Glede na to, da je bila štartnina višja, kot na podobnih "vaških tekmah," je potrebno zadevo analizirati in oceniti ali je slednja upravičena ali ne.
Pa začnimo najprej z kritiko (minusi):
- Neusposobljen kader na prijavni službi (neorganiziranost in zmedenost)
- Še enkrat je bilo potrebno izpolniti prijavnico, čeprav smo se prijavili in plačali že predčasno preko interneta
- Štartnina 20,00 EUR na današnji dan
- "100 let" stare štartne številke, katere je bilo potrebno vrniti (moja je bila na dveh kotih že dobro strgana od minulih sponk, drugače jaz številk ne spravljam in romajo v koš, marsikdo pa si jih rad shrani za spomin)
- Slaba udeležba
- 20 minutna zamuda štarta
- Samo mesni obrok hrane (golaž)
- Dolgo čakanje na razglasitve
- Kilometrske oznake narobe postavljene, nekatere pa so celo manjkale, ali pa jih jaz nisem opazil (očitno so bile dobro skrite)
So pa tudi plusi tega teka:
+ Vsi udeleženci prejmejo diplomo, ne glede na uvrstitev
+ Veliko kategorij (posledično skoraj vsi udeleženci teka prejmejo tudi medaljo)
+ Pokali in nagrade za najboljše absolutno (v zadnjem času se mi je namreč že nekajkrat zgodilo, da so podeljevali le nagrade po kategorijah, absolutno pa nič)
Da me ne bo kdo spet narobe razumel. Ne hodim na tekme zaradi majčk, hrane ali nagrad. Tu sem prišel, ker mi je blizu. Pustil sem se prepričati organizatorju, da je ta tek nekaj več, "boljši" od drugih, zato višja cena. Ja, odločitev je bila moja. Saj mi ni žal, je pa vprašanje, če bom drugo leto prišel spet.
Moj tek: Kot sem že omenil tekmovalcev malo, tudi kakšne pretirane konkurence ni bilo. Nekje do 8. km smo bili skupaj prvi trije (čas na 8-em km po moji uri 30:32-3:49min./km), potem sem jaz malce popustil in tekmeca sta mi ušla naprej. Ura mi je namerila 10,37 km in povprečni skupni tempo 3:52. Ni ravno primerljivo z Radenci, vendar se tu teče večina po makedamu, kar je očitno malce počasnejša podlaga, kot asfalt. Vseeno mi je uspelo končati tek brez ustavljanja in brez vmesnega pitja.
Howk, govoril sem.