Oj, pozdravljeni vsi skupaj

!
Tudi sama sem se že večkrat udeležila županovega teka in vedno, kadar sem bila med prisotnimi, prizorišče zapustila z grenkim priokusom. Še dobro, da je vsaj rezultat tisti, ki v veliki meri lahko razpoloženje obrne na pozitivno

.
Mislim, da je res problem v tem, da gre za "županov tek" in imajo glavno besedo (tudi) pri organizaciji tisti z občine. Ker pa večina njih ni nikoli tekla, jemljejo to le kot nek protokol, ki se tradicionalno "vleče" že iz leta 2001. V tem času se je enkrat tudi že zamenjal župan in še sreča je, da se je tek sploh obdržal... Prejšnji župan je bil namreč osebno teku zelo naklonjen, ta mu je nekoliko manj in v tem primeru bi lahko sedaj pričakovali npr. "županov pohod" ali..
No, tako smo ostali pri županovem teku. Pred leti so najeli strokovne časomerilce (Timing), kasneje pa so v večji meri nalogo opravili kar s pomočjo domačega atletskega kluba (ki pa jim že tako ali tako primanjkuje "dobrih ljudi"). Kartončke so že davno želeli nadomestiti s čipi, vendar se organizator (občina) s tem predlogom ni strinjal, ker je baje predrago. Tako kartončke še vedno zatikamo za nogavice in jih na cilju polni energije iščemo pod majico

.
Izbranemu "komentatorju" prireditve je pa tako ali tako edina važna stvar nasmejat množico tistih, ki ne tečejo. Tako sem spotoma malo ponorčuje iz katerega od izmučenih tekačev

.
Hrane in pijače seveda vedno zmanjka, ker zanjo brezplačno poskrbijo drugi (Brdo) in potem kolikor je, pač je - oz. kdor prej pride, prej melje

. Namig za prihodnje leto: izkoristite postanek na polovici kroga, še posebej, če niste med prvimi

; tako vsaj žejni ne boste ostali

-
Kar se pa dolžine proge tiče, pa smo jo že večkrat izmerili s kolesom in je nekaj metrov daljša od 9600 m, dolžina županovega teka pa je po naši oceni okrog 9200m!? Smo pa merili tudi s Suuntovim gps-om (naj bil meril s satelitsko natančnostjo) med tekom (peš), pa pokaže dobrih 200 m več!
No, očitno je tako, da dokler bo župan teku naklonjen, potem bo. Vendar samo in le tak, kot smo ga vajeni. Z mnogo pomanjkljivostmi

..