prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
@ tomaz.zupancic: Ker iz napisanega ne uspem razbrati nobenega konkretnega nasveta za Bojana A., se bom tvojega pisanja lotil ob priliki.

@ Bojan A.: Ali kupuješ copate za na Ratitovec in te skrbi kako bo s starimi Inov8 na prvih dveh tretjinah proge? Podobna dilema kot na Osolniku... Meni se za take teke zdi škoda gorskih copat. Res pa je, jaz ne dosegam dobrih rezultatov.

Venclja lahko vprašaš katere copate je kupil in kako je zadovoljen z lahkim, skoraj dirkalnim podplatom...

Inov8 sem poskusil enkrat in mi niso bili všeč, predvsem zaradi, po mojem mnenju, togosti in tudi zaradi cene. Pri modelu 310 je bil podpalt trd kot pri kolesarskem čevlju. To je izvrstno na razmočenih krosih, zato pa potem na skalah ali asfaltu odpade kak košček profila, kot si se pritoževal. Nekaterim je morda trd podplat bolj všeč. Zato se splača preizkusiti tudi kake bolj alpinistične modele, ki imajo manj blaženja in so zelo univerzalni čevlji. Primer je LaSportiva.
Taki čevlji za gorski tek, dostope, lažja plezanja in pohode imajo svoje omejitve.

Tudi Inov8 305 je videti bolj unverzalen in podoben nekaterim Salomonovim modelom. Kako je z blaženjem, obrabo in podobnim ne vem, ker jih nisem imel niti v rokah.
Najbolje, če vprašaš koga, ki jih ima in ne bo pel epov lastnim škrpetom.

@ tati: Tvoje slikovno vprašanje sem videl že zadnjič in sem pričakoval, da boš napisal kaj več. ????????
luzr napisal/-a:@ tomaz.zupancic: Ker iz napisanega ne uspem razbrati nobenega konkretnega nasveta za Bojana A., se bom tvojega pisanja lotil ob priliki.

Seveda sem mu dal nasvet da pač naj izbere copate katere mu njegovemu profilu in načinu teka ustrezajo najbolje!
Napišem tisto kar je resnično in kar je prav!
Kot sem omenil čisto tako!100 različnih tekačev in 100 različnih modelov potrebnih da zadovolji njihove tekaške potrebe oz. želje.
Sam si rekel za Inov da so toge če sem prav razumel.No moram rečti kot sem omenil so fantastične za tek navkreber in izjemno lahke naprem CASCADIA 4!
Torej sem podal Bojanu primeren nasvet seveda!To sem povedal nevtralno!CASCADIA pa ima boljše blaženje v petnem delu to mi je povedalo iz lastnih izkušenj že veliko tekačev.Resda pa niso tako lahki kot Inov v tem je razlika.So dobri trening copati kar je pa tudi pomembno, kajne?
Torej še enkrat ponavljam če je zadovljen z Inov-kami naj pri njih do nadaljnega ostane.Drugače je pa odločitev njegova kako in kaj!Kajne?
Seveda bom navijal za BROOKS saj v njih tečem in treniram, to priznam!Za same tekme če bi šel res ful na rezultat in bi mi bila pomembna gramaža.Pol pa mislim da sploh nebi gledal katera firma je ampak, kako lahki so ti copati!
Baje da je adidas izdelal izredno lahek gorsko tekaški copat, samo se ga ne dobi zaenkrat še pri nas!Baje v Angliji moram kolega vprašat kje je ta spletna stran za info!
luzr napisal/-a:@ Bojan A.: Ali kupuješ copate za na Ratitovec in te skrbi kako bo s starimi Inov8 na prvih dveh tretjinah proge? Podobna dilema kot na Osolniku... Meni se za take teke zdi škoda gorskih copat. Res pa je, jaz ne dosegam dobrih rezultatov.

Ja za Osolnik se pa strinjam je že veliko tekačev bilo v dilemi ali vzeti racerke lahke ali inovke.Tako da odločitev ponavadi pade tik pred zdajci, ker je odvisno od vremena seveda.Ampak prvih dveh tretjin proge je totalni asfalt.In je po asfaltu s karkšnimi koli copati ki so za gorski tek kar škoda, ker enostavno se tako obrabijo na asfaltu da je kaj.
Kar je za gorski tek je za gorski tek seveda, kar je pa za asfalt ali eventuelno za makadam pa je za makadam seveda.Že sam profil podplata je velik pokazatelj za kaj naj bi ga tekač uporabljal!
Pozdravljeni!
Vidim da ste dobro razvili temo o copatih za gorski tek. Glede na to da imam v svoji prodajalni tako INOV-8 kot BROOKS, gledam na zadeve glede gorskega teka čim bolj iz nevtralnega vidika. Definitivno se strinjam z vsemi vami kar ste dosedaj napisali, je pa nekaj res na trgu je kar veliko modelov za off road teke in izbira je kar pestra. Veliko je tudi na tem da nekomu ustrezajo Asics, nekomu Salomon, nekomu INOV-8, nekomu Brooks in še veliko se najde. Kar se pa tiče INOV-8 ki ga pač najbolj poznam je pa zadeva sledeča:Imajo ogromno modelov in konkretno MUDROC 280 je race čevelj in temu primerno tudi vzdržljiv, pri njemu ne moremo pričakovati da zdržal 500 km za tekme je pa fantastičen s predpogojem da so tekme na gor ker je pri INOV 8 problem blaženje.Oni imajo samo različno trdoto podplatov in to se od modela do modela razlikuje ravno MUDROC 280 ima pač najtršega in definitivno za dol ni primeren še manj pa za asfalt. Kar se tiče X-Talon 212 je izredno podoben po specifiki zgoraj omenjenemu vendar je še manj vzdržljiv res totalno race čevelj ki zdrži nekje 200 km in pa razlika je še v teži saj je peresno lahek. Upam da sem čim bolj objektivno ocenil INOV 8 saj se kot prodajalec trudim prikazati čevelj samo za to čemur je namenjen in tudi pravim da tista dva modela ki sta pri INOV 8 namenjena cesti ne moreta primerjati s čevlji ki so specializirani za cesto od konkurenčnih proizvajalcev.

Samo v vednost je pa to da se v trgovini TADEJA BRANKOVIČ ŠPORT za vse udeležence gorskih tekov za slovenski pokal dobijo INOV 8 po znižani ceni -20% vse leto tako da INOV 8 stanejo 92 EUR

Lep pozdrav!
Domen
LIKI79 napisal/-a:Pozdravljeni!
Vidim da ste dobro razvili temo o copatih za gorski tek. Glede na to da imam v svoji prodajalni tako INOV-8 kot BROOKS, gledam na zadeve glede gorskega teka čim bolj iz nevtralnega vidika. Definitivno se strinjam z vsemi vami kar ste dosedaj napisali, je pa nekaj res na trgu je kar veliko modelov za off road teke in izbira je kar pestra. Veliko je tudi na tem da nekomu ustrezajo Asics, nekomu Salomon, nekomu INOV-8, nekomu Brooks in še veliko se najde. Kar se pa tiče INOV-8 ki ga pač najbolj poznam je pa zadeva sledeča:Imajo ogromno modelov in konkretno MUDROC 280 je race čevelj in temu primerno tudi vzdržljiv, pri njemu ne moremo pričakovati da zdržal 500 km za tekme je pa fantastičen s predpogojem da so tekme na gor ker je pri INOV 8 problem blaženje.Oni imajo samo različno trdoto podplatov in to se od modela do modela razlikuje ravno MUDROC 280 ima pač najtršega in definitivno za dol ni primeren še manj pa za asfalt. Kar se tiče X-Talon 212 je izredno podoben po specifiki zgoraj omenjenemu vendar je še manj vzdržljiv res totalno race čevelj ki zdrži nekje 200 km in pa razlika je še v teži saj je peresno lahek. Upam da sem čim bolj objektivno ocenil INOV 8 saj se kot prodajalec trudim prikazati čevelj samo za to čemur je namenjen in tudi pravim da tista dva modela ki sta pri INOV 8 namenjena cesti ne moreta primerjati s čevlji ki so specializirani za cesto od konkurenčnih proizvajalcev.

Samo v vednost je pa to da se v trgovini TADEJA BRANKOVIČ ŠPORT za vse udeležence gorskih tekov za slovenski pokal dobijo INOV 8 po znižani ceni -20% vse leto tako da INOV 8 stanejo 92 EUR

Lep pozdrav!
Domen

:clap: :clap: :clap:
To že ves čas govorim 100 ljudi 100 različnih stopal in odrivov.
Vsem pa želim čimbolj lahkoten korak! :wink:
jpotoc napisal/-a:Sam sem letos poskusil La Sportiva Crosslite http://www.lasportiva.com/catalogue/catalogo.php?cat=3&Language=EN. Moj komentar: Odličen oprijem, mehak, nobenih težav z žulji. Slabost torzisko nestabilen - nevaren za zvin gležnja.

Slika

Izgleda dosti lep!Hm in zanimiv.Je pa sedaj odvisno kako se pri posamezniku obnese na samem terenu oz. teku navkreber ali + navzdol, mogoče deloma še kakih 200m asfalta.
Skratka zanimivo izgleda!
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ta copat baje nima prav dobrega oprijema. Klemenu je zadno na Košuti zelo drselo. Pa se mi zdi da bo res to držalo, da je nestabilen. Prav tako Klemenu je nekajkrat precej zvilo gleženj- na srečo mu ni bilo nič, saj ima močne vezi.

Upam, da se tebi ne bo kaj podobnega zgodilo!
Lahkoten korak in varen predvem!
tomaz.zupancic napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ta copat baje nima prav dobrega oprijema. Klemenu je zadno na Košuti zelo drselo. Pa se mi zdi da bo res to držalo, da je nestabilen. Prav tako Klemenu je nekajkrat precej zvilo gleženj- na srečo mu ni bilo nič, saj ima močne vezi.

Upam, da se tebi ne bo kaj podobnega zgodilo!
Lahkoten korak in varen predvem!

Bo! Sigurno se bo! Gleženj se mi zvije povprečno enkrat na teden. Nazadnje se mi je včeraj. Predzadnjič predvčerašnji dan. Upam, samo da se mi ne bo zvil 3. stopnje ali več.
Uf mater pa ti boš pol življenja imel zvit gleženj!Nicht gut!Kaj ali imaš slabe gleženjske vezi ali kaj?Pišovka tole pa bi blo dobr nekaj preventivnega nardit!Mislim da bi se dalo kaj!Samo sam proces pa bi trajal dolgo časa!
Drž se!!!
ČAO!
Bojan lep pozdrav!
Trenutno imamo na zalogi 46,5 in 47,5 jih pa sedaj konec meseca naročamo tako da v roku 14 dni sigurno bodo na zalogi, če boš želel me lahko kontaktiraš na gsm 031/375-140
Domen

Veliko hitrih kilometrov vsem!
DOmen

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA