prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 pajo
Mnenje Starbucksa-če ti misliš, da bo slovensko gospodarstvo kaj na boljšem, če bomo kupovali pri nas, se krepko motiš! Od tega imajo dobiček samo naši preljubi trgovci, folk pa v potrošniški mrzlici pade na vsako akcijo! Če maš preveč dnarja, kar kupuj pri nas, ostali, ki naročajo prek spleta se pa res ne bojo sekirali zarad tega! Ves folk po celem svetu tko dela, ti pa kokr hočeš! Ne vem , kako si sploh upaš s takimi :? izjavami prit ven, kaj ti ni jasno!!??
Uporabniški avatar
 Biz
Še en dokaz, da je evropska unija za potrošnike cool. Prodajalci pa se bodo morali sami boriti za potrošnike - temu se reče konkurenca. No, malo pa pomaga tudi pozicija funta nasproti evru. Verjamem pa, da so te cene nižje od cen raznih športnih trgovin v angliji - gre pač za internetne cene, ki so po vsaki logiki nižje. Tehniko že tako ali tako naročamo v tujini, zdaj bomo pa morda še tekstil, sploh če so take smešno visoke razlike, da zlahka pokriješ poštnino in tveganje z morebitnim vračanjem artikla.
 Nusas
pravkar sem zavarovala stanovanje prek neta, je ceneje kot pri nas 27%
pravkar sem naročila, celotno proizvodnjo linijo za 21% ceneje kot pri nas
pravkar sem naročila delavce za hišo prek neta, je 19% ceneje kot pri nas
pravkar sem naročila celotno revizijo podjetja prek neta, je 31% ceneje ko pri nas
pravkar sem ves svoj denar sem prenesla v tuje banke, ker imam boljše obresti kot pri nas
pravkar sem...

Koliko vas že skrbi za svoje delovno mesto? Verjetno še nikogar ker sem trenutno to naredila sama. Lahko vam pa posredujem link in vse ostalo...

Koliko vas še ima službo?
 superga
Lep pozdrav,

Trenutne cene v UK so res zelo ugodne. Žal trgovci iz držav z EU zaradi zelo poceni funta nimamo možnosti ponuditi tako nizkih cen. Razlog tako ugodnih cen je 20% padec funta v zadnjem letu (oz. letu in pol). Nekaj malega doda še 5% nižji ddv v UK , kar pomeni v osnovi cca. 25% nižja cena , če jo primerjamo z cenami v državah z EVROM.
Za primer Pegasusa je tako cena v Evropi 110 eur (priporočena cena, ki jo postavi Nike). Če odštejemo 25% to pomeni ceno v UK 82,5 EUR (Wiggle ima redno ceno za ta model napisano 81,2 funta). Do končne cene se potem ponujajo še popusti (tako pri njih kot pri nas in višina popusta v % je v večini modelov pri nas celo višja kot pri njih).
Zaradi tako velike razlike v nabavnih cenah težko kdorkoli iz držav iz območja EUR ponudi nižje cene. Nekaj prednosti sicer imajo veliki trgi, kjer se da z nakupom velikih količin dobiti nekaj dodatnega popusta. Tega žal pri nas zaradi majhnega trga ne moremo dosegati.
l.p.
Superga
Uporabniški avatar
 Biz
To bi bilo logično, če bi v UK prodajali blago, ki je narejeno v UK. Če pa ga morajo najprej uvoziti, pa itak plačajo v dolarjih ameriškim firmam :?: No, DDV je pa izgleda nižji, to je komparativna prednost.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Biz napisal/-a: Če pa ga morajo najprej uvoziti, pa itak plačajo v dolarjih ameriškim firmam

Ni nujno :)
Samo kot pripombo, z novim letom se dviga VAT v VB iz 15% na 17,5% (še ena opomba, imajo pa hrano, knjige, otroške stvari, itd. popolnoma neobdavčene).
 MARDUK
Hej!

Naročil bi Salomonke preko spleta in me zanima, če je še kdo zainteresiran za skupno naročilo preko wiggle.co.uk?

Lp
Uporabniški avatar
 Artie Choke
Pravkar sem dobil pošiljko iz startfitness.co.uk, naročil sem v petek, dobil pa že danes :clap: . Pa tudi cene imajo zelo dobre (predvsem njihova lastna bz More Mile), tko da jih priporočam no.

Naročil pa sem prek njihove štacune na eBayu. Tako sem prihranil še na poštnini in tudi nekateri izdelki so tam cenejši, kot na njihovi uradni strani, je pa res da nimajo tam listanih vseh.
Uporabniški avatar
 stena
Živjo.

Imel bi eno, za vas stare mačke verjetno čisto lahko, vprašanje.. Naročil bi paketek desetih zapestnic Livestrong iz uradne strani (livestrong.org) pa me zanima, kje bi našel okvirne podatke glede vsek davkov in podobnih stvari.. Ne bi rad doživel šoka, ko bi mi poštar izstavil račun, ki bi iz 10$ dvakratno ali pa celo več narasel zaradi davkov, poštnine. Ima mogoče kdo izkušnje?

Hvala za odgovor.
 vassko
ojla,
zadnjič sem tudi jaz to gledal in mislim da vse (10 zapestnic) skupaj pride (dostava...) 18 USD. A si zato da naročiva skupaj, saj bo meni 5 zapestnic čisto dovolj!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA