Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

stena napisal/-a:škoda da so trojke... :?

Pri nas na Grajskem bodo četvorke... Treniramo za maturo... :bum:

Saj bomo to še ponovili kdaj pa kdaj, nič panike!
Danes smo prvič merili sladkor v krvi, vsebnost kisika ter pritisk. Pred treningom in po njem, hkrati pa smo bili deležni še nasvetov s strani medicinske stroke glede stanja prikazanega. Ker se je zadeva prijael, bomo to še kdaj ponovili, hkrati pa smo izvedeli, da nam bodo naši vaditelji v naslednjih treningih pokazali nekaj novega, recimo treniranje teka v klanec, tek na daljš razdaljo kot je ne krog okoli jezera, joga in podobno.

Danes smo po teku imeli skupinsko raztezno vadbo mišic, bilo je precej zanimivo, pa tudi kakšno škrtanje med kostmi se je čulo... Skratka se vidimo naslednjo soboto na netekmovalno usmerjenem treningu teka za zdravo življenje!
Meni je bilo to soboto ful fajn! Ravno sem se vrnil z dopusta, ves prenajeden in zlepljen, tako da je to sobotno jutro fajn pasalo! Skupaj smo se ogreli, potem pa sem z vaditeljico Meto in še neko gospo lepo uživaško obtekel otoček sredi vode! Tekli smo v pogovornem tempu, tega pa ni manjkalo, saj ko se meni goflja odpre, potem nekaj časa dela!

Všeč mi je, da poudarek ni na tekmovalnosti, hitrosti in času, lepo je za spremembo iti teč z družbo, lepo trenerko, v tempu, kjer ne sopeš in misliš, da boš pravkar umrl! Po končanem krogu ali dveh se še reztegneš na travci ob vodi, potem pa uživancija naprej - na sveže stisnjem pomarančni sok na teraso! Pa v miru opazuješ velike ptiče, ki kakajo ob vodi!:)

Pa hvala bogu za tole, ker sam se itak nikol ne bi spravil tečt!
No, sej, upam, da pride še več takšnih, ki gredo teč za gušt, ne na čas!

LP; Luka
Luka Ambrožič napisal/-a:Meni je bilo to soboto ful fajn! Ravno sem se vrnil z dopusta, ves prenajeden in zlepljen, tako da je to sobotno jutro fajn pasalo! Skupaj smo se ogreli, potem pa sem z vaditeljico Meto in še neko gospo lepo uživaško obtekel otoček sredi vode! Tekli smo v pogovornem tempu, tega pa ni manjkalo, saj ko se meni goflja odpre, potem nekaj časa dela!

Všeč mi je, da poudarek ni na tekmovalnosti, hitrosti in času, lepo je za spremembo iti teč z družbo, lepo trenerko, v tempu, kjer ne sopeš in misliš, da boš pravkar umrl! Po končanem krogu ali dveh se še reztegneš na travci ob vodi, potem pa uživancija naprej - na sveže stisnjem pomarančni sok na teraso! Pa v miru opazuješ velike ptiče, ki kakajo ob vodi!:)

Pa hvala bogu za tole, ker sam se itak nikol ne bi spravil tečt!
No, sej, upam, da pride še več takšnih, ki gredo teč za gušt, ne na čas!

LP; Luka

He, he, krepko označeni deli se mi zdijo zelo zabavni, še posebej lepa trenerka :mrgreen: , del označenega besedila pa tudi spominja na moje zabušavanje, ehm, uživaške teke...

"Gušt" je magična beseda. Hvala Luka, namen tega citiranja je malo podkuriti neki gospe, ki je ti sicer še ne poznaš. Ta namreč zabušava in ne trenira na primeren način. Ali pač?
Jutri kot po navadi ob 9h pred Grajskim kopališčem. Jani Klemenčič bo manjkal.

:arrow: Kot nadaljevanje jutrišnjega izleta na Bled nedomorodnemu, prav tako pa podkaravanškemu življu predlagam obisk letališča Lesce, kjer bodo jutri predstavljeni starodobniki, a ne avtomobilski temveč letalski, še celo replika Rusijanovega Edvarda z imenom Eda bo poletela. Vredno ogleda.
Tako, danes bom pa celo jaz lahko prvi napisal poročilo!

Sicer sem danes malce zamudil, tako da sem ujel le pol ogrevanja in nagovora, kajti Sonja - današnja glavna vaditeljica, nam ob ogrevanju malce povedala, kaj bomo danes počeli, vmes pa povedala še kakšen vic!

Tek je bil danes prav prijeten, sonček je sijal kljub tisti jutranji megli ki je zgodaj zjutraj kvazila nebo, bilo je toplo, tako, da sem z lahkoto obtekel jezero.
Tekel sem v tandemu z gospo, ki je bila danes prvič z nami in ne teče veliko. Prišla se je pozanimat o projektu sicer že prejšnjo soboto, a ta vikend je prišla v popolni bojni opremi.
Odtekla sva v pogovornem tempu, vmes sva se ustavila pred vstopom v park pod vilo Bled, in se malce odpočila in raztegnila na zidu. BTW tam je ravno polovica kroga (aka 3 km).

Potem sva nadaljevala z drugo polovico in v cilj prišla vsa nasmejana (ker sva bila na cilju s pretečenimi 6. kilometri:) in ker sva imela vmes prav lepo debato). Počasi sva se spravila v kopališče na zelenico, kjer so ostali ravnokar začeli z reztegovanjem.

In pravcata novost tokrat - Lea Dabič, Slovensko smučarsko dekle, nam je prišla pokazati, kaj vse se je naučila v Indiji, ko je šla spoznavati umetnost joge! Pa saj bo BoF verjetno imel kaj za pripomnit, ker sem ta del malce šprical, saj sem ravno takrat moral leteti do majstrov malce naprej v kopališču.

Naslednjič, upam, da bo še več novih, neizkušenih in nadebudnih tekačev in tekačic, ker imamo res dobre debate (meni vedno rata, kako le:)?)

Pa spet sem šel na en sveže stisnjen pomarančni sokec na teraso! Paše kot ata na mamo!

P.S. Opažam, da ful več punc teče, kot pa fantov oz moških... Zanimivo! Damo moški manj na zdravo življenje, ali smo res prepričani, da mi mamo pa vedno kondicijo in mišice in zdrav način življenja?

LP; Luka

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA