- 06 Jun 2009, 20:42
Uspleo mi je pretečti svoj prvi maraton in še nekaj čez. Skupna dolžina teka je bila 45 km. za 42 km sem rabil 4ure55 min. Moram rečti, da sem še sam presenečen, da sem tekel tako lahkotno in brez pretiranih težav. Posebno poglavje si zasluži Zdavko s katerim sva tek ene 4 kroge skupaj in ga je bilo zelo zanimivo poslušati, ko je pripovedoval svoje izkušnje z dolgimi teki. Posebej pa moram pohvaliti stunfe cep, ki so svojo nalogo opravile odlično in mišice od kolena navzdol sploh niso boleče in bolj čutim zgornje del mišic, kar je za pričakovati po tkao dolgme teku. Seveda ker sem domorodec sem imel kar nekaj dela z pozdravljanjem mimoidočih, ke me skorja vsi poznajo.
začel sem zjutraj ob 6 in sem imel prve dve uri meglo, da sem bil čisto moker od nje. Seveda se je potem sonce končno prebilo skozi njo in ogrelo asvalt tako, da je bilo zadnjo uro kar vroče. kar se tiče prehrane sem pojedel štiri banane, 2 gela in eno zmes ohljikovih hidratov.Seveda je bilo tekočine sigurno za ene par litorv in bi rekel, da skoraj še premalo, ker sem imel edino krizo okrog 35 km, ko me je začelo mraziti in sem vsak krog obvezno spil dodanto pijačo, ker sem se bal dehidracije. Pulz je bil okorg 155 do 160 in ga nisem hotel nabiti na višjo raven, ker sem si rekel, da je to čisto optimalno za tako dolgo preizkušnjo.Seveda imam na 21 veliko večji pulz, ker tam grem na rezultat in ga nabijem tudi na 185.
če bi primejrla lansko 21 na ljubljancou in tole današnjo preizkušnjo bi rekel, da sem bil na koncu bolj zmatran na ljubljancu.
Skratka lepo druženje in tile čipi so zadevo naredili malo bolj resno in pravično. sama organizacija primerna tem nivoju, čeprav bi bilo pametno ločiti hojo od teka, ker je razlika če prehodiš 50 krogov, oziroma pretečeš 30 krogov.