Po uspešnih pripravah,mi je tudi UltraBalaton v celoti uspel,čeprav bi bilo lahko tudi
boljše.Svoj napovedani čas 28 ur sem izboljšal za 29 minut.No,pa gremo lepo po vrsti.
Teden dni pred UltraBalatonom sem