prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Tu se pa z ZdravkomC zelo strinjam. Mnogo tega je v glavi. Mene je v začetku vsaka malenkost motila. Da bi kako pijačo nosil s seboj? Ni govora. Zdaj pa nesem s seboj kar je pač potrebno. Včasih namerno nosim v roki pol litrsko flaško vode in si jo med tekom podajam z ene roke v drugo. Ko jo na koncu odložiš (makar prazno) se ti zdi da si odložil ne vem kakšno težo in tečeš naprej z večjo lahkoto.

Sam imam eno čisto navadno torbico za okoli pasu, not pa grejo štiri flaške po en deci od, kaj so že to, tisti probiotiki, ki imajo pokrovček. Ker eni imajo prek folijo, ki jo odtrgaš in nimajo pokrovčkov. Torej take s pokrovčkom na navoj in super tesnijo. Torbico sem dobil kot neko reklamo, niti ne vem več za kaj, probiotik sem popil in je cela zadeva zastonj. In zelo praktična. Zgledam pa kot, ja kot čisti amater, kar tudi sem. Nič nobel pač.
Me pa preseneča kar je napisal mano. Da do 30 km nič ne pije. Jaz nad 10 km moram pit, tudi pozimi.
Medicius napisal/-a:ZHAK, a v tej isti trgovini ali kje drugje?

V TS na Čopovi, samo je že več kot leto od tega.
Se strinjam s klopotcem glede pijače za seboj. Tudi sam včasih (ko pozabim torbico v lj) tečem pač s pol litrsko flaško v roki, na koncu pa imam občutek kot da bi uteži v fitnesu dvigoval :lol: .
Drugače uporabljam načeloma torbico za okoli pasu z dvema držaloma za pijačo in praktično torbico (za gele ali ploščice), vendar me pač zelo žuli ker spadam med lažjekategornike zato mi ni najbolj všeč ampak kot omenjeno vzamem jo na vsak tek ki traja več kot uro (kar je skorajda vsak moj trening). Zato pač raje potrpim in vsake tolko zategujem pas, kot pa da me še tri dni po treningu boli glava oz. pride do dehidracije.
Boljša opcija pa je zame ravno kamelca na katero sem se zelo "navezal" in zelo rad tečem z njo. Sprva je sicer hecen občutek ko ti nekaj na hrbtu poskakuje in pretaka ampak se človek navadi še posebej če je lepo nameščena, pa še žuli te manj.

Lp

Uroš
jaz se pa nikakor ne moram navadit, da bi imel pijačo s sabo. torbica, pas, camelback... z nobenim od teh ne najdemo skupnega jezika. imam pa zato vsa pokopališča, vodomete, fontane, izvire in bencinske pumpe v radiusu 20km od doma naštudirane.
jaz imam powerbar flaško - tako s prve Medicius-ove slikce - se zatakne za elastiko od hlač. ravno prav pijače za eno pavzo med 10K :D

kaj pa tista reč za na roko (podobno kot za i-pod)?
Ko smo že pri kamelah. Katere modele uporabljate? Jaz imam 1,5l varianto, ki naj bi bila kolesarska. Z manjšo predelavo sem si naramnice predelal tako, da imam en trak čez prsa (za boljšo pritrditev). Žal pa so naramnice nepodložene in narejene iz neke plastične mreže. Prejšnjo soboto sem šel na en daljši tek, v majčki brez rokavov in mi je ramena "preglodalo" do krvi. Peklo je nenormalno, sedaj pa imam ramena vsa v krastah...

Razmišljal sem o menjavi za model Mule ali pa Lobo. A imajo ti nahrbtniki kaj podložene naramnice?
Jaz mam ABUS model (sicer ga na netu nikjer ne najdem :roll: ), je pa 2.5 l prostornina meha. Sicer naj bi bil pretežno za kolesarje vendar pa ima zelo podložene naramnice in dva paska, enega čez trebuh in enega čez prsa. Zares je super, pa še pelerino (da ga pokrijem) ima v podnu skrito če me slučajno dobi dež :wink:

Lp

Uroš
metkamarjetka napisal/-a:jaz imam powerbar flaško - tako s prve Medicius-ove slikce - se zatakne za elastiko od hlač. ravno prav pijače za eno pavzo med 10K :D

To pa tudi jaz počnem, male flaške so res takih zaobljenih oblik, da se jih da čisto komto za elastiko zatlačiti.
marčni zajec napisal/-a:jaz se pa nikakor ne moram navadit, da bi imel pijačo s sabo. torbica, pas, camelback... z nobenim od teh ne najdemo skupnega jezika. imam pa zato vsa pokopališča, vodomete, fontane, izvire in bencinske pumpe v radiusu 20km od doma naštudirane.

Točn tko, se podpišem :wink:. Imam že svoje teže dost kaj šele da bom oponašal kamelo ali osla.
Sem šel danes v Hervis in kupil za 10€ X-Factovo torbico za okrog pasu, ki se lepo prilega na križ. Ima dva žepa ob strani, enega malega blizu sredine in enega velikega na sredini kamor lepo paše Zala flaška. :drink :D Sem jo testiral danes na treningu (12km hiter in zmeren tempo) ter sem zelo zadovoljen. Prav prijetno me drži okrog pasu. :mrgreen:
Evo slike, da boste si lažje predstavljali:
Slika
Slika
Ja to se pa strinjam, če tečem z eno flaško potem imam tudi mojega čist pripetega ob levi del telesa da je bidonček nekje na sredini hrbta :lol:
Ti za vikend naredim kakšo daljšo turo (še izbiram ali boj raje šel s kolesom) nekje do Odranec pa nazaj. Če boš za oz ti ne bo predaleč se lahko slišiva :wink:
:D

Mizunov enduro belt Lite uporabljam že več kot leto dni.
Seveda sem imel podobne težave, kot jih opisuješ v tvojem postu. :twisted: In jezen sem bil tudi.
Nato pa sem originalni bidon zagnal v smeti, ker se je pokvaril zamašek.Sedaj poljubno vstavljam katerokoli 0,5 dcl plastenko, ki jo po uporabi lahko zavržem.Ni problemov s plesnijo in bakterijami.Pa tudi pripogibam in vračam se ne več po izgubljeno pijačo, saj sem na torbico prišil okroglo gumico, ki jo napnem preko vratu plastenke in tudi ob največjih poskokih in dirjanju ne pade ven.
Malo Mizuno in malo semjul, pa je zadeva postala zelo uporabna. :wink:
Loni napisal/-a:
metkamarjetka napisal/-a:jaz imam powerbar flaško - tako s prve Medicius-ove slikce - se zatakne za elastiko od hlač. ravno prav pijače za eno pavzo med 10K :D

To pa tudi jaz počnem, male flaške so res takih zaobljenih oblik, da se jih da čisto komto za elastiko zatlačiti.

ne ne , saj je ne tlačim za hlače (elastiko) :lol: :lol: :lol: - ta zadeva je taka da ima "kaveljc" za zataknit za elastiko, lahko pa jo daš tudi na pas od pawerbar-a.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA