Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 dexi27
Po lepem izletu in z super občutki se je danes ekipa policistov vrnila s Prage, kjer smo se na vabilo Češke policije udeležili Praškega maratona, kot uvertura v Evropsko policijsko prvenstvo, ki bo v sklopu tega maratona naslednje leto.
Takoj na začetku moram povedat, da smo od štiri članske ekipi trije tudi člani TFja.

Najprej nekaj o sami organizaciji, glede na to da smo bli sami policisti, nismo tokrat stali našo državo skoraj nič, ker je za vse poskrbela Češka policija, celo štartnino so pokrili, da ne omenjam vso komoditeto bivanja, pa ekskurzije po Pragi itd. Me pr tem zanima, če je kaj takega zmožna naša država, kolk se men zdi bolj težko, da bi to šlo.
Ampak pustimo to, jaz sem se prvič udeležil tako množičnega maratona, zato mi je bilo kar hudo, da moja pripravljenost ni na ravni, ki bi si jo jaz želel ampak daleč od tega. Po podatkih organizatorjev je bilo 6022 maratoncev in končno 349 mesto sploh ne zgleda tako švoh :roll: . Proga pa tud ni najbolj enostvna no vsaj zame, tistih kock in tračnic sem se kar hitro naveličal, pa tud pripeka je bila kar huda, še sreča, da se je vmes mal pooblačilo in so oblaki vstrajali kar nekaj časa, še sreča, drugače bi mel še hujše težave.
Organizacija brezhibna, že pasta party pa expo na nivoju, na samem teku dovolj zelo dobro obloženih okrepčevalnic. V cilju pa brezhibno nikjer pretirane gužve ne ob vrnitvi čipa ne pri prtljagi.
Kot em rekel škoda samo, da mi je zmanjkalo oziroma, da sem se zakalkuliral pri letošnji sezoni in sem bil na koncu zaelo zadovoljen z časom 3:19:55. Je pa Roky spet odtekel super maraton a bo o tem že kaj sam povedal.

Zame pa doooooolga regeneracija pa se potem probat sestavit do jeseni upam da bo šlo.
Uporabniški avatar
 roky1
Evo še nekaj mojih vtisov iz Prage. Kot je že Dexi napisal smo v Pragi preživeli lep vikend in odtekli kar naporen maraton! Večino tekačev je motila predvsem vročina ob začetku in koncu teka, zato je tudi precej zelo hitrih tekačev odstopilo. Tudi zajček za 3 ure, je trpel na trasi in končal tek s 3 minutno zamudo.
Praški maraton je do sedaj največja tekaška prireditev, ki sem se je udeležil in me je res navdušila s svojo organizacijo. Še posebno sem bil vesel vodnih postaj na vsakih 2.5 Km, kjer sem si hladil telo in gasil žejo.

Sam sem na maraton sem prišel z željo odteči pod 3 urami, potihoma pa sem upal na PB. Želja se mi ni uresničila, sem pa glede na vreme, traso in gnečo v prvih kilometrih z neto časom 3.00.05 super zadovoljen.
To je moj drugi maraton zato bo za PBje še veliko priložnosti.
Vsi člani naše ekipe smo bili zelo veseli in posnosni, da smo pokazali našim kolegom iz tujine, da tudi mi znamo dobro teči, čeprav smo popoldanski rekreativci oni pa del športne inštitucije. Domov smo odnesli ekipno drugo mesto in posamezno tretje.
Upam, da se bom drugo leto ponovno udeležil tega teka.
Pozdravljeni!

Najprej hvala sotekmovalcem za ekipni duh ter čestitke za ekipno 2. mesto, še posebej Roky1, ker je zelo dobrim rezultatom osvojil 3. mesto med policisti in tudi absolutno je bil zelo visoko, saj je kot najboljši Slovenec osvojil 135. mesto.

O kolegih iz češke policije pa ne bi zgubljal besed, ker je že Dexi27 veliko napisal, samo to bi rekel vsaka čast jim za njihovo nekajdnevno gostoljubje!

Tudi jaz sem zelo zadovoljen z uspešno pretečenim maratonom, tudi z rezultatom glede na vročino in zahtevnost proge. Z rezultatom bruto 3:29:01 oziorma neto 3:28:30 sem osvojil absolutno 533 mesto. Po vsej verjetnosti bom sedaj moj slogan - tečem in živim v upanju, da bom prihodnje leto na 16. Praga Marathonu, ker je bilo res lepo doživetje.

:juhuhu: :juhuhu:
 gd
dexi27 napisal/-a:Po lepem izletu in z super občutki se je danes ekipa policistov vrnila s Prage, kjer smo se na vabilo Češke policije udeležili Praškega maratona, kot uvertura v Evropsko policijsko prvenstvo, ki bo v sklopu tega maratona naslednje leto.
Takoj na začetku moram povedat, da smo od štiri članske ekipi trije tudi člani TFja.

Najprej nekaj o sami organizaciji, glede na to da smo bli sami policisti, nismo tokrat stali našo državo skoraj nič, ker je za vse poskrbela Češka policija, celo štartnino so pokrili, da ne omenjam vso komoditeto bivanja, pa ekskurzije po Pragi itd. Me pr tem zanima, če je kaj takega zmožna naša država, kolk se men zdi bolj težko, da bi to šlo.
Ampak pustimo to, jaz sem se prvič udeležil tako množičnega maratona, zato mi je bilo kar hudo, da moja pripravljenost ni na ravni, ki bi si jo jaz želel ampak daleč od tega. Po podatkih organizatorjev je bilo 6022 maratoncev in končno 349 mesto sploh ne zgleda tako švoh :roll: . Proga pa tud ni najbolj enostvna no vsaj zame, tistih kock in tračnic sem se kar hitro naveličal, pa tud pripeka je bila kar huda, še sreča, da se je vmes mal pooblačilo in so oblaki vstrajali kar nekaj časa, še sreča, drugače bi mel še hujše težave.
Organizacija brezhibna, že pasta party pa expo na nivoju, na samem teku dovolj zelo dobro obloženih okrepčevalnic. V cilju pa brezhibno nikjer pretirane gužve ne ob vrnitvi čipa ne pri prtljagi.
Kot em rekel škoda samo, da mi je zmanjkalo oziroma, da sem se zakalkuliral pri letošnji sezoni in sem bil na koncu zaelo zadovoljen z časom 3:19:55. Je pa Roky spet odtekel super maraton a bo o tem že kaj sam povedal.

Zame pa doooooolga regeneracija pa se potem probat sestavit do jeseni upam da bo šlo.

Kako je lepo, če ti češka policija pokrije vse stroške maratona (stroške bivanja, štartnino...). Mislim, da bi se vsak udeležil takšnega maratona. Ali je vas policija povabila osebno ali kako drugače? Zanima me na podlagi kakšnih kriterijev ste se udeležili omenjenega maratona? Po vsej verjetnosti ne na podlagi rezultatov, predvidevam pa, da na podlagi VIP.

LP gd
Komaj sem čakal da se najde eden ki bo pokomentiral, upam vsaj da ste policist pa seveda pri tem tudi odličen maratonec in se sedaj počutite užaljenega, če niste pol raje kar zaključima debato, če pa ste pa v vednost Ljubljanski maraton so kvalifikacije za naslednje Evropsko prvenstvo policistov, ki bo prihodnje leto spet v Pragi, tokrat ne samo da bo izlet zastonj ampak bo zadeva celo plačana, zato vam priporočam, da se udeležite kvalifikacij, na prvenstvo gredo prvi štirje.
 gd
dexi27 napisal/-a:Komaj sem čakal da se najde eden ki bo pokomentiral, upam vsaj da ste policist pa seveda pri tem tudi odličen maratonec in se sedaj počutite užaljenega, če niste pol raje kar zaključima debato, če pa ste pa v vednost Ljubljanski maraton so kvalifikacije za naslednje Evropsko prvenstvo policistov, ki bo prihodnje leto spet v Pragi, tokrat ne samo da bo izlet zastonj ampak bo zadeva celo plačana, zato vam priporočam, da se udeležite kvalifikacij, na prvenstvo gredo prvi štirje.

Vendar še zmeraj nisem dobil odgovora na moje vprašanje na podlagi kakšnih kriterijev ste se udeležili maratona v Pragi. Vem tudi, da bodo kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo policistov, ki bo spet v Pragi, na letošnjem ljubljanskem maratonu. Mislim in vem, da je v R Sloveniji dosti policistov, ki imajo boljše rezultate v maratonu oziroma, ki so sposobni danes preteči maraton v dosti boljšem času, kot pa trojica članov (3.12.58, 3.19,55 in 3,29.01), ki so se udeležili letošnjega maratona v Pragi. Zato bi predvsem rad dobil odgovor na moje vprašanje, ki pa ga ne bom več ponavljal.

lp gd
Dobro poglej rezultate in boš videl da je med njimi tudi rezultat 3:00:05, kot pa sem ti povedal je bilo veliko tekačev povabljenih na ta tek in so se ga zaradi njim znanih razlogov odpovedali, če bom rekel da jih je bilo poklicanih vsaj 15 bom po vsej verjetnosti rekel malo, tako da je bila vsem dana možnost udeležbe. Tolk o VIPu. Če pa smo tebe spustli pa res škoda :shock:

Verjamem, da boš izkoristil pravico do kvalifikacij, če jo imaš in naslednje leto dostojno zastopal Slovensko policijo, če pa ne pol pa ne vem kaj še sploh debatiram s tabo.
Spoštovani gd!

Vidim, da slovenska ¨favšija" ne pozna meja! Upam, da boste preživeli in se vidimo na maratonu v Ljubljani! Sam si nikoli ne jemljem pravice da bi komentiral rezultat na maratonu od kogar koli, če se maratona sam ne udeležim.

Kljub temu, da ne vem kakšen superioden maratonec ste, predvidevam, da pretečete maraton krepko pod 3 urami, čeprav vam nisem dožan nič, vam bom napisal nekaj vrstic.

Najprej nas ni poslala na maraton Slovenska Policija, ampak smo ga planirali v lastni režiji in bili pripravljeni kriti iz svojega žepa vse stroške udeležbe, gleede nastanitve pa smo se obrnili na Češko policijo, ki nam je pri tem zelo pomagala in glede na ekipe policistov iz več držav izvedla tudi interno policijsko tekmovanje.

Se popolnoma strinjam, da je veliko tekačev, ki so sposobni teči hitreje kot smo mi. Sam sem spraševal in klical (na lastne stroške) po Sloveniji kar precej dobrih tekačev, vendar se nihče ni bil pripravljen nam pridružiti. Sam se udeležil enega teka za pokal Slovenija teče,na lastne stroške, brez priznanih ur sem naredil okrog 400 km, in spraševal tekače, vendar žal nisem dobil nobenega, ki se nam bi pridružil v kombiju.

Upam, da sem vsaj malo pomiril vašo zavist. Če pa Vas zanima še kaj mi to prosim posredujte na ZS, še enkrat ponavljam NI nas poslala država oziroma Policija.

lp

:clap: :clap: :clap: :clap:
Naj gori fovšija :mrgreen: :mrgreen: pol....,(ali pa od koga drugega ) ne bom dodajala komentarjev, čeprav, bi ga lahko.Fantje so dostojno odtekli svoj maraton, (vemo vsi, ki smo ga kdaj pretekli, da veliko dejavnikov vpliva na tek-maratona), da so dosegli odlične rezultate v teku in v ekipni uvrstitvi 2. MESTO :clap: :clap: :clap: ,o tem ni dvoma.ČESTITKE :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA