Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Mislim, da zato, da te kontrolorji lažje zapišejo, ko drviš mimo njih :) . Tako preverjajo, če si opravil predpisano število krogov. Če bi imel med kolesarjenjem številko spredaj, ne bi bila vidna. Številko ipripneš na elastiko, ki jo imaš okoli pasu, in v menjalnem prostoru jo le zasučeš.
Še nekaj pravil, ki sem se jih naučila iz mojih skormnih duatlonskih izkušenj :oops: :
- Pred tekmo tekmovalci oddajo kolesa v menjalni prostor. Pri tem preverjajo, če imaš čelado in kolo, ki ne sme imeti rogov. Ti so prepovedani zaradi varnosti. Izbereš si najboljšo pozicijo :wink:
- Po prvem tekaškem krogu tečeš v menjalni prostor po kolo (hitro menjaš čevlje, natakneš čelado, zasučeš številko) in ob kolesu tečeš do označenega mesta in šele potem lahko skočiš na kolo.
- Ko je kolesarski del za tabo, spet odkolesariš do označenega mesta, skošiš iz kolesa, tečeš v menjalni prostor. Čelado položiš na ali ob kolo - ne smeš je metati :!: ... čevlji, številka) in potem z govejimi nogami, ki se nekaj 100 m obnašajo, kot da niso tvoje :D , odtečeš še zadnji krogec.

Sicer te pa na vse opozarjajo, tako da ni panike. Do sedaj sem na duatlonih kolesarila kar v tekaški supergah, ker se bojim gneče in morebitnih padcev, če bi bila pripeta. Verjetno imam zato čas kolesarjenja nekoliko daljši, ampak vsaj v menjalnem prostoru koga prehitim :D .

Upam, da se vidimo na Brdu.
Lp E.
Potem je OK, ker ponavadi so številke pripete s knoflami in rabim kar nekaj časa, da številko gor spravim...

Kolesarim tudi s tekaškimi copati, tako da preobuvanje ni problem :)))

Tole z rogovi me še malo bega, kaj naj bi bilo pa tukaj nevarnega, ne rečem, če bi bila gužba, ampak tukaj je ne bo, ker se že prej na 4 km naredi selekcija. Kdo pa na treking kolesu nima rogov??? :argue:
Biz napisal/-a:Tole z rogovi me še malo bega, kaj naj bi bilo pa tukaj nevarnega, ne rečem, če bi bila gužba, ampak tukaj je ne bo, ker se že prej na 4 km naredi selekcija. Kdo pa na treking kolesu nima rogov??? :argue:

Pravila, pravila ( Riblja čorba ) :D

kot povsod tudi tu obstaja luknja v predpisih - z izolirnim trakom, ali selotejpom povežeš oba "ostra" ( problematična ) rogova, in že imaš zaključeno celoto, :idea: ki predstavlja kao legalno zaključeno celoto, ki kao ne bo ovirala drugih, oz. bila nevarna.
lojzeP napisal/-a:
Biz napisal/-a:Tole z rogovi me še malo bega, kaj naj bi bilo pa tukaj nevarnega, ne rečem, če bi bila gužba, ampak tukaj je ne bo, ker se že prej na 4 km naredi selekcija. Kdo pa na treking kolesu nima rogov??? :argue:

Pravila, pravila ( Riblja čorba ) :D

kot povsod tudi tu obstaja luknja v predpisih - z izolirnim trakom, ali selotejpom povežeš oba "ostra" ( problematična ) rogova, in že imaš zaključeno celoto, :idea: ki predstavlja kao legalno zaključeno celoto, ki kao ne bo ovirala drugih, oz. bila nevarna.

:-- Ta je dobra... sicer pa moji rogovi niso ostri :FO: ok, zdej sem pa malo pretiraval s smeškoti, tole je čisto off-topic, da se zastopimo :mrgreen:
Ja, seveda, čas teče.
V triatlonskih klubih trenirajo tudi menjave, da skrajšajo čas v menjalnem prostoru na minimum. Je zanimvo gledat tekmovalce - profije :D , kako iz menjalnega prostora ob kolesu tečejo bosi, kolesarske čevlje imajo pripete na pedalih in se potem šele na kolesu obujejo. Prav tako se še preden skočijo s kolesa sezujejo in bosi tečejo v menjalni prostor.

Lp E.
saj to ni profesionalno a ne

tako da lahko imaš tekaške čevlje in potem tiste plastične košarice na pedalih kamor zatakneš noge

ko sem gledal rezultate sem računal malo hitrosti - recimo tek zmagovalca je nad 16 km/h, kolesarjenje je nad 32km/h , kje pa je ta čas kjer so menjave saj če tam 2 krat zelo upočasniš-kar se seveda zgodi -povprečna hitrost zelo pade in koliko pa potem gonte s kolesom po makedamu- 40 km/h?? , al pa tečete 18km/h??

Kako je s tem
Hoj, kaj menite - je to primerno za kolesarje začetnike. Zadnjega pol lega sem malo bolj na kolesu, delam ture od min 20 - max 80 km v kosu, ob vikendih. Med tednom TEČEM :D in ob vikendih pogrešam dolge teke :? . Žal oboje ne gre. Kaj menite - zdi se mi zelo zanimivo in me grozno mika, samo da bom pa le v napoto in da se razsujem na prvem ovinku pa bolje da me ni.

... kolesarim v tekaških supergah -- nikoli ne veš :wink:

Lp, Mojca
mojA ,če oboje treniraš ni nevarnosti, da bi ti zmanjkalo moči. Sama sem šla dvakrat na duatlon čisto nepripravljena. Enkrat je bilo tako,da sem se en teden prej šele odločila. Nisem ne tekla ne kolesarila,pa še dojila sem enoletnika.Upam,da se vidimo na Brdu.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA