Evo sem ravno pricapljal iz dolgega treninga. Sem se psihično pripravil, da bom držal konstanten tempo 6.00 vseh 50 kilometrov pa nič. Piskanja si še nisem nastavil, med tekom se zasanjam v svoj svet in bolj poredko spremljam tempo na uri...
Ko sem prvih nekaj kilometrov koliko toliko držal tempo okrog željenega se mi na 30 kilometru pridruži boljša polovica s katero sva bila dogovorjena, da bova tekla njen tempo (točno 6 min/km), naslednjih 10km. Za statistiko preveriva čas in pretekli tempo, pa mi kaže povprečnega za prvih 30 kilometrov 5 min 23 sek.

Pa sem ves čas imel občutek, da sem počasen.

No potem je sledilo naslednjih 9 kilometrov s skoraj njenim tempom 5min55 nakar mi je omagala. Zgleda, da sem slab zajc.

No do njenega cilja - nočne 10ke pa ji ne manjka več veliko.

Naslednjih 13 kilometrov sem zaključil s tempom okrog 5min40.
Še statistika iz Suunto-ja:
Povprečni utrip: 139
Maksimalni utrip: 151
Razdalja: 51,35 (po foot-pod-u)
Povprečni tempo: 5min38sek
Čas: 4h49min
Startal sem ob 6.00 zjutraj, 13 stopinj, rosa, megla in veliko vlage v zraku. Milsim, da bo tako tudi na startu v Celju. Da me vročina zdela sem se dokazal že v Radencih tako, da se bom držal kar Zdravkotove tehnike. Tam nekje do 50. kilometra bom poizkusil konstantno držati 5min45. Zadjnih 25 pa bom verjetno od vremena spustil na 6min15. Povprečje bo potem ravno 6.00.
Aja, še to bi vprašal... kako se pa pravilno je na takem teku? Danes sem šel do 30. kilometra samo na vodo, na kar sem spil pol litra Coca-Cole, ki me je držala do 40. kilometra. Na 40. kilometru še dva deci Coca - Cole, kar je zaleglo do konca. Pa se mi zdi, da se počutim sigurno 40% bolje, kot prejšnji vikend na isti trasi, ko sem na 25., 35. in 45. kilometru vzel po en gel. Aja, zajtrkoval sem pa RedBull in Frutabelo.

Menda mi ni dal RedBull krila?