Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Lp!

Tudi vzorno izpeljana tekaška prireditev v Metliki, 4. iz serije Dolenjskega pokala 2009, zasluži, da se o njej nekaj napiše.
V sklopu tradicionalne prireditve "Vinska vigred v Metliki" je Športna zveza Metlike (velike zasluge za to ima Željko Goleš) danes 17.05.2009 organizirala " 3.Urbanov tek" s pohodom na Grabrovec, ki se ga je, kljub drugim tekaškim prireditvam tega in prejšnjega dne, udeležilo rekordnih 143 tekmovalcev in 30 pohodnikov.
Prireditev, ki si je uspela pridobiti skromen časovni limit v programu vigreške prireditve, je na splošno zadovoljstvo vseh sodelujočih uspela brez večjih zapletov in nevšečnosti. Vse je potekalo tekoče od prijav, starta, prihoda v cilj, računalniške obdelave rezultatov, žrebanja in podelitve. Na startu in cilju ter podelitvi priznanj veliko število ljudi, tudi na sami progi je bilo veliko gledalcev (v vaseh). Proga, ki je bila letos za cca. 2 km daljša od prejšnjih, lepo urejena in označena (trakovi,puščice, km oznake,) zavarovana z reditelji in policisti, okrepčevalnice. Vreme zelo lepo sončno, kasneje nekoliko prevroče, kar pa je blažila ( na posameznih delih) senca gozdov in sadovnjakov. Po prihodu v cilj so bili sodelujoči deležni toplega obroka in pijače pokroviteljev. Ogled glavnega trga v starem mestnem jedru z pestro prireditveno ponudbo, nakar je sledila uradna razglasitev rezultatov in podelitev priznanj, nakar smo se počasi razšli. Nekateri so še ostali in spremljali ostali program, nekateri si privoščili pečenega jagenčka ali odojka, drugi so to vzeli z seboj za doma. V glavnem smo bili sodelujoči zadovoljni z vzorno izpeljano prireditvijo, ki je omogočila preživet eno prijetno dopoldne ali celoten dan.
Vzdušje je bilo prijetno, druženje in kramljanje tekačev in njihovih spremljevalcev. Kar precej je bilo takih, ki so prejšnjega dne tekli v Radencih pa so prišli še v Metliko. Pogrešal sem TF-jevce, ki jih je bilo "za vzorec", zato pa je bilo veliko novih obrazov (domačinov in okoličanov) kar pa je tudi vspodbudno.
Bila je prireditev, ki bi jo bilo naslednje leto škoda izpustiti. Se vidimo takrat!
Tudi jaz se pridružujem zgoraj napisanemu poročilu, res super tek. Ker bolj poredkoma obiščem stopničke za najboljše tri, sem bil tokrat še bolj vesel, ker mi je medaljo podelila sama vinska kraljica(to se ne zgodi na vsakem teku) :D :laola
Imam pa malo pripombo, ki se nanaša tudi na druge teke(organizatorje), glede okrepčevalnic na progi. Bolje je imeti kakšno okrepčevalnico več kot manj, zlasti sedaj ko so toplejši dnevi in je večja potreba po tekočini.
edo brko je že napisal spodobno poročilo...
jaz samo dodajam pohvalo organizatorju za res dobro organiziran in izpeljan tek ter zelo hitro objavo rezultatov!!!
:D :D :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA