prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni.

Mene zanima kako ste rešili transport pijače med tekom. Jaz sem sicer že nekaj spraševal okrog in nisem dobil kakega konkretnega in zanesljivega odgovora. Sam sem kupil Mizuno Endura Belt Lite in sem vse prej, kot zadovoljen saj sem steklenico po 1km teka vzel kar v roke.
Slika

Prosim pomoč.

Hvala.
Jah... podobno zadevo smo dobil lani na LM... tudi meni ni všeč...

Sicer pa sam uporabljam PowerBar Gel Belt... http://irishfit.eu/Images/gelbelt.jpg
z 4imini bidoni - v vsakega gre 1,25dl tekočine... bidoni naj bi bili namenjeni za transport gelov... ker gelov ne jemljem imam občasno za dolge razdalje v enem bidonu kocke sladkorja...

Sam vzamem toliko bidonov, kolikor jih potrebujem (meni zadošča do 25km)... premišlujem pa o mehu (za daljše razdalje)...

Sicer pa sem z zadevo zadovoljen (uporabljam jih že dobro leto)... Verjetno pa se je treba tudi na to stvar navadit!:-)
Naj omenim da je pas elastičen (vendar obstajajo različne velikosti pasov), na zadni strani ima odsevnike...

Evo-pa še stran na kateri najdete razne tekaške bidone, mehe...
http://images.google.si/imgres?imgurl=h ... N%26um%3D1
Medicius napisal/-a:5r002, praktično izgleda zelo dobro ampak, če si dam to okrog pasu bom 99,9% izgledal, kot Batman. :D A obstaja temu podobna e-trgovina v Sloveniji?

hehe... jah sej-imam ponavadi majco čez! :D pozimi sem pa občasno batman! :P

kaj podobnega sigurno najdeš na netu (pri nas), a verjetno ne vsega na enem mestu...
http://www.superge.si/html/svn/2825836-AA.shtml
mislim da imajo nekaj podobnega tudi v hervisu oz interportu
mehi pa ostale zadeve imaš pa na kibubi, promontana...

sicer sem pa tole kupil v prosportu (vendar tega izdelka ni več v prodaji-vsaj na netu ne), vem pa da so imeli te bidone v hervisu že kar nekaj časa nazaj...
Z vodo in z bidonom se da kar lepo teči.
Veliko lažje, kot s kamelco.
Najprej se moraš na dodaten tovor navadit.
Pri teku ne smeš preveč poskakovat.
Bidon se vzame le na dolgi tek, ki itak ni tako hudo intenziven.
Pas mora biti zadosti zategnjen, da preprečuje poskakovanje.
Tekočino iz bidona je treba jemati bolj za "vlaženje ust", kot za pitje.
Jaz naredin običajno le po en požirek, če je treba pa zato bolj pogosto.
Prav pride, če vemo točno, kje na progi si lahko bidon dopolnimo.

Srečno :drink
ZdravkoC saj nihče ne pravi, da nasplošno ni. Če je le stvar ta prava, ker če leti iz torbice je očitno, da ni ta prava. Človek gre v trgovino in kupi tekaško torbico z bidonom za 19€ in je 100% prepričan, da trgovec ve o čem govori in da je ta stvar preverjeno o.k., a se je po nakupu žal izkazalo, da ni. Je pa tudi odvisno od zgradbe telesa in kaj pač posameznik okrog pasu IMA in NIMA povdarjeno. :) Zame, ko sem suh se mi še najbolj dopade tisti, ki sem ga prej omenil. Tega moje ritne mišice ne bodo tresle. :lol:
Medicius napisal/-a:ZdravkoC saj nihče ne pravi, da nasplošno ni...

Jaz sem samo odgovoril na vprašanje
Mene zanima kako ste rešili transport pijače med tekom

Jaz sem ga rešil tako, kot pišem in predlagam enako drugim. Marsikdo bo pa rekel, da pri njemu pač tako ne gre. V tem je pa čar življenja. Eden izmed znanih TF ultrašev je nosil pas obrnjen tako, da je bil bidon spredaj. Jaz sem probal enako in mi ni ustrezalo.

Imam več pasov za bidon. Pas z malimi bidončki nosim na tekme - maraton, ultramaraton. Pas z 0,5 litra nosim na dolgi trning-tek 3 - 5 ur. Za daljše preizkušnje obvezno vzamem kamelco. Nobena od navedenih stvari me ne moti, del tega je pa tudi v glavi :D
Jest mam enga tazga z enim bidonom (7 dcl) od camelbaka, pa ene par takih, k ma 4 manjše bidončke (skupaj 5 dcl)...zlo podobn, k od powerbara, sam da je adidas. U bistvu me vsi mal motijo, sam noben tok, da ne bi mogu normalno tečt.

Od camelbaka je zlo vredu pas...zlo lepo se prilega. Je pa res, da si ga morš kr močno zategnt, da ne skače...in pol res lepo stoji. Jest si namesto originalnega 7 dcl bidona itak dam notr bidon, k drži 1 liter. :) Ne vem...mene ne moti. Je pa res, da se jest bl koncentriram na tek, k pa na bidon. :)

Un pas z 4 manjšimi bidončki je pa še bolš...je lažji (ker gre manj tekočine notr), pa še teža se bl lepo razporedi. Problem je sam to, k ti tekočine bl hitr zmanjka. :)

Problem pitja je bl to, k na kratkih tekih ne rabiš nč, na daljših pa kr naenkrat rabiš ful velik za pit. Jest na tekih do dobrih 30 km sploh nč ne pijem (razn v hudi vročini)...k si pa enkrat nad 40 km, al pa nad 50 km...je pa pol litra kr naenkrat premal...še liter je bl za silo, če je vroče.

Lep tek :)
Jaz sem s tistim, ki je bil omenjen prvi (Mizuno Endura Belt Lite) čisto zadovoljna. nekaj časa sem potrebovala, da sem našla pravo lego, zdaj gre pa čisto lepo in nič ven ne skače. Še najbolj me moti to, da mi "klokota" za hrbtom. Ampak tega se verjetno nikjer ne moreš izognit.
Jaz uporabljam zadnji dve leti tole:

http://www.camelbak.com/sports-recreati ... shflo.aspx

Imam sicer tudi dva različna pasova z bidonom (iz časov preden sem nabavil zgornjo kamelo), ampak je kamela bolj udobna.

Notri gre dober liter tekočine, sede ti na spodnji ledveni del hrbta in dodatna teža tekočine je bolj enakomerno porazdeljena kot pri bidonu (pa še več je je!), zato manj moti. Pas moraš tudi tu dovolj zategniti, da je fiksiran. Poleg tega ima ta kamela na obeh straneh dodatna trakova, s katerima torbico sproti zateguješ, ko prazniš meh. Tako ti nikoli ne poskakuje in preostala voda v mehu ne klokota. Ima tudi dodatni žep za drobnarije. Jaz sicer dodatno tovorim s seboj samo "survival kit" (pomeni skret papir :twisted:) , ampak prostora je dovolj še za kak powerbar, ključe, mobitel.

Na začetku me je mikal sicer tudi kak manjši hidracijski nahrbtnik od camelbaka, ampak mi je bilo že v trgovini pri probi "na suho" takoj jasno, da ni zame, ker bi me pri teku zelo motila velika površina dodatno pokritega hrbta in ramen zaradi naramnic (pri teku definitivno ne rabim dodatne toplotne izolacije).

Moraš pa vedeti, da je s sistemom na meh nekaj več dela kot z bidoni. Zadevo moraš vedno takoj po uporabi dobro sprati in posušiti, drugače se lahko hitro kje za robovi zaredi plesen. Pri bidonu sicer velja isto, ampak pri mehu je veliko več skritih kotičkov in ga je zato težje spucati, potem ko se ti kaj zaredi. Obstajajo sicer neke tablete za dezinfekcijo, pa posebne ščetke za cev in podobno. No, jaz ničesar od tega še nisem rabil.
Nazadnje spremenil zappa, dne 03 Jun 2009, 08:48, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA