prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 GODBENIK
Pozdravljeni ljubitelji teka;

ker sem pred odločitvijo oz. nakupom novih tekaških copat, bi vas rad povprašal o vaših izkušnjah z določenimi modeli.

Trenutno (še)tečem v copatih ASICS-Gel Kayano 14, s katerimi sem tudi zadovoljen....pred temi sem pa uporabljal Mizuno Wave Creation8....vem, lahko rečete, če so ti bili do sedaj všeč si kupi pa iste.
Se strinjam....ampak saj veste...človek si včasih zaželi malce spremembe....kaj drugega.
Torej...bil sem po trgovinah in od prodajalcev dobil v preizkušnjo(predlog) Asics-Gel DS Trainer 14, Mizuno Wave Eliksir 4, Saucony ProGrid Triumph 6, Saucony Gri Sinister
Dobro sem se počutil v Soucony čevljih. Možnost imam dobiti tudi druge modele od Saucony(Grid FastWitch3, ProGrid Paramount, Type A2, itd.

Za lažje svetovanje naj omenim, da tedensko naredim cca. 100 ali več km, in da mi pri nakupu copat denar ne igra pomembne vloge.

Vsakega konstruktivnega odgovora oz. mnenja bom zelo vesel!

Lepo vas pozdravljam in vam želim obilo lepih trenutkov ob teku, ter toplega sončka!

Godbenik-Grega
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Pozdravljen!

No da ti povem kako je pri meni. Letos uporabljam Wave Elixir-a, lansko sezono pa Saucony Grid Sinister-a. Z Elixirom nekako nisem najbolj zadovoljen, zdi se mi nekoliko preveč tog copat. Tako da bom verjetno si v kratkem spet omislil Saucony-ja s katerim sem bil več kot preveč zadovoljen, saj gre za izjemno dinamičen, hiter copat z nekoliko manj blaženja, vendar pa slednje meni zelo ustreza.
No upam da je kaj pomagalo...

p.s. lahko vprašam kje dobiš Saucony-ja?

Lp

Uroš
 GODBENIK
Ojla Uroš!

Hvala za odgovor....mogoče bi jaz za trening raje kak copat, ki malenkost bolj blaži(ker moji kilogrami (zaenkrat) najbolj neustrezajo idealom :D) in kupil zraven tekmovalni copat.
poglej na ZS

gREGA
Uporabniški avatar
 Matevz
Jaz imam Jazz in Fastwitch 3.

Jazz je zelo fajn model - relativno lahek močno blažen (je pa relativno ozek) - priporočam.

Fastwitch pa je čisti racer, in jaz ob tekih z njimi večkrat fašem kakšen musklfibr v sprednjih stegenskih mišicah, kar se mi sicer ne dogaja. Mislim, da ima za razdalje nad 10km kar malo premalo blaženja.

Lokacija za naročanje pa : wiggle.co.uk
 luzr
Uroš Sobočan napisal/-a:
vencelj napisal/-a:Kaže, da jih ima Intersport- v katalogu za 2009 so na strani 12-13: http://www.intersport.si/flipAlbums/tek_09/index.htm

LP, vencelj

Ja pa fajn zaslojene cene v primerjavi z wiggle... :roll:

GODBENIK napisal/-a:To je res ampak samo par(5) modelov

Grega

Točno :wink:

Glede Intersporta... Ker prodaja Saucony-ja zelo šepa jih na zimskih in letnih razprodajah znižajo za 50%. Problem je, ker gre za stare modele in nimajo vseh številk.

Nekateri lažji modeli so premalo blaženi, razen za profesionalce in mazohiste. Tudi tanka mrežica na mezincu je razpadla po dvesto kilometrih.

Saucony ProGrid Triumph 6, Saucony Gri Sinister
Triumph 6 imam. Uporaben je za gorske teke kombinacija asfalta, blatnih stezic in brezpotij; na asfaltu in zbitem makadamu je pretrd že po 5 ali 10 hitrih kilometrih. Za tartan je zanimiv. Hiter copat, a se mi zdi kayano 14 za asfalt in trde makadamske podlage mnogo boljši.
Sinister je še tanjši in manj blažen. Za kratke tekme, za za tekača pod 70 kg. Skratka zame odpade. Priznam pa, nekomu, ki resno trenira, (npr. bobr, UrošS.) morda taki copatki ustrezajo tudi na daljših tekih.
Uporabniški avatar
 bobr
Predvidevam da gledaš "brzinske" modele teh znamk.

Ascs Gel DS trainer 12 sem imel in so za moje pojme crap. 13 in 14 nista doživela nekih blaznih izboljšav. Skuril sem jih v manj kot 500km in to večino samo po asfaltnih tekmah. Proti koncu življenja je sprednji del podplata bil popolnoma zbit kar mi je povzročalo žulje.

Saucony sem imel grid sinister in so za moje pojme premehke. Nobene togosti nimajo in meni so ob odrivu dobesedno zvijale stopalo. So za nevtralne izkušene tekače kar jaz žal nisem.

Zame se trenutno najbolje obnesejo Mizuno Wave Elixir 3 v katerih tečem že dobre pol leta na hitrih treningih ali po asfaltu. Imam v škatli nove zapakirane 4 serijo tako da ko gre 3 v pokoj nadaljujem z 4ko :twisted: Seveda kupljene na wiggle...
 GODBENIK
[quote=]Fastwitch pa je čisti racer, in jaz ob tekih z njimi večkrat fašem kakšen musklfibr v sprednjih stegenskih mišicah, kar se mi sicer ne dogaja. Mislim, da ima za razdalje nad 10km kar malo premalo blaženja.[/quote]

Pozdravljeni;
vsem, ki ste si vzeli trenutek časa za odgovore oz. razmišljanja se iskreno zahvaljujem. Danes sem nabavil Fastwitch 3 in z njimi naredil prvih 15km...zaenkrat nimam nobenih pripomb, le občutno hitrejši sem bil :D , čuti pa se seveda da niso blaženi tako kot bi si želeli, ampak navsezadnje, saj je to tekmovalni copat. Mislim, da bom v Radencih(42) z njimi, pa kar bo pa bo :wink:

Lepo vas pozdravljam!

Godbenik-Grega
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
GODBENIK napisal/-a:zaenkrat nimam nobenih pripomb, le občutno hitrejši sem bil :D

:lol: sem ti rekel :wink: Mislim da bom naredil podobno... 8)

GODBENIK napisal/-a:Mislim, da bom v Radencih(42) z njimi, pa kar bo pa bo :wink:

Tole ti pa MOČNO odsvetujem, copate so pripravljene na tekmo (uležane, noga navajena na njih) šele tam čez 100 km. S tem da greš v novih copatih na tekmo pa marsikaj tvegaš...

No to je moj nasvet

Lp

Uroš
 luzr
Eh, saj gre, tudi z neutečenimi šlapami. Kak krvavi žuljček na taki razdalji je tudi dobra šola. :?
 luzr
bobr napisal/-a:Govoriš z lastnih izkušenj :?: :)

:) He, he, bobr, vem na kaj namiguješ... :--
Jaz ne pretiravam s kilometri. Sploh mi ne pride na misel preteči 42 km po asfaltu na tekmi, kjer bi vsi videli kako slabo mi gre. :lol: Se mi zaenkrat ne ljubi. :FO:
Večkrat je zame vsak kilometer muka. Tudi pri razdalji pod 10 km. Ponavadi ne zaradi žuljev, bolečih mišic, previsokega utripa. Glavno je (bilo) pomankanje volje.... :--(
O žuljih in nohtih pa lahko marsikaj napišem. In to ne le o tekaških poškodbah. :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA