prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 DejanG
Še moj glas za wiggle... :D Prvič naročil prejšnji ponedeljek, dobil "paket" ta ponedeljek, omogočeno sledenje paketa od trgovine do Slovenije online, plačilo preko PayPal-a, brez pripomb...Superge so bile cenejše celih 50 EUR kot enaki v Sloveniji, majice pa po polovični ceni proti našim.

Človek težko verajame, da nas naši trgovci tako odirajo. Se strinjam, da rabat mora bit in da morajo od nečesa živet, ampak da te odirajo z rabati v rangu 50-100% je pa preveč :argue: ...

V naše trgovine grem samo še pogledat katero številko rabim naročit...

Ravnokar potrdil drugo naročilo... :clap:
Uporabniški avatar
 tabonir
DejanG napisal/-a:Še moj glas za wiggle... :D Prvič naročil prejšnji ponedeljek, dobil "paket" ta ponedeljek, omogočeno sledenje paketa od trgovine do Slovenije online, plačilo preko PayPal-a, brez pripomb...Superge so bile cenejše celih 50 EUR kot enaki v Sloveniji, majice pa po polovični ceni proti našim.

Človek težko verajame, da nas naši trgovci tako odirajo. Se strinjam, da rabat mora bit in da morajo od nečesa živet, ampak da te odirajo z rabati v rangu 50-100% je pa preveč :argue: ...

V naše trgovine grem samo še pogledat katero številko rabim naročit...

Ravnokar potrdil drugo naročilo... :clap:

Saj še nekateri starejši poznate balkanski (yugo) način prodaje in dela; bolje je prodati en izdelek po visoki ceni kot pa tri po nižji, se je treba nanj krat stegniti na polico in dvigniti blago, seveda je tudi tipkanja in knjiženja manj, pa kdo bi se toliko matral. Naivnih kupcev je zmeraj dovolj!

Žal je večina SLO prodajalcev obdržale te navade!
Res sreča, da se je temu, z razmahom internetne prodaje mogoče izognit!
 Nusas
Pozdravljeni,
razumem tiste, kateri kopujejo prek spleta za nižjo ceno. Ne razumem pa tiste, kateri najprej grejo tratit dragoceni prodajalčev čas, da najdejo model, potem rečejo bom še malo premislil-a, že v naprej pa vejo kje bodo naročili.
Kaj pa akcije in popusti SLO trgovcev (3 za 2, minus 30% na izbrani dan, i.t.d.).
Kako je pa z reklamacijo? Poštnina paketa nazaj v UK pride 37 EUR, pa ne verjamem, da ti e-trgovina vrne poštnino.
Verjetno vsi delate v SLO, plačujete davke v SLO in v kolikor kupujete stvari v tujini prav nič ne pomagate SLO gospodarstvu in trgovini. Potem se pa na koncu meseca vprašamo zakaj je standart v drugih deželah višji. Ravno zaradi tega.
Lahko vam zagotovim, da je tudi hrana zagotovo nižja na kakšni UK e-trgovini,razno razni pripomočki pa zakaj še tega ne kupujemo pri njih in jim višamo standart.
Včasih smo hodili v Italijo po kavbojke, v Avstrijo po kavo in pralni prašek, državna blagajna paje bila vedno bolj prazna,...
Pa, da ne nakladam preveč bom še jaz začela naročevati v tujini, trgovina, proizvodnja,... bo na koncu v SLO brez dela mi pa brez plač, ker bomo tehnološki višek. Vendar to je že druga zgodba
Lep pozdrav in vse dobro
 Nataša
uh, zdaj se bom pa na silo odvlekla stran od računalnika, da ne začnem debate, ker vem, da se ne bo dobro končalo :P

Ti torej trdiš, da imamo Slovenci nizek standard zato, ker smo kupovali kavo v Avstriji, zdaj pa pajkice iz Anglije?!!!!!

Saj ne morem verjet.
Uporabniški avatar
 Loni
BTW, na obojih (tako tistih iz UK ali USA in tistih, kupljenih pri nas) piše Made in povsod drugje kot v Sloveniji. Torej je čisto vseeno, kje kupuješ. Sem pred kratkim naročila knjigo v angl. iz Nemčije, ker je bila cenejša kot če bi jo naročila iz originalne države. A sem zato čudna?

Drugače pa, a še niste slišali, da če si naročite pajkice iz UK in jih pošljejo z avionom, da ste zaradi vse aerodinamike iz lufta enostavno za dobro minuto hitrejši na km. Če gre pa za kiklco, pa kar dve. :-- :--

In Goriziana je bila čisto dobra kava, tako tista v plavi kot v rdeči embalaži.
Uporabniški avatar
 pajo
Nusas ker se ne mislim pregovarjati - prodajalcem nikakor ne tratim njihovega časa ker vem kaj rabim od Asics,Brooks ali Nike. Sploh niti ne probavam več. Ko boš kupila toliko parov superg,pajkic, dresov in nogavic pa malo sešteješ vse skupaj.... potem pa bluzi zakaj ne kupujem v Sloveniji. Ne vračam robo nazaj kjer sem jo kupil ker glanc pravilna. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 IČA
Nusas napisal/-a:Pozdravljeni,
razumem tiste, kateri kopujejo prek spleta za nižjo ceno. Ne razumem pa tiste, kateri najprej grejo tratit dragoceni prodajalčev čas, da najdejo model, potem rečejo bom še malo premislil-a, že v naprej pa vejo kje bodo naročili.
Kaj pa akcije in popusti SLO trgovcev (3 za 2, minus 30% na izbrani dan, i.t.d.).
Kako je pa z reklamacijo? Poštnina paketa nazaj v UK pride 37 EUR, pa ne verjamem, da ti e-trgovina vrne poštnino.
Verjetno vsi delate v SLO, plačujete davke v SLO in v kolikor kupujete stvari v tujini prav nič ne pomagate SLO gospodarstvu in trgovini. Potem se pa na koncu meseca vprašamo zakaj je standart v drugih deželah višji. Ravno zaradi tega.
Lahko vam zagotovim, da je tudi hrana zagotovo nižja na kakšni UK e-trgovini,razno razni pripomočki pa zakaj še tega ne kupujemo pri njih in jim višamo standart.
Včasih smo hodili v Italijo po kavbojke, v Avstrijo po kavo in pralni prašek, državna blagajna paje bila vedno bolj prazna,...
Pa, da ne nakladam preveč bom še jaz začela naročevati v tujini, trgovina, proizvodnja,... bo na koncu v SLO brez dela mi pa brez plač, ker bomo tehnološki višek. Vendar to je že druga zgodba
Lep pozdrav in vse dobro

khm...to pa so buče...če bomo kupovali v SLO kitajsko robo bomo pa res pomagali SLO proizvodnji...sicer davek res ostane v naši blagajni, največji del kolača pa itak poberejo posredniki, ki niso iz SLO.
Lahko, bi se pa naši trgovci odpovedali visokim maržam in tako znižali cene, da bi Angleži kupovali pri nas in ne obratno. Lokalpatriotizem pri takšnem razmerju cen odpade.
 spela*
Nusas napisal/-a:Verjetno vsi delate v SLO, plačujete davke v SLO in v kolikor kupujete stvari v tujini prav nič ne pomagate SLO gospodarstvu in trgovini. Potem se pa na koncu meseca vprašamo zakaj je standart v drugih deželah višji.

Lep pozdrav in vse dobro

Hehe. :wink:

Slovenija je članica EU in v EU imamo (z nekaterimi izjemami) prost pretok blaga, storitev, kapitala in delovne sile. Zaradi tega lahko kot delavec pod enakimi pogoji nastopaš na trgu katere koli druge države članice (razen dveh izjem) in kupuješ stvari brez carine iz katere koli države članice EU (tu izjem že dolgo ni). In obratno. Tudi tujci iz EU lahko kupujejo stvari v Sloveniji in jih brez carine uvozijo v svojo državo.
Na takem trgu pač velja, da se morajo prodajalci truditi za večjo konkurenčnost. Tako angleški kot slovenski prodajalci. :D Res je, tudi menjalni tečaj v tem primeru vpliva na obnašanje kupcev - in pametni trgovci bodo svoje cene oblikovali tudi z upoštevanjem tega.

Zakaj se raje ne vprašaš, zakaj tujci ne naročajo izdelkov pri nas? :wink:
So za slabo prodajo res krivi tisti, ki nečesa ne kupijo, ker je pač predrago, ali tisti, ki zadeve prodajajo po previsoki ceni?
 wind
Nusas napisal/-a:Kaj pa akcije in popusti SLO trgovcev (3 za 2, minus 30% na izbrani dan, i.t.d.). Kako je pa z reklamacijo? Poštnina paketa nazaj v UK pride 37 EUR, pa ne verjamem, da ti e-trgovina vrne poštnino.

En primer:

http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/Nike_Ai ... 360043347/

Nike Pegasus 25 stanejo 64€, v Sloveniji so med 105€ in 110€. Razlike v ceni je toliko, da bi lahko prav vsak par pošiljal nazaj.

Ja, v razprodajah bodo pa mogoče po 70€ (lani poleti so jih imeli v Intersportu za tako ceno). Seveda je takrat nemogoče dobit pravo številko, vsaj jaz nimam te sreče. BTW, ko cene spet nabijejo, je pa skoraj vedno številka na razpolago, res zanimivo. :(

Tudi če bi vzel tri pare v Hervisu v akciji vzemi 3 plačaj 2, je še vedno dražje kot iz Anglije, ker v Hervisu za en par hočejo 110€ (220/3 pa je več kot 64). In kaj naj počnem s tremi popolnoma enakimi pari?? Jaz rabim ene superge za cesto, pa še en podoben model z membrano in tršim podplatom, iz tujine bi zdajle za oboje skupaj plačal natanko 124 €, v slo pa vsaj 210 €! Skoraj dvakrat dražje. :evil:

Slovenska lakomnost je neverjetna, raje bi propadli, kot pa prodajali po normalnih cenah. :(
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA