meni je zdravnik priporocil kratkotrajno prekinitev teka (za en mesec) in nakup ortoze v najblizji lekarni. Trenutno uporabljam ortozo znamke Futuro velikost M ... Da skrajsam zgodbo: zaenkrat tezav s skeleco bolecino v gleznjih nimam.
Imam pa tezave z bolecino v mecih na mestih, kjer je misica z notranje strani pritrjena na golenico in na notranjih mestih med golenico in meco.

Ta bolecina se ponavadi pojavi v zadnjem kilometru teka. Zaenkrat dober stretching in razgibavanje veckrat na dan to bolecino v roku enega dne prezene. Bi pa vseeno na tem mestu vprasal, ce kdo ve, ali je to le neutrjena misica ali je lahko kaj hujsega?
Hvala za nasvete && LP,
Söva