prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 luzr
Leider ist es auch so...
Aja, slovenački...

Zakaj nisi takoj zahteval kupnine ne vem. Ker se nisi nič oglasil, potem ko si zamenjal baterije in hvali uro, ti nisem hotel kvariti veselja. Zato določenega teksta tudi nisem objavil.

Nenavadno se mi je zdelo da si se odločil za nožni senzor namesto satelitskega.
Poskusi se odločiti kaj rabiš. V pomoč naj bo tale obširnejši spis...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
G1 ne omogoča GPS sledi, višinomer je pri Polarjih sploh redkost in je ponavadi nameščen v uri. Če ga ta sploh ima (modeli 725, 625 ,800) potem gre za barometričnega. Tudi ta ni brez napak, saj pokaže razliko v izmerjeni višini, pri padcu zračnega tlaka, torej pri spremembi vremena. A je tak barometrični višinomer, vsaj zame, bistveno bolj uporaben, kakor Gps višinomer.
Polarjev senzor G3, ki ga dobiš pri modelih FT, 400 in 800, pa Gps sledi beleži slabše kot konkurenca.
S tem mislim na Garmin 405. Konkretno ta model ponuja po mojem skromnem mneju več na področju gps sledenja. Čeprav je meritev višine lahko povsem nerealna. Prenos na računalnik je netežaven, če se rad zabavaš z računalom, seveda.
Gps senzor je vgrajen v uri, kar je zame prednost. Pomankljivost Garmina 405 je vgrajena litijeva baterija, ki jo je treba polniti in zahteva resen poseg v primeru menjave. Recimo po dveh letih. Še posebej, če jo boš uporabljal vsak dan

Bluegreen, 110 kilometrov za drugi mesec teka je preveč, sploh po asfaltu. Ampak to je samo dobronamerna pripomba nekoga, ki malo teče...

Suunto T4 dobiš z gps senzorjem za 120 plus 150€.

Za malo manj kot 300€ dobiš stari model polarja 625 s senzorjem S1. Meni se zdi sicer komplicirana ura, a ima nekaj prednosti, sploh glede na ceno. Dokupiti bo treba usb vmesnik za prenos podatkov na računalnik... In ne bo ti všeč za vsak dan...
Zate, če ne boš tekel po nekih hudih hostah, tunelih, telovadnicah, rudniških rovih in podobnih luknjah ter vandral po hribih, bo bolj priporočljiv gps...???

Uro je nekdo od potencialnih nekupcev sprožil; nenavadno pa je, da bi se baterija spraznila v letu stanja v vitrini. Če je krožila med spletnimi nakupovalci se to pozna na pasu in zaslonu.
Jaz bi navlako vrnil in zahteval denar. Težava nastopi, če si že odprl uro in pas ter menjal bateriji. In, da senzorju S1 bi moral biti priložena zapakirana baterija. Sam senzor v kartonski škatlici. Pas zapakiran in zvit v svitek. Zaslon na uri bi moral imeti prozorno zaščiitno prevleko, ura bi morala ležati na kartonskem ležišču in vse skupaj bi moralo biti zapakirano z originalno nalepko. Prodajalec pa bi uro moral odpreti pred tabo in ti omogočiti aktiviranje ure. Najkasneje potem, ko bi jo plačal.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ker se ti zdi G405 že malo zlajnan in ker ga imamo vsi, ti predlagam en poseben model v neki graški trgovini... Polar 300 :mrgreen: Poznam veliko lastnikov Polarčkov... :--

Sedaj pa malenkost bolj resno. Zafrknil si se še dodatno, ker je bil Suunto T4c, brez vseh dodatkov v posebni ponudbi samo do 30. malega travna. Sedaj se boš načakal. In ker ti "amerikanska vojaška" ura ne diši, ti predlagam Timex. Zelo redka stvar v Sloveniji, tudi dobiti ga je težko.
Še ena opcija Ciclosport hac4 ali 5, lahko vzameš tudi black edition verzijo. Pri nas je starejši model naprodaj za približno 160€. Zelo redka zadeva, tudi pokvari se. meni je bil sicer zelo všeč, ker je imel zanimive funkcije. Ker rabiš tekaško uro in ne kolesarske, je verjetno ne boš rabil...

