prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Loni
Današnja Hervisova reklama pravi, do so pri njih še par fičnikov cenejše, malo manj kot 70 evrov.
 matej helbl
wind napisal/-a:
Sicer pa med modelom 26 in 25 skoraj ni razlike, podplat in notranjost popolnoma enaka, le v zunanjosti je malenkostna sprememba, ki jo opaziš, če dalj časa intenzivno buljiš vanje. :D

razlika med 25 in 26 je da so 26 narejeni za širšo nogo. :FO:
 bendro
Tudi jaz uporabljam Nike Air Pegasus 25 in sem zelo zadovoljen z njimi. :laola
Je pa res, da so samo za asfalt, saj na utrjenem makedamu nimajo dobrega oprijema.
Uporabniški avatar
 Pina
hmmm....katere bi bile pa potem npr. od Nike primerne za PST?
 luzr
@Pina: Skoraj katerekoli model...
Sploh pa imaš, sicer ne vsak, torek ob 17h pri Koseškem bajerju preizkus Nike copat.

Več napišem, zvečer.
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
bendro napisal/-a:Tudi jaz uporabljam Nike Air Pegasus 25 in sem zelo zadovoljen z njimi. :laola
Je pa res, da so samo za asfalt, saj na utrjenem makedamu nimajo dobrega oprijema.

Se strinjam. Po makadamu spodrsava, kot bi tekel po tekočem traku.

Trenutno sem ponosni lastnik dveh parov.
Uporabniški avatar
 bluegreen
Ker sem tudi sam ponosni lastnik pegasusk 25, si drznem zlorabiti to temo za eno strokovno vprašanje, ki se glasi tako:

Ali je mogoče v Mariboru ali bližnji okolici najti prodajalno s kompetentnimi prodajalci, da mi sploh lahko določijo pronacijo ali supinacijo, ker še zmeraj nisem prepričan, kaj sem?
Sprašujem pa zato, ker stalno govorite o predstavitvah ali preizkusih raznih znamk copat v Lj, za naš konec pa res nič nisem zasledil. :--(

Moje omenjene copate sem kupil v österajhu (po strokovni ugotovitvi prodajalca, ki me je 3,62 sekunde gledal od zadaj kako tečem in ugotovil, da sem definitvno pronator in da je brezveze sploh kaj dalje debatirat, kamera pa jim je bila v okvari), po 208,2 pretečenih km so od zunaj, razen malo umazanije, še zmeraj kot nove. Se mi pa zdi, da je podplat kar precej znucan, predvsem čisto pri prstih spredaj, pa tudi nasploh sprednji celi del je zradiran. Res da tečem večino po asfaltu, me pa vseeno zanima, če je to kaj povezano z mojo (nepravilno?) tehniko teka. Z otiščanci ali drugimi podobnimi cvetkami nimam nobenih težav.

No tolko smeti zanekrat z moje strani.
 luzr
@bluegreen: Samo na kratko. Spomnim se tvojega vprašanja o teku po prstih. Če podplati na peti niso nič obrabljeni, prilepi sliko. Ampak se zelo potrudi s fotografiranjem. Me prav zanima.
Pegasusi imajo namreč podplat bolj cenenega videza iz relativno trde črne gume, kjer obraba skoraj ni opazna, ko so majhni valjasti vršički na čepkih odbrušeni.

V Intersportu bi nekdo načeloma moral znati uporabljati optični čitalec s programom za skeniranje podplatov. Predvidevam, da ga imajo...
Za druge trgovine dvomim, da imajo karkoli...

Čez odprto mejo je tudi mogoče doživeti kako predstavitev, strokovno meritev, pa tudi napake delajo tam...
 vojkoserbec
Zdravo, težava rešena. Stari vložki v novih supergah delajo čudeže. Žalostno ampak resnično.
Grem laufat, čao...
Uporabniški avatar
 klatez
vojkoserbec napisal/-a:Zdravo, težava rešena. Stari vložki v novih supergah delajo čudeže. Žalostno ampak resnično.
Grem laufat, čao...

Pred leti sem tudi jaz prisegal na Nike pegasus. Pa so začeli spreminjat ta model in pri zadnjih, ki sem ji kupil, sem imel podoben problem. Vložek je bil tako trd (plastičen), da me je po nekaj metrih začel boleti tisti del stopala, ki se ne dotika tal.

Tudi jaz sem potem dal v copat vložek iz starih copat, novega pa vrgel stran in težave so bile rešene.

Pegasusk pa potem nisem več kupil...
Uporabniški avatar
 ROSI64
klatez napisal/-a:
vojkoserbec napisal/-a:Zdravo, težava rešena. Stari vložki v novih supergah delajo čudeže. Žalostno ampak resnično.
Grem laufat, čao...

Pred leti sem tudi jaz prisegal na Nike pegasus. Pa so začeli spreminjat ta model in pri zadnjih, ki sem ji kupil, sem imel podoben problem. Vložek je bil tako trd (plastičen), da me je po nekaj metrih začel boleti tisti del stopala, ki se ne dotika tal.

Še eden z istimi problemi glede vložka v copatih.
Uporabniški avatar
 bluegreen
luzr napisal/-a:@bluegreen: Samo na kratko. Spomnim se tvojega vprašanja o teku po prstih. Če podplati na peti niso nič obrabljeni, prilepi sliko. Ampak se zelo potrudi s fotografiranjem. Me prav zanima.
Pegasusi imajo namreč podplat bolj cenenega videza iz relativno trde črne gume, kjer obraba skoraj ni opazna, ko so majhni valjasti vršički na čepkih odbrušeni.

V Intersportu bi nekdo načeloma moral znati uporabljati optični čitalec s programom za skeniranje podplatov. Predvidevam, da ga imajo...
Za druge trgovine dvomim, da imajo karkoli...

Čez odprto mejo je tudi mogoče doživeti kako predstavitev, strokovno meritev, pa tudi napake delajo tam...

no, ker si me sprovociral, sem opral en podlaplat, drugi pa je umazan, ker je pač skoraj vsak dan deževalo. Zdaj bom pa probal slike zalimat. Aja pa še tehnični podatki: z njimi sem pretekel 242,5 km od 30.3.2009, ko sem jih kupil. Vidle so večino asfalt po ravnini, nekajkrat tudi asfalt v in iz hriba (predvsem tek po hribu navzdol je ustvaril tisto obrabo zunanje strani pete)
Priponke
3a.JPG
3a.JPG (158.19 KiB) Pogledano 4206 krat
2a.JPG
2a.JPG (182.03 KiB) Pogledano 4227 krat
1a.JPG
1a.JPG (171.56 KiB) Pogledano 4201 krat
Uporabniški avatar
 mirko1
oj
mene pa zanima kakšna je razlika med pegasus 25 in 26 ? jaz imam 26, pa so na videz iste. jih pa sigurno nisem kupil za tek po asvaltu, se namreč po gozdnih stezicah obnesejo bolje od marsikaterih offroad. mogoče jih bom letos stestiral na grintavcu. :D
lp, mirko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA