- 02 Jun 2009, 11:44
V roku 2 mesecev se mi je pred dvema dnevoma že drugič zgodilo, da sem med tekom začutila pekočo bolečino v mečih desne noge, podobno kot krč, le da bolečina ne popusti. Ko se mi je to zgodilo prvič, sem tekla po dolgoletni pavzi, bolj kot ne neogreta, zato razumem zakaj to. Potem sem nekaj časa mirovala in ko sem ponovno začela tečt, sem se lepo ogrela, po dveh kilometrih razmigala, na koncu teka raztegnila. Pravtako nisem pretiravala s kilometražo ali tempom. Skratka tako kot je treba. Na to nevšečnost sem že čisto pozabila, včeraj pa sem šla spet tečt. Vse običajno, nekaj minut po ogrevanju, ko sem tekla v rahel klanček, pa spet. Bolečina je bila tako zoprna, da sem prekinila tek in peš ˝odkrevsala˝domov. Mi lahko kdo pove, zakaj se mi to dogaja in kako naj se čim prej spravim nazaj trimčkat (kaj pomaga) oz.kako naj se v bodoče temu izognem. Sumim na natrgano mišico, dajem si hladne obkladke. Danes je že bolje, čeprav ne morem še čisto normalno hoditi, še najslabše je, ko grem po stopnicah navzdol. Kot sem že rekla, sem začela spet redno teči pred dvema mesecema, prej več let pavze. Običajno z nogami nisem imela težav, prej ˝pumpa˝ni sfolgala.
Hvala za nasvete.
Hvala za nasvete.