Suunto T6c je cenovno izven dosega, zdi se mi tudi brez vseh dodatkov, samo ura stane 400€. Dodatki pa, podobno kot pri Polarju. Cen ne vem do centa na pamet, zato kar uporabi za izhodišče tisto spletno trgovino, ki ima neko povezavo z Bazovico...
Za 300€ boš dobil Polarja 400 ali kaj podobnega. Polar 800 z dodatki,k ijih hočeš bo stal več, vsaj 400€ in naprej.

Poleg običajnih športnih štacun, kjer lahko pričakuješ 10 do 20% popusta, poglej še pri Računalništvu Potočnik. S popustom za udeležence tekem zna biti njihova ponudba zanimiva. Zapakirano in podobno... Ker se iz Maribora ne boš vozil v Kranj, predlagam Hervis ali Intersport.
 zappa
luzr napisal/-a:Uro je nekdo od potencialnih nekupcev sprožil; nenavadno pa je, da bi se baterija spraznila v letu stanja v vitrini.

Možno je tudi, da je šlo za defektno uro. Konkretno pri Polarju RS800 je bilo kar nekaj takih primerov, ko se je baterija zelo hitro spraznila (lahko v par dnevih) in to celo v neaktiviranih urah. Tudi sam sem konkretno nabasal na tako uro, prva original baterija je šla po 4 mesecih, druga pa v enem. Po servisu in menjavi elektronike mi zdaj tretja baterija drži že 16. mesec.

luzr napisal/-a:Jaz bi navlako vrnil in zahteval denar. Težava nastopi, če si že odprl uro in pas ter menjal bateriji. In, da senzorju S1 bi moral biti priložena zapakirana baterija. Sam senzor v kartonski škatlici. Pas zapakiran in zvit v svitek. Zaslon na uri bi moral imeti prozorno zaščiitno prevleko, ura bi morala ležati na kartonskem ležišču in vse skupaj bi moralo biti zapakirano z originalno nalepko. Prodajalec pa bi uro moral odpreti pred tabo in ti omogočiti aktiviranje ure.

Yep. Glede tega je treba biti do prodajalcev 100% neizprosen. Tudi sam sem se tega "naučil" šele po lastni slabi izkušnji s prejšnjo uro (tudi Polar). Če karkoli kaže na to, da je ura že bila v uporabi, magar samo v trgovini, zahtevaj drugo. Ali pa skonto na to "že uporabljeno". Če se v trgovini niso sposobni organizirati tako, da bi imeli primerek vsakega modela na voljo za probo in za to uporabljajo original zapakirane kose, ki jih potem prodajajo kot "nove", naj bo to njihov problem, ne tvoj.
Uporabniški avatar
 bluegreen
Hvala vsem za uporabne pa tudi duhovite odgovore. Ker ste mi to lepo povedali, priznam, moja neumnost ne pozna meja. Ker pa še naprej rovarim :hack: sem se nekak zagrel tudi nad Suunto T4C oz. T3C. T6C je zanekrat mogoče še malo predrag.
Pa me zdaj zanima naslednje:
- kakšna je razlika med T4C in T3C in pa kaj bo to meni (kot zagnanemu začetniku) sploh pomenilo, tukaj dobrodošli tudi vsi srečni lastniki z izkušnjami + ali - ?
- kakšna je sploh razlika med npr. T3 in T3C, kaj pomeni oznaka C?
- kakšen je prenos podatkov na računalnik in ali je k uri priložena oprema za to (IR, kabel, flowlink varianta...) in koliko stane povezovalna naprava, če sploh obstaja?
- kakšna je varnost nakupa preko ebaya (da nebi spt naletel na rabljene ure..., v takem primeru pa sploh, ko dobiš robo po pošti) in kakšne izkušnje imate ?

se vam zahvaljujem za odgovore in če se kdaj spoznamo povabim na :toast:

Garmin mi je malo nezanimiv, hv. Tabonir za predlog - osebno se mi zdi malo "bikasta", mogoče model 405
Uporabniški avatar
 zagi
Prijatelj je pred kratkim v Italiji nabavil uro Polar 300 X G1. Če ima kdo od forumašev slovenska navodila za to uro, ga prosim, če jih lahko posreduje na ZS!
 skorc
Kolikot je meni poznano je razlika med T3 in T4 zgolj v Coach-u. Ta ti generira trenine na podlagi prejšnjih dosežkov in ti pripravi program za teden dni v naprej. Slabost coach-a je, da ne zna generirat treninga daljšega od 1h15 min. Torej treningi maratonov odpadejo. :)

Oznako "C" so pa dobili posodobljeni modeli starih T3 in T4. Sicer se v razlike nisem poglabljal, opaziti je rahlo spremenjeno zunajost. Kar pa je najpomembneje je to, da so pri modelih C menjali pas. Modeli brez C-ja so crkovali zaradi kostrukcijske napake na spoju elektrod(po mojem mnenju). Suunto pa pravi, da je normalno, da pas crkne na 2.500 km. Je pa res, da ti pas brez težav menjajo v garanciji. Oznaka C po moje prihaja od pasu, ki ga po novem imenujejo "Comfort belt". Sam si lastim starega T4 (torej brez C-ja). Enkrat so mi že menjali uro in pas (okrog 2.500 pretečenih km). Bomo videli kako bo s tem... Če ponovno crkne bom menjal firmo. :)
Uporabniški avatar
 bobr
Ma dej kupi si že Polarja 400 in ne cincaj :wink: Pozabi na slabo avstrijsko izkušnjo in ostani zagret za Polarja. Suunto uporabnike naštejem na prste ene roke, garminci so itak klasa zase pol se pa že počas konča. Polar all the way :twisted: :!:
 luzr
@ bobr: :-- Te bo vencelj... O tem kakšna klasa so gar-mi-ni bi lahko razpravljali. :mrgreen: Ne polarček ne suuntojčki niso brez napak... He, he. Prednost Polarja je v dvoletnem jamstvu.

@škorc: Tisti pas brez dodatnega oddajnika je sicer občutljiv na prepogibanje. Mogoče ti je zato odpovedal. Deloma se strinjam, pasovi ne morejo izdihniti po 2500km.
viewtopic.php?p=181410#p181410 :--(

@ bluegreen:
Stari modeli Suunto imajo eno prednost. Ti pasovi so v enem kosu in ni možno izgubiti oddajnika. Stari pasovi so najverjetneje (stavim ;>) narejeni v isti tovarni kot vsi ceneni...
Novi tekstilni pasovi so bolj udobni, in ponavadi se ne dogaja da bi uporabniki pri teku izgubljali oddajnike, ampak...

Razlika med T4 in T3 je zgolj v vgrajenem "trenerju", ki ga ima T4. Obe uri bi morali omogočati priklop gps senzorja, ki pa ni primerljiv z Garminom.
Mogoče so kake izboljšave v priloženem programu treninga; nisem prepričan.

Če dobiš T4 v kompletu (pc pod, footpod) za manj kot 250€ ali 220€ ga vzemi.
Podobno velja za T3.
Sama ura T3 velja 150€, kar je veliko. Enako velja za T4, ki je 200€. Ker sem ti jo predlagal takrat, ko je bila mnogo ugodneje, ti res lahko predlagam nakup Polarja. Najverjetneje ga boš dobil ugodneje.

Ure, ki jih dobiš v kompletu imajo že serijski usb vmesnik. Prenos poteka preko infrardeče povezave. Uporabiš lahko tudi univerzalne vmesnike, ki stanejo dvajset do trideset evrov.
Nekaj ljudi ti bo gotovo opisalo postopek in njihovo zadovoljstvo pri prenašanju podatkov. Meni se kaj takega ne ljubi početi, namreč prenašati podatke v računalnik in občudovati grafe. Dovolj so mi podatki v uri.

O spletnih nakupih sem že pisal. Tudi o tem, da ni vse rožnato. Če imaš smolo, boš dobil kaj rabljenega...
Bobra povprašaj lai poglej njegova sporočila, kje je možno iz Velike Britanjie naročiti izdelke po spletu. Več forumašev je bilo zadovoljknih.

Še vedno nisi povedal ali si sedaj odločen za gps ali kaj drugega?
Uporabniški avatar
 bluegreen
Pa konec koncev bi preživel tudi brez GPS oddajnika, s tisto utežjo na nogi. Če prav pomislim, glede na to, kako dolgo tečem in koliko pretečem, mi je več kot predobra Polarjeva 400-tka. Moja napaka je, da nikoli nisem skromen in so oči zmeraj najbolj lačne. Glede na to, kako me je bobr nadrl, da cincam :--( , bom sedaj še enkrat probal srečo s Polarom. Grem namreč v Graz v neki bajk šop ali nekaj podobnega, blo bi pa naj to čisto ob avtocesti, pošiljajo po pošti, lahko pa se gre ponj tudi osbebno - in jaz bom to storil. Hočem zapakirano škatlo, notri folijo na neprižgani urci, ki jo bom jaz razdevičil z dvema na rdečega, itd. Z vsem kar spada zdraven (pas, oddajnik, SD, IR, PPT5...) za 250 €verčkov. Seveda tudi račun in garancija 2 leti, kot mora bit. To je pa še ceneje od tistih, kjer sem prvič bil in katerim bi najraje govoril grde besede, pa jih zdaj ne bom tukaj. :cenz:
Samo ne vem še, kje je v österajhu servis za te mašince. Kaj bi se zgodilo, če slučajno ta bajk šop ni pooblaščen prodajalec Polarja, bi mi ga vseeno popravili na servisu pri uveljavitvi garancije?

A je v redu zdaj bobr?
Luzr hvala ti za trud in vsa pojasnila, definitvno maš :toast: v dobrem.
 luzr
bluegreen, ne pijem piva :mrgreen: :-- :drink :--(

Kupi kar si najbolj želiš, samo res te opozarjam senzor S1 je dejansko utež. Bolj konjski je od strega Suuntojvega. Sploh je Polarjev S1 neprimerljiv po dimenzijah z novejšim in majhnim S3. In konec koncev tudi z novim modelom Suunta, torej tistimi, ki imajo tisti cv oznaki. Tudi Garminov tekaški senzor, pri modelu Forerunner 50 FP, je bistveno manjši.
Tudi dexija27 lahko vprašaš, ali je Polarjev S1 konjski. Bobr ti bo tudi lahko povedal ker je imel S1 in S3. Pa še kdo ima to utež...
Ne vem, če boš dobil ir senzor pri modelu 400.

Ker že vnaprej črnogledo razmišljaš, ti svetujem nakup v tisti trgovini, ki ti ponuja za približno 10% zavarovanje ure. Podobno kasku. Ne šalim se. To ponujajo tudi nekatere trgovine na senčni strani Alp.

Še osebno mnenje. P400 je funkcijsko Polar 200, z videzom P800. Žal zame nezadovoljivo.
POtem bi raje imel P200 po ugodni ceni in ne bi hotel preplačati dizajna...

Aja, bluegreen, za 200€ bi jaz kontaktrial tega someščana. viewtopic.php?p=181467#p181467
Uporabniški avatar
 bobr
Ojej pa nisem dobesedno grozil :mrgreen: Sam mal več odločnosti moraš spravit s sebe in bo. Sigurno si tehtnica po horoskopu :lol:

Ok dovolj heca. Ura je resna stvar. Res je luzr, jaz sem imel RS200 z S1 in sedaj si lastim RS800 z S3. Razlika je očitna a kolikor se spomnim S1 ni tok blazno težak kvečjem neroden je ker je velik. S3 je zakon sam to ima pač svojo ceno.
Luzr razlika med 400 in 200 je še program Polar pro trainer ki je daleč boljši kot karkoli drugega 400ka in 800ka imata program priložen. In ja pazi če kupuješ 400ko da dobiš komplet z IR sprejemnikom.

In kot zadnje, tale Hervisova akcija je hudo ugodna. Resno dvakrat premisli ali boš zadovoljen z GPSom ali z footpodom. Če si premisliš in greš na GPS potem nimaš kaj razmišljat, vzami 405 v hervisu!

Še par variant: http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid= ... Categories
http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_w?__mk ... sd&x=0&y=0
 SMatej
Prodajamo vse tri proizvajalce: Garmin, Suunto, Polar - vse imajo svoje dobre in slabe lastnosti.
Pomembno pri garminu je še:
Garmin Foreruner 405/305 imata polnilno baterijo ki dela cca 10h odvisno od "dosegljivosti" satelitov, potem jo je treba polniti, kar ni ravno super, če imate radi uro nonstop na roki. Drugače pa overall SUPER ura, če se sprijaznite s tem.

Polar je super izbira, kljub vašim slabim izkušnjam, RS400 ni imel problemov s praznenjem baterij, le te je imela ena serija RS800cx ur, katerim garancijsko zamenjajo module, žal je pa z menjavami tako, da morajo po zahtevah Polarja najprej: menjati baterijo in tovarniško resetirati uro, to se mora zgoditi 2x, tretjič, pa menjajo modul.
Žals e to dela samo na Intactu, ki pa nima najbolj odzivnega servisa.
Najboljši postopek za urejanje pri njih je: Poslati po pošti (pripis - za servis), napisati kaj rabite, in ponavadi je vse urejeno v roku enega tedna. Ne obremenjujte se s telefoni, saj se ne javljajo pogosto.

Imate pa na strani že veliko dobrih nasvetov, glede nakupa tekaške ure.

Polar rs300X je pa nov model, menjava za rs200 in kot tak nima neke hude analize treningov.
LP Matej
Uporabniški avatar
 Lojfer
Že par dni gledam in berem o tej uri Polar RS300X G1, pa me zanima, če jo kdo uporablja in kako je z njo zadovoljen.
Trenutno uporabljam eno zelo ceneno uro, katera sicer dobro služi svojemu namenu, vendar bi želel imeti takšno, da meri tudi hitrost in razdaljo.
Polar RS300X G1 stane dobrih 170€, kar je kar "ugodno".

Ali lahko kateri uporabnik napiše PREDNOSTI/SLABOSTI o tej uri?
Tudi drugi nasveti o nakupu katerekoli ure so dobrodošli. Dejansko pa me zanima:
- osnovne funkcije vseh ur + hitrost in razdalja

Da prikazuje pot na zemljevidu, kje sem tekel, mi ni pomembno.
Uporabniški avatar
 Lojfer
Nobenega mnenja in nasveta? Ni uporabnika Polar 300x?
Mogoče kakšen nasvet v primerjavi z Garminom Forerunner 305, ki je tudi nekje v tem cenovnem rangu?
 luzr
Lojfer napisal/-a:Nobenega mnenja in nasveta? Ni uporabnika Polar 300x?
Mogoče kakšen nasvet v primerjavi z Garminom Forerunner 305, ki je tudi nekje v tem cenovnem rangu?
Vse kar je nujno in še več smo že napisali in verjetno nihče ni spremenil mnenja. :). Malo poglej še v temo o Garminu 305 ;).
Polar 300 je naslednik P200; v osnovi nimata nobenih dodatnih senzorjev. Torej je Garmin 305 v tem pogledu bolj ugoden za nekih 160€, kar je vsaj 100€ manj kot leto lai pol leta nazaj. Problem Garmina je baterija, ki jo je potrebno polniti in z njim nikakor ni priporočljivo plavati.

Lojfer napisal/-a:Že par dni gledam in berem o tej uri Polar RS300X G1, pa me zanima, če jo kdo uporablja in kako je z njo zadovoljen.
Trenutno uporabljam eno zelo ceneno uro, katera sicer dobro služi svojemu namenu, vendar bi želel imeti takšno, da meri tudi hitrost in razdaljo.
Polar RS300X G1 stane dobrih 170€, kar je kar "ugodno".

Ali lahko kateri uporabnik napiše PREDNOSTI/SLABOSTI o tej uri?
Tudi drugi nasveti o nakupu katerekoli ure so dobrodošli. Dejansko pa me zanima:
- osnovne funkcije vseh ur + hitrost in razdalja

Da prikazuje pot na zemljevidu, kje sem tekel, mi ni pomembno.

Kot rečeno podobne ure uporablja kar nekaj ljudi in nihče od lastnikov Polarja, razen mene seveda, nima posebnih pripomb. Če dobiš P300X s senzorjem G1 za 170€, jo kupi.
Sploh, če ti je sledenje na spletnem zemljevidu nepomemben podatek. Senzor G1 bo prikazoval samo hitrost in razdaljo. Pomankljivost v primerjavi z Garminom je Polarjev zunanji senzor G1 , ki ga boš moral namestiti nekam na telo ali ga nositi v žepu.

Kaj te zanima o osnovnih funkcijah, hitrosti in razdalji. To vse podpirata obe uri, ki te zanimata.

Vidiš, pa si dobil odgovor na obe podobni vprašnji. ;>

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA