Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa smo doma. Kot smo pričakovali, se je tega veteranskega prvenstva udeležilo toliko folka, da sem si že res težko zapomnila vse obraze.
Ej, pa res ne vem, zakaj taka tekmovanja niso bolj množično obiskana. Se vsi ustrašite? Koga? Mene? Za potrebo!
No, hodačice sva bili DVE. Ena je zmagala, ena pa je bila druga.
Tudi hodači so bili ZELO GOSTO NASELJENI NA PROGI, mislim, da so vsi dobili svoje medalje.
Tekačev na 10 km - se mi zdi da okroglih 10 komadov. Ampak, da bojo moški ljudje, se jim je pridružila ena sama tekačica - Lendarova.
Sama nisem potrebovala okrepčevalnice, bi pa bila nujno potrebna pri tekačih. K sreči sonce ni žgalo.
No, nekaj slikc s tekmovanja:
http://picasaweb.google.si/zztopka/DPVETERANIKRANJ6609#

Čestitke vsem!
Zdaj pa šibamo na drugo rundo!
Včeraj sem si od kranjske tekme pričakoval nekaj več (vsaj glede končnega rezultata). Sem sicer vseeno izboljšal državni rekord v hoji na 5000m od 23'51"16 do 23'49"4, vedel sem pa, da veljam boljšega. Po povratku domov sem šel v nočno službo in končal turnus ob 05.00'. Prišel sem domov, se dvakrat sprehodil okoli postelje, pobral copate in drugo športno opremo in šel v Videm (Udine), kjer je bilo na sporedu veteransko Prvenstvo dežele Furlanije-Julijske krajine. Start hoje je bil ob 08.45'. Nisem vedel, kako me bodo noge držale po včerajšnji tekmi in nočnem delu zato sem si zadal nalogo, da startam v istem ritmu kot v Kranju in ga skušam čimdlje držati. Prvi km v 4'45" -točno kot včeraj, 2km v 9'27" -2" hitrejši, 3km v 14'09"- 5" hitrejši, 4km v 18'53"-12" hitrejši in zadnji km v 4'38" s končnim rezultatom 23'31"64 in to je letošnja najboljša znamka na svetu v moji kategoriji M55 (doslej Španec Melo-lanskoletni zmagovalec v Ljubljani s časom 23'34"12)! Sedaj pa spat in nato, po 2 letih polnih fizičnih problemov s spet pridobljeno samozavestjo, še dober poldrugi mesec garanja do Svetovnega Prvenstva Master, ki bo letos v finskem Lahtiju od 28 julija do 8 avgusta. Tam pa bo šlo zares!
Res lepe slike, le sam tek je bil za mene malo slabši, pa saj res škoda, da ni blo več folka. Itak kvaliteta je v malih količinah :clap: Čestitke vsem,ki ste včeraj sodelovali v Kraju. :laola
Fabio tudi jaz sem po Kranju šibal v nočno, danes do 7.ure zjutraj potem,pa malo v postlo. Čestitka za včeraj, danes, pa si itak car številka ena na svetu :cast1: :cast1: :clap: Z mislimi bom tudi jaz z vami na svetovnem prvenstvu veteranov na Finskem, škoda da imam druge obveznosti :(
hitrohodec napisal/-a:... in to je letošnja najboljša znamka na svetu v moji kategoriji M55 (doslej Španec Melo-lanskoletni zmagovalec v Ljubljani s časom 23'34"12)! Sedaj pa spat in nato, po 2 letih polnih fizičnih problemov s spet pridobljeno samozavestjo, še dober poldrugi mesec garanja do Svetovnega Prvenstva Master, ki bo letos v finskem Lahtiju od 28 julija do 8 avgusta. Tam pa bo šlo zares!

Čestitke hitrohodec, samo v čast nam je lahko, da lahko beremo tvoja poročila.
(in upamo, da bomo nekoč tekli tako hitro, kot ti hodiš).
Fantastično, Hitrohodec, vse čestitke!
In malo za šalo: brez predhodne nočne službe absolutno ne tekmuj več!

Je pa res nenavadno, da je bilo na vateranskem DP tako malo 10-kilometrašev. Bi morda za prihodnje leto premislili o združitvi tega tekmovanja in TF desetke (in bi pač samo 'starci' veljali še za DP)? Morda čas ni pravi? Ne vem, ampak če želimo kakovostne rezultate, potem tale forum nima kaj gojiti lažne skromnosti.
Da ti povem skrivnost: že 34 let delam stalno noči (sem namreč tiskar pri Primorskem dnevniku v Trstu) in sem več kot polovico tekem opravil po nočni službi. Verjetno mi to pomaga premagati napore, ker večinoma tekmujem v komi. Ni pa potrebno to razglašati, ker bi me nato bombardirali z antidoping-testi!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA