Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Ups malo sem zamešal stvari :oops: mam preveč v glavi zadnje dni...

Glede treningov moreš sam ugotoviti kaj ti najbolj odgovarja. Kot pa je bilo že omenjeno na tekmi si zaradi vzdušja, adrenalina, neučakanosti, pričakovanja ene 3 min ali več lahko hitrejši!

Lp

Uroš
 bogi
Sam sem se pripravljal po programu ,ki sem ga dobil na spletni strani "filipides".Sam program
traja 13 tednov.Zastavil sem si cilj 1.30 na 21 km.Po tem programu mi je uspelo,da sem ujel ta rezultat na ljubljanskem maratonu,čeprav spadam med težje tekače 83kg 175 cm.
Želim ti veliko sreče in dober tek. :clap: :wink: :P
Uporabniški avatar
 Medicius
bogi kakšen je pa bil tvoj rezultat pred to shemo treningov? In če ni skrivnost lahko prilepiš povezavo do dotičnega treninga?
Uporabniški avatar
 vencelj
Medicius napisal/-a:bogi In če ni skrivnost lahko prilepiš povezavo do dotičnega treninga?

Če pogledaš prvo stran v tej temi, četrti prispevek...http://www.filipides.com/forum/viewtopic.php?t=116

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Medicius
Aha.. to je to? :oops: Bom se probal držati tega programa za ljubljanski maraton, če bo čas dovoljeval. Problem je čas, ko ti družina in služba vzame skoraj vsega in za take strokovne vsakodnevne treninge potem ne ostane dovolj.
Uporabniški avatar
 tabonir
vencelj napisal/-a:
Medicius napisal/-a:bogi In če ni skrivnost lahko prilepiš povezavo do dotičnega treninga?

Če pogledaš prvo stran v tej temi, četrti prispevek...http://www.filipides.com/forum/viewtopic.php?t=116

LP, vencelj

Mislim, da se je tega programa zelo težko dosledno držati!
Predvideni treningi so praktično vsaki dan! Kar pa je v realnem življenju zelo težko, če ne že kar nemogoče izvesti. Mislim predvsem na pomanjkanje prostega časa, slabo vreme, obveznosti doma in v službi,...ter podobno!
Prostih dni je po mojem mnenju premalo! Program ne omogoča fleksibilnosti, vsaj avtor tega ne navaja!

LP, Boris
Uporabniški avatar
 Medicius
tabonir se strinjam s tabo. Težko je spraviti ta program na urnik zaposlenega in družinskega človeka. Upam, da se bo kdo oglasil, ki ima bolj "lahek" (po frekvenci), fleksibilen in ravno tako učinkovit program. Na zadnje pa bo itak obveljalo, kar je Uroš rekel, da treniraj tako, kot ti paše, ker takega programa pač ni. :)
 bogi
Sam sem se organiziral tako ,da sem včasih vstal ob 4-ih ,trening, služba ali pa zvečer po devetih lučko na glavo in gremo.Tekel sem tako po soncu kot po dežju ,se je pa zgodilo ,da sem kakšen trening tudi izpustil.Zelo pomembni se mi zdijo intervali.Poberejo ti precej moči,vendar pa se pozna na hitrosti.
Z vztrajnostjo do uspeha :? :) :D
Uporabniški avatar
 vencelj
tabonir napisal/-a:
vencelj napisal/-a:

LP, vencelj

Mislim, da se je tega programa zelo težko dosledno držati!
Predvideni treningi so praktično vsaki dan! Kar pa je v realnem življenju zelo težko, če ne že kar nemogoče izvesti. Mislim predvsem na pomanjkanje prostega časa, slabo vreme, obveznosti doma in v službi,...ter podobno!
Prostih dni je po mojem mnenju premalo! Program ne omogoča fleksibilnosti, vsaj avtor tega ne navaja!

LP, Boris

Za tega in podobne programe si jaz ne vzamem več niti minuto časa (za prebiranje), ne bi imelo nobenega smisla, ker je vnaprej jasno, da bi ga kršil vsevprek od prvega dne naprej.
Vrednost programov za rekreativce je v tem, da razberejo, iz kakšnih "snovi" je sestavljen kvaliteten trening, torej kaj vse morajo početi v pripravljalnem obdobju, da bodo dosegli nek rezultat: kombinacija vzdržljivosti, moči in hitrosti, počitek...Vse te sestavine potem mora vsak sam strpati v okvir svojega razpoložljivega časa, uskladiti z ostalimi tekmami (ali obratno, razpored ostalih tekem prilagoditi polmaratonu oz. maratonu)...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 Medicius
Ta je dober Tatjana. Sem pa izračunal, da recimo za ljubljanski maraton moraš pričeti s treningi že na sredi drugega meseca. :lauf:
 iqfree
Živjo !

Podoben kot Tatjanin program, je tudi ta program.
http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-244-258-9369-0,00.html
Menda je celo po isti metodi, samo da je ta 9 tedenski . Ima pa pravtako tri treninge tedensko. Za mojo lenobo je sicer tudi to preveč :oops: , ampak mogoče pa komu pride prav...
Meni se sicer ta plan zelo dopade, ker program vsebuje en intervalni trening, en tempo tek in pa en daljši tek. Sam sem se vedno nekaj rekreativno ukvarjal s športom, tečem pa relativno malo.
Tako kot pravi Vencelj...Vsak si svojo pot poišče..
Meni se zdi, da bi bil tak program zame idealen. Sedaj pa samo še glavo pošlihtamo pa bo :).
Tone
Uporabniški avatar
 Tatjana
@Medicus: jap. Mesec pavze, potem pa jovo na novo ;)

@iqfree: to je isto. Ta članek je bil objavljen julija 2006 na osnovi prve študije, ki so jo izvedli v letu 2005. Potem so študije ponovili še leta 2006 in 2007. Jaz pravkar berem njihovo knjigo "Run less, run faster" in je dosti bolj podrobno napisano kot na spletni strani (manjka tabela časov za intervale) in v tem članku.
Tatjana napisal/-a:Jaz pravkar berem njihovo knjigo "Run less, run faster" in je dosti bolj podrobno napisano kot na spletni strani (manjka tabela časov za intervale) in v tem članku.

Enkrat se res morem oglasiti za par knjig če mi posodiš :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA