Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 raines
Zdravo,

evo še en nov na forumu. Mene pa zanima, če ima kdo med tekom težave s pekočo zgago. Res da sem gurman in da imam podobne težave tudi v kakšni drugi situaciji, pa vendar me zanima, če se je kdo že uspešno spopadel s tem problemom.

Hvala za odgovore!

lp
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pozdravljen med pisci :D na TF

Občasno je tudi mene močno zabolelo v prsnem košu, nekje na koncu požiralnika. Spomnim se tega že tudi v preteklih letih, ampak je šlo nadaljevati s treningom. Najbolje mi je bilo takrat popiti požirek navadne vode, da se splakne požiralnik in potem gre dalje. Zadnjič na srednje dolgem treningu brez vode so se bolečine začele pojavljati, pa ni bilo vode v bližini. Ker me je vse pogosteje zabolelo, sem zadnji km raje hodil proti domu. Med hojo ni bilo problema. Jaz urejam vso zadevo z vodo ali zmanjševanjem tempa. Res pa je, da zaenkrat nimam resnejših problemov.

Aja, pred treningi ne jesti - več kot dve uri. Predvsem solate, čebula ipd. je problem.

Srečno
Uporabniški avatar
 Darja
Raines, refluks (zgaga) je kar pogosta bolezen požiralnika. Gre za to, da kisla vsebina iz želodca poškoduje požiralnik in to povzroča občutek pekoče bolečine. Pomaga seveda dieta, kot je rekel Zdravko vsaj dve uri pred treningom ali tekmo ne jej, priporočam pa tudi uživanje kakšnega bazičnega pripravka za uravnavanje kislosti v telesu, oz. želodcu. Na spletu imaš o tem cele romane. Tudi v lekarnah ti bodo znali svetovati. Menim :D
Uporabniški avatar
 raines
Najlepša hvala obema. Ko sem zadnjič tekel je bilo že malo bolje, ker pred tekom nisem nič jedel. Hvala se enkrat!

lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA