vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Živjo!

Treniram nogomet že kakšnih 11 let in imam zadnjih 5 let težave s prepono. Težave na začetku niso bile velike, saj vedno, ko sem se segrel je bilo s prepono okey.
Pred kakšnim mesecom me je prepona začela tako zelo boleti, da več nisem mogel normalno leteti. Zato sedaj že kakšen mesec počivam in si prepono 4 krat na dan mažem z gelom, ki se imenuje: ice power gel. Ta gel, kot sem opazil je zelo močan saj se mi na koži to pozna. Kožo imam na tem delu rdečo. Imam občutek, da v tem mesecu dni ni prišlo do zelo velikega napredka, saj me prepona še vedno boli.

Mi lahko, kdo kako svetuje, ali imam pravilen način zdravljenja itd.

lep pozdrav! :)
Če se stanje ne spremeninja na boljše ti priporočam obisk kirurga. Ta bo že vedel kako naprej in videl dejansko stanje na podlagi RTG slike in morebitnega UZ-ja. Če drugače ne bo šlo se odločijo večkrat tudi za operativni poseg.
Uporabniški avatar
 raf
Rajši probaj z naklofenom ali ketonalom ki sta bolj primerna, kot tisti pekoči gel.
jaz sem imel isto foro in se mi je zadeeva po trimesečnem mirovanju samo od sebe umirila.seveda sem mazal z gelom Naklofen.
Naj te potolažim :arrow: jaz še danes ne morem leteti :lol:
:lol: :lol: :lol:
Šalo na stran. Pazi s tem ice gelom, ker je res zelo močan. Mislim, da dolgotrajno zdravljenje z njim ni priporočljivo, ker ponavadi pomaga takoj, če sploh :?: No, jaz sem imela z njegovo pomočjo zelo prijeten hladilen občutek, dokler se niso pojavile prave male ozebline :oops: Pretiravala? Ah, neeee :oops: :oops:
a si se mogoče vprašal zakaj bolečina v preponi? :mrgreen:

če mažeš s kremami -to pomaga če si jo pretegneš ali pa takoj ko se poškoduješ -in potem ta bolečina izgine z mirovanjem v 14 dneh

tebe boli že kar nekaj časa

mene je tudi 3-4 mesece

sedaj pa na bistvo : nogometaši imajo pogosto probleme s tem -prepona je povezana s stegenskimi mišicami in trebušnimi mišicami

ponavadi imajo ljudje bolj okrepljene stegenske in zato nastane bolečina ker je nesorazmerje

priporočam ti da delaš vaje za trebušne mišice- bi izginilo v roku 1 meseca

pojdi v fitnes in delaj zgornji del telesa -nog ne delaj ( če mogoče hodiš v fitnes in delaš vaje za noge je lahko tudi to problem- določene vaje -mrtvi dvig lahko pretegnejo prepono in potem boli- bolje se je izogibati takim nožnim vajam če si bolj nagnjen k temu)
Samo jaz že delam vaje za trebušne mišice že kakšna 2 meseca, pa še vseeno ni pretirano bolje.

Kaj pa, da bi prepono vsaki dan raztegoval, kaj pravite na to???

Katera krema, bi bila boljša za prepono: pernaton, naklofen ali ice power ali še kakšna druga??
kako veš da je prepona???bolecina v predelu prepone je lahko tudi težava s kolkom in ni tako redka pri tekačih na dolge proge,lahko je problem z aduktorjem in spet se bolečina pojavlja v predelu prepone,lahko pa je tudi problem hrbtenice.malo razmisli,če so še kake druge težave,ali pa so bile.
spiridon napisal/-a:kako veš da je prepona???bolecina v predelu prepone je lahko tudi težava s kolkom in ni tako redka pri tekačih na dolge proge,lahko je problem z aduktorjem in spet se bolečina pojavlja v predelu prepone,lahko pa je tudi problem hrbtenice.malo razmisli,če so še kake druge težave,ali pa so bile.

kaj mi lahko, kako svetuješ, kako naj pregledam, kaj je v resnici je narobe??
Mislim da kolk oz. hrbetnica nista. Lahko bi pa bili abduktorji ali pa prepona ja...
Medicius napisal/-a:Ja lahko je hernia ali hidrocela ali ... Saj imamo zdravnike za take zadeve, ali?

sem že bil pri osebnem zdravniku in sem videl, da ti osebni zdravniki nimajo pojma...
Rekel mi je, da bo najbolje, če neham igrati nogomet... :?
Saj osebni zdravnik niti ni tisti, ki bo ti postavil končno diagnozo v tem primeru. Zahtevaj napotnico za kirurga, ker imaš pravico do njegovega mnenja. Ta bo že vedel po simptomih in morebitnih izvidih (slikah) za kaj točno gre in kako dalje.
Sumim, da ti jo bo pozdravil kakšen zdravnik, lahko si jo samo sam.
Na internetu imaš veliko informacij o preponah, predvsem kakšna je njena sestava in naloga.
Verjeno boš imel zraven napisano zakaj tvoja ni več takšna kot bi morala biti in kako jo pozdraviš.
Tukaj ne bi o tem razglabljal saj je večina nenaklonjena tej teoriji, kakor tudi moji sotekači, ki jih že nekaj let matrajo vezi in prepone, nekateri pa tudi ne tečejo več zaradi bolečin :)
Moj nasvet je beri, beri, beri, lahko si jo pozdraviš samo z znanjem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA