- 17 Avg 2009, 08:11
Ojla!
No, tole je pa moja izkušnja s TS Čopova:
Do sedaj sem imela vedno dobro izkušnjo, tokrat pa.... Dogodilo se je kakšen mesec nazaj, tuhtala sem, ali naj kaj napišem ali ne.
Prišla sem v spodnje nadstropje trgovine. Čeden, lepo zagoret prodajalec se je pogovarjal s kupko - domnveno samo pogovarjal. Ni bilo videti, da bi kaj kupila, kar je sicer zelo lepo, ampak jaz sem med tem vsaj 10 min kruzala gor in dol po trgovini, upala, da se bova srečala z očmi, kajti rabila sem njegovo pomoč. Prišla sem po nove superge. Z menoj je bila moja sestra, ki se je čakanja že skoraj naveličala, se začela razgledovat po tekaških majicah in jih pričela pomerjat. Zgovorni prodajalec se za to ni dal motiti, pogovarjal se je naprej, kot da sva dve meglici. Vleka sem na ušesa.....resna tema pogovora je bila: če povzamem..... zakaj so črnci hitrejši tekači.
In končno.....bili sva opaženi. Pa ne zato, ker bi naju prodajalec opazil, ampak ker je sogovornica odšla. Oooooo, ne morem verjet, lahko povem, kaj bi rada. Pa se je začelo... rabim superge za pronatorje. Našteje mi dva modela....a kaj ko enega nimajo....ga sploh ne bodo imeli, ga za jesen tudi ne bodo naročili. Na srečo drugega imajo. Poiskusim, a se mi zdi premajhen. Vsi "resni" tekači pa vemo, da morajo biti superge za tek dovolj velike, če ne......so samo za v omaro. Pa se začne prepričevanje, da so mi superge dovolj velike, ampak....ej...jaz bi ene večje probala..... Potem se odločim in povprašam še za že preizkušene mizunke (mimogrede...vsaj 3 leta zapored jih že gulim....ne ene, vsako leto druge....kupljene v TS Čopova). Razlika neprimerna, samo potrditev, da mi je ponujen Adidasov model premajhen (okolo 150€...by the way). A kaj...ko se izkaže, da večje številke nimajo in .... OK, kupila bom mizunke, pa še znižane so.....malo po 100€ bo treba odšete.
Zdaj pa do blagajene. Aha, rada bi kupila še torbico za mp3, moja stara je že dodobra zdelana. Nevešča prodajalka, deluje mi kot kakšna študentka, ki je prvi dan na praksi, mi začne kazat modele. Pa jo vprašam, kje je odprtina za slušalke. Me začudene pogleda in.... njeno zagato je opazil "šef" za blagajno, ki cinično odgovori: to je za ključe. Imamo za iPOD, za mp3......pa tega nima noben več. OK sem si rekla, pa nič, bom že kje našla. Moja sestra se nato spomni, da bi kupila še kakšne tekaške nogavičke, tiste....čisto kratke. Z mlado prodajalko se sprehodimo do stojala in strmimo v stojalo. Hmmmmm, a veste, da tega nimamo. Ne morem verjet....nimajo tekaških nogavičk. Pa nič...bova že našli kje drugje.
Pa najin nakup: Stojiva pred blagajno. Prodajalcu omenim, da sem članica TF. On pa samovšečno.....to je že na razprodaji. In še doda, se mi prav smešno zdi, da to sprašujete, saj je vendar jasno, da se popust nikoli ne seštevajo (mimpogrede: včeraj zvečer sem poslušala reklame po TV: za Spar.....danes veljajo popusti tudi za stvari, ki so že v akciji....toliko v vednost prevzetnemu prodajalcu). Kupila sem superge. Imam jih. Zdaj pa še majčka od sestre. Na to pa gre popust, a ne? In odgovor prodajalca: A mate kartico? Hmmmm....kakšno kartico. In spet ciničen nasmešek. Od marca naprej so kartice. Morate si jo sprintati in potem.....se ne spomnim kako mi je razložil. Skušam ga prepričat, da sem že dolgoletna članica TF in da mi popust vendar le priprada. Tokrat se uda. Iz predala potegne oguljeno, natrgano kartico, ki se zdi, kot da res pripada TF. Žal za to nisem vedela. Dobili sva 10% popust. Wow.....
Nauk prodajalcem TS Čopova: Kupec je kralj!¨Kupujem s svojim denarjem, zato imam povsem legalno pravico povprašat za najbolj ugodno ceno. Cinizem odbija. Za stranke se je treba borit, je čas recesije.
Vsaj za nekaj časa bom TS Čopova obšla. Športnih trgovin je veliko in..... kar rabim, bom že našla. Za 10% popusta se bom pa zdilala...verjetno povsod.
LP
eggy