vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Pina
Ojla
Ko tečem sem v obraz vedno full rdeča in okoli ustnic bleda...oz enostavnu rečenu sm vsa flekasta...
...je tu samo zaradi napora, ali je mogoče še kakšen drug razlog za to....pri meni je to res izrazito...
...če kdo ve kok tu "odpravt" plis let me know :)
Ja med tekom se telesu "od znotraj" oziroma se mu rektalna temperatura precej dvigne. Da bi se telo uspelo ohladiti se prekrvavitev v podkožju precej poveča. To povzroči občutno povečano prekrvavljenost majhnih kapilaric pod kožo, ki jo pri enih na obrazu, kar lepo obarvajo rdeče. S časoma (rednimi treningi) se razvije več plazemskega dela krvi, ki bo poskrbel za hlajenje medtem, ko bo kri naredila ostalo ampak zato je potrebno telo izpostavljati tem razmeram redno, kot to delajo športniki in resni rekreativci. Za začetek pa mogoče kaj manj za oblečt, da med treningom ne bo prevroče. ;)
Živjo,
tudi sama imam iste težave..zato me ljudje, ki jih srečujem proti koncu mojega rekreativnega treninga na 5,5km, čudno gledajo (mislijo si verjetno- uboga punca, čisto je že utrujena, ta gotovo ne pride do konca) :) pa vendar imam še vedno precej energije za tečt in nisem tako utrujena kot izgledam zaradi rdečice..začela sem prakticirati kapo s šiltom..vsaj malo manj je vpadljiva ta moja rdečica.. :D
ampak se ne dam :)
:D
Medicius napisal/-a:Ja med tekom se telesu "od znotraj" oziroma se mu rektalna temperatura precej dvigne. Da bi se telo uspelo ohladiti se prekrvavitev v podkožju precej poveča. To povzroči občutno povečano prekrvavljenost majhnih kapilaric pod kožo, ki jo pri enih na obrazu, kar lepo obarvajo rdeče. S časoma (rednimi treningi) se razvije več plazemskega dela krvi, ki bo poskrbel za hlajenje medtem, ko bo kri naredila ostalo ampak zato je potrebno telo izpostavljati tem razmeram redno, kot to delajo športniki in resni rekreativci. Za začetek pa mogoče kaj manj za oblečt, da med treningom ne bo prevroče. ;)

A tole je res???
A hočeš rečt, da se človek vročine lahko navadi????

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa tole je pa najlepša novica danes :-- :mrgreen:
Juhuhu :laola :clap:
No pa sem mislila,da imam samo jaz te probleme. Ponavadi sem najbolj rdeča med rdečimi. Moja lica kar žarijo,da bi lahko gor spekla jajca :lol: .Nekateri res čudno gledajo in si mislijo,če je vse v redu z mano.
Prednost take kože pa je,da nima niti enega mozolja,ker se med tekom očisti.
Nima smisla se obremnjevat zaradi tega, pač eni smo rdeči :oops: eno so bledi :( le da smo vsi veseli :P
Tudi z mano je tako in ker sem že odrasla gospa, si mimoidoči najbrž mislijo, da sem v nevarnosti, da me bo kap zadela. :evil: Zdi se mi, da sem tudi zato bolj rdeča(flekasta k sreči ne), ker imam drugače svetlo kožo. Po dveh letih teka še ni kaj dosti bolje :( , ampak glavno je, da se v resnici dobro počutim.
a pravilno opažam, da imamo omenjeno težavo večinoma ženske? al si fantje ne upajo govorit o tem :twisted: ?

ne vem sicer koliko bo držala trditev Medicius-a, da nadloga mine, če lepo pridno, redno športaš. mene :oops: in bele lise okrog ust, kot je napisala Pina, "spremljajo" že dve leti odkar REDNO rečem :( . bolje je edino pozimi oz. ko je bolj hladno. itak sem zimski tip :wink:

enkrat je celo nek znanec moji mami rekel :evil: naj me malo opozori naj ne pretiravam in zmanjšam tempo in kilometrino (????? halooooo), ko me je videl po moji dozi teka :lol:
pa sem si samo mislila svoje :--
metkamarjetka napisal/-a:a pravilno opažam, da imamo omenjeno težavo večinoma ženske? al si fantje ne upajo govorit o tem :twisted: ?

Najbrž so tudi rdeči vmes samo ,da se s tem ne obremenjujejo.
Pač ženske bi rade povsod izgledale lepe!
Sem prav vesela Pina,da si načela tole temo! :clap:
ja, sem tudi en izmed "tardečih" :wink: - vendar sem rdeča le na začetku rednega treninga - ponavadi v začetku leta oz. po daljšem "odmoru" . Potem se pa ta rdečina počasi zmanjša. Ampak se ravno ne obremenjujem s tem. Ponavadi opozorim sotekače, kadar skupaj tečemo, da se me ne ustrašijo, ko me med tekom kdaj pogledajo :oops: .

Kadar srečam kakšnega meni podobnega, si rečem: Vsekakor boljše, da teče kot leži doma. 8)

lp vsem
Tekačiča napisal/-a:Jaz pa imam zraven tega, da sem v obraz še rdeča bedrca - beri stegna.
Pa ne vedno, se mi zdi bolj v hladnem vremenu. V toplem pa od sonca...
Eh, da si ženske skoz nekaj najdemo......

No, super še ena. Najbolj smešno mi je, ko me moj predragi vpraša, če me je po stegnih sonce tako zakurilo, zunaj pa dežuje... :lol:
hihi..madonca...nism vedla da nas je tolk rdečih :)
..kar se tiče bedrc se čisto strinjam, pozimi rdeča ker me zebe (in flekasta) po leti rdeča od vročine (in flekasta)
.....se mi pa zdi, da je za to res lahko razlog svetla koža :)
No, tudi jst se veliko bolje počutm, ko vidm da nisem edina :)
Ampak je res glede mozoljev..tudi sama jih imam občutno manj :D Sem pa imela včeraj manjšo nezgodo in sicer je mušica zletela naravnost v moje oko in tam tudi "parkirala", tako da je bilo še oko močno rdeče..mhja..
Imam pa tudi jst zelo svetlo polt, verjetno bo res nekaj na tem..

:D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA