prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Po enem letu uporabe Inov-8 Mudroc 280 so ti copati že na meji uporabnosti. Z njimi sem zelo zadovoljen. Moti me le to, da nimajo prav nikakaršnega blaženja. Zadnjič sem z njimi tekel le 7 km po asfaltu pa sem staknil bolečine v kolenu-tako je nabijalo.

Zato me zanima kater model copat bi bil prav tako odličen na off road terenih, kot te inovke in bi zraven imel še nekaj blaženja za asfaltne terene?
Kot sem ti omenil že za CASCADIA 4 letošnji model seveda.Ta ima blaženje in to več kot odlično!Ni tako lahak kot INOV to je res, ker Inov nima blaženja in pobere precej teže s tem:):)!Kar se tiče oprijemljivosti sta pa oba enako kvalitetna!!!Da bi pa z njimi laufal še po asfaltu ga pa ni copata ( kramparic ) z grobim profilom, da bi lahko še lahkotno tekel po asfaltu!
So copati za asfalt, makadam in so posebni copati za off road gorske itd. da bi pa lahko vse kombiniral in še lahkotno tekel tega pa ni!Ker je toliko specializiranih copat, to je to!
Stvar je sledeča kot sem rekel Inov-ke so res dobri copati za gorske teke na gor!Ampak pozor nimajo pa blaženja v petnem delu in tukaj profitirajo na gramaži, to je to!Baje pri BROOKS-u pripravljajo nekaj novega za gorske teke SE ŠUŠLJA:):)!Je v razvojnem postopku!
Imaš prov Bojan, kolena so ena in ne tako kot pri mačkah, ki imajo 7 življenj!
Želim ti lahkoten korak!
ČAO!
Bojan Ambrožič napisal/-a:Še mnenje koga, ki ne prodaja copat? :)

Mislim, da iščeš nekaj, kar ne obstaja. Za hribovske teke rabiš tog copat z grobim, trdim profilom, za asfalt pa mora biti copat blažen, mehak, odziven. Oboje skupaj v enem modelu očitno ne gre.
Bojan Ambrožič napisal/-a:Še mnenje koga, ki ne prodaja copat? :)

Bojan tudi če ti povem da gledam sedaj iz stališča kot da ne ponujam copatov!Takih copatov ki bi imeli dober oprijem na asfaltu in na gorskih tekih ga ni sory!To vem od kar tečem in ga ne bodo mogli nikoli narediti!Zakaj?
Ker sta to dve različni površini in seveda kar se tiče oprijema.
Lahko bodo naredili samo približno dobro nikoli pa tisto pravo, kot je recimo sedaj INOV za gorske teke na tekmah.
Tako pač je!
Bojan,rabiš pač dva ali tri pare copat.Ti kot odličen gorski tekač bi moral imeti dva para za gorski tek,enega za treninge, drugega za tekme,žal pa univerzalni copat za cesto in blat ne obstaja!!!Jaz, pa se samo malo "anfnam" s tekom pa imam tri pare in še zimskega (icebug)!
OK. Samo vprašam. :)

Žal sem pripravljen kupiti samo en par. Pa še to se mi zdi denarja škoda. Stanejo toliko, kot ena Zoisova štipendija. Pač, sem Gorenjc. :D Vem pa das troški izdelave copat stanejo manj, kot četrtino prodajne cene v Sloveniji. :?

Dons sem bil z inovkami spet z Drage na Begunjščico, pa na Dobrčo pa dam. Ca. 20km. Pa so mi copati že pošteno drseli. Tistih žebljev praktično več ni. Mislim, da nujno rabim nekaj novega.

Je kdo slišal za kako akcijo, da bi se pocen = pod 100 € dobil nove Inov-8ke?
Nazadnje spremenil Bojan Ambrožič, dne 24 Maj 2009, 16:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Bojan Ambrožič napisal/-a:OK. Samo vprašam. :)

Žal sem pripravljen kupiti samo en par. Pa še to se mi zdi denarja škoda. Stanejo toliko, kot ena Zoisova štipendija. Pač, sem Gorenjc. :D

Dons sem bil z inovkami spet z Drage na Begunjščico, pa na Dobrčo pa dam. Ca. 20km. Pa so mi copati že pošteno drseli. Tistih žebljev praktično več ni. Mislim, da nujno rabim nekaj novega.

Je kdo slišal za kako akcijo, da bi se pocen = pod 100 € dobil nove Inov-8ke?

Tukaj jih dobiš krepko pod 100€;

http://www.startfitness.co.uk/cgi-bin/sh000002.pl?REFPAGE=http%3a%2f%2fwww%2estartfitness%2eco%2euk%2facatalog%2fMensNikeFootwearSpikes%2ehtml&WD=8%20inov%20mudroc&PN=MensInov8Footwear%2ehtml%23aInov8_2dMudroc280#aInov8_2dMudroc280

V glavnem sem vso tekaško opremo, ki jo premorem kupil tukaj.
Jaz zaenkrat ne prodajam copat in ne navijam za nobeno znamko. :mrgreen:

Lanski model Brooks cascadia je pri uvozniku stal okoli 76 €. So bistveno mehkejši od Inov8, kar za biti kar neprijetno na brezpotjih. Funkcionirajo namreč skoraj kot plezalke, a se jim zaradi udobnosti lahko reče copati. Seveda imajo tudi pomankljivosti. Mehak podplat s špičastimi trni prijemlje v blatu, moči in v zemljini. Na skalah in asfaltu se zelo obrablja. Zato jih za asfalt predlagam samo, če se uporabniku ne zdi škoda dva do štirikrat letno kupiti copat ali če kdo rabi res mehak in udoben copat. O cascadii bom napisal neko objektivno poročilo, ker tudi ti copati niso idealni, kar bi rad prikazal promotor.

Povsem drugačni so Salomoni, ki imajo v zadnjem času več zanimivih modelov. Tudi z manj grobim podplatom. Kot taki bi še bili sprejemljivi za gorke teke, ki deloma potekajo po asfaltu. V Intersportu je nekatere številke možno dobiti 20 do 25 % ceneje, kar pride pod 100 €.

Predlagam še kaj od Asicsa, Mizuna, New Balance. Letošnji modeli so dovolj blaženi in primerni za na cesto. Bolj kot Brooks. Hkrati seveda po blatu z njimi ni mogoče tako veselo riti; podplati pač nimajo kramparic.
Lanski model New Balance BojanuA. odsvetujem kljub smešno nizki ceni. Razen, če se odreče blaženju...

Priporočljivo je, kot pisal že cvalenti, uporabljati več parov copat. Tako copati dlje trajajo.
Če kupimo na znižanju dva para, je to na dolgi rok ceneje.
Jaz se teh nakupov večih parov enakega modela sicer ne držim. Ker rad preizkušam različne modele in tečem zelo zelo malo...
Hvala Luzr! :clap: Sedaj mi je veliko več jasno.

Potem je pa mislim, da je najbolje, da nabavim še en par inov murdroc 280, pa bom vsaj do jeseni imel mir.

Razmišljam tudi o Roclite 305. Ti so nekoliko težji in imajo nekoliko slabši profil? So pa bolj tekaški? No vsaj Bregar je z njimi tekel, kot strela.
luzr napisal/-a:Jaz zaenkrat ne prodajam copat in ne navijam za nobeno znamko. :mrgreen:

Lanski model Brooks cascadia je pri uvozniku stal okoli 76 €. So bistveno mehkejši od Inov8, kar za biti kar neprijetno na brezpotjih. Funkcionirajo namreč skoraj kot plezalke, a se jim zaradi udobnosti lahko reče copati. Seveda imajo tudi pomankljivosti. Mehak podplat s špičastimi trni prijemlje v blatu, moči in v zemljini. Na skalah in asfaltu se zelo obrablja. Zato jih za asfalt predlagam samo, če se uporabniku ne zdi škoda dva do štirikrat letno kupiti copat ali če kdo rabi res mehak in udoben copat. O cascadii bom napisal neko objektivno poročilo, ker tudi ti copati niso idealni, kar bi rad prikazal promotor.
.

Hja zanimivo kar si rekel od CASCADIA!Stvar je taka da nikoli ne obstaja idealni copat, če smo odkriti!Ampak proizvajalci izdelujejo športne copate za posamezne terene in posamezne tipe populacije!
Potem je pa tukaj še eno dejstvo, da je enemu prija tak način amortizacije enemu pač tak!
Ne narobe misliti da sedaj ko še bolj spoznavam BROOKS in vse modele da sem ostale zanemerila ne nikakor!
Do nekaj let nazaj sem teke v ADIDAS-ovih copatih.Ker se spomnim da dokler so jih delali v Sloveniji so bili fenomenalni kaj sem vse z njimi naredil.Danes, danes pa hm!
Če smo pa še bolj odkriti Luzr.Če se malce vrnemo nazaj v zgodovino je pa tako da so ponavadi obstajali par modelo copat in to je bilo to!
Kaj pa danes ha,ha.Prideš v športno trgovino pa vidiš toliko modelov od tolikih proizvajalcev da se jih sploh spomniti ne moreš vseh in pa modelov.
Pa tudi včasih se ni govorilo o pronaciji in pa supinaciji.
Ker tudi ni bilo toliko poškodb!In zakaj ne, ker se je večino teklo po brezpotjih in travnikih, če se le malo spomimo!
Če pogledam samo sebe na primer!Od kar pomnim zase sem hodil v šolo v športnih copatah ampak ne v tistih modnih s tenkim platfusom podplatom, ne!
S takimi kot jih delajo danes debelo amortizacijo!Hja in zato nimam niti enega problema s koleni da bi jih imel obrabljene.
Luzr nosil sem tudi NIKE, ASICS in pa tudi MIZUNO nisem pa nosil ZAENKRAT REBOOK.Pa seveda ADIDAS!Vsaka od teh znamk ima svoje dobre strani pa slabe če smo odkriti je tako?Da tako je!Vsaka znamka ima svojo filozofijo blaženja in tega se držijo tako kot pač se!Mizuno ima wave blaženje in ostale firme pač spet drugače!
Enostavno mora človek imeti v tem se strinjam s teboj in z ostalim par parov copat mogoče tudi tri pare!Da jih malo menja!Je pa tako da če je človek navajen na en model copatov in mu odgovarja nevem zakaj bi šel na drugo znamko oz. model!
Pri meni je tako, da imam toliko časa določeno znamko dokler služi svojemu načini in poslanstvu.Ko pa ni to kar bi jaz rad zahteval potem pa poskusim drugje seveda.
Skratka sto ljudi sto čuda bi marsikdo lahko rekel.
Človek mora copat začutiti ko ga da na noge!Oziroma ko ga prime v roke da vidi njegov profil in pa karatkeristike čevlja ki ustrezajo karakteristikam tekača.In pa seveda načinu teka, postavljanju nog, odrivu.Porabi energije itd..Doktorsko dizertacijo bi lahko človek napisal :D !
Ampak namen je treba imeti da človek uživa v gibanju.Potem pa četudi v gojzarjih!
Lahkoten korak želim vsem!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA