prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 vojkoserbec
Živjo, imam en "problem" in upam, da mi bo kdo pomagal.
Letos sem si kupil nove superge (nike pegasus-letošnji model) in zdaj se mi po kakšnih 20 minutah teka začnejo delat mravljinci na prstih obeh nog. Pegasus-ke sem kupil ravno zato, ker so to tudi moj prejšnji model (kupil 3 leta nazaj) in sem bil z njimi super zadovoljen.
Res ne vem kaj je narobe.
A ima kdo kakšne izkušnje s tem? hvala, lp Vojko
 alex005
Pozdravljen, jaz sem tudi imel enake težave, pri zamenjavi copat, imel sem občutek kot da so mi bili preozki, a se je po nekaj kilometrih zadeva uredila, tako da poskušaj tako kot ti je napisal predhodnik in nekaj kilometrov in boš videl kako bo!
 vojkoserbec
Živjo,
mogoče je bilo res narobe to, da se še niso "uležale" po moji nogi. Čez praznike sem jih nosil za sprehode ob morju in zdaj je OK. Mravljinci so zgodovina.
Hvala vama za odgovor oz nasvet. lp v
 vojkoserbec
Zdravo, kar ni konca problemov z novimi supergi.
Na palcu desne noge imam vedno pekočo bolečino in otiščanec, ker je vložek na notranji strani pri palcu zelo oster in se ne prilega supergu. Če grem z roko notr se ful čuti. Bom mogel izgleda zamenjat te vložke.
Ne vem, a sem na najslabši model ravno jaz naletel, :argue: res nimam sreče.

lp Vojc
 luzr
Niso najslabše superge. NAčeloma so namenjene malo težjim nevtralnim tekačem.
Če imaš težave z vložkom je morda slabo vstavljen. Za natančno vstavitev moraš poskrbeti sam.
Nekateri vložki so res slabši. Ampak... Prej bi na tvojem mestu potipal ali je vložek kje zguban, ker to eventuelno vodi k otščancem in žuljem.
Enako pomembna stvar je primerna nega podplatov. Odstranitev odmrle kože.
Če so vložki res kje trdi ali neenakomerno obdelani jih še desetkrat vstavi preden jih odrežeš.
Vložke zamenjuj samo s približno enako velikimi.

Jaz zaenkrat ne verjamem v čudežne vložke... Zato slabo tečem.............................
Nazadnje spremenil luzr, dne 27 Maj 2009, 23:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pegaz
Vojko, Mr.T,

Sam imam kar nekaj izkusenj z Nike Pegasus, in o tem sem spraseval l. 2004. Na obeh stopalih se mi namrec pri teku skoraj vedno naredi otiscanec, na notranjem robu prednjih blazinic stopala (na dnu palca). Edini nacin, da jih preprecim, so tekaske nogavice - en par je se posebej uspesen, ki sem ga prinesel iz ZDA. Moj nasvet: ce ti ne ustrezajo, pusti pegasus pri miru - do tega sem se v potu lastnega obraza dokopal jaz. :)
Uporabniški avatar
 Pina
Ojla bom kar tuki prašala
...a mogoč kje ve kje bi se dalu najdt za določn model ali je za supinatorje nevtralce al pronatorje.
Sm šla na Nike stran pa so samu nek ocene kupcev, pa piše kok je fajn pa itd. za katere tekače je narejen pa nikjer ne piše..al pa jst ne vidm ?
 aliboy
Popolnoma enako (slabo) izkušnjo imam z Pegasusi kot pegaz. Otiščanci, otiščanci... Preizkušal sem tudi menjavati nogavice, a brez napredka. Kupil sem jih letos, toda odločil sem se zamenjati jih.

Aleš
 wind
Pina napisal/-a:...a mogoč kje ve kje bi se dalu najdt za določn model ali je za supinatorje nevtralce al pronatorje.
Sm šla na Nike stran pa so samu nek ocene kupcev, pa piše kok je fajn pa itd. za katere tekače je narejen pa nikjer ne piše..al pa jst ne vidm ?

klikni tukaj
potem pod "Best for" izbereš:
- cushioning (nevtralno blaženje)
- stability (za pronatorje)

Beri tudi tole:
http://www.klubpolet.si/index.php?optio ... &Itemid=11
http://www.klubpolet.si/index.php?optio ... &Itemid=11
Uporabniški avatar
 Loni
Bojan Ambrožič napisal/-a:Nike Air Pegasus 25 so zdej znižane za 30 %. Meni so ta najboljši copati kar sem jih imel. Res so težke, a teči se vseeno da. Jutri grem po nov par.

Kje so cenejši? Moji sestri so tudi kot uliti na nogo in je ravno včeraj rekla, da rabi še en par.
 wind
Loni, v intersportu so zdaj 77€, ženski model imajo v luštni rdeči farbi.

Ja, zdaj je že aktualen model 26, pa so 25 malo ceno spustili, ob "normalni" ceni 110€ se jim najbrž roba po skladiščih nabira. :twisted:

Sicer pa med modelom 26 in 25 skoraj ni razlike, podplat in notranjost popolnoma enaka, le v zunanjosti je malenkostna sprememba, ki jo opaziš, če dalj časa intenzivno buljiš vanje. :D
Uporabniški avatar
 Loni
wind napisal/-a:Sicer pa med modelom 26 in 25 skoraj ni razlike, podplat in notranjost popolnoma enaka, le v zunanjosti je malenkostna sprememba, ki jo opaziš, če dalj časa intenzivno buljiš vanje. :D

Saj ona itak bolj slabo vidi in razlike med 25ko in 26ko sploh ne bo opazila :-- , razen v ceni.
 luzr
Loni, prekonjski bodo za tvojo sestrico. Razen, če bo s sabo šlepala vsaj 10 ali 15 kilogramski nahrbtnik. Saj veš kaj hočem reči...
Če bi jo zanimali drugi modeli, bo verjetno bolje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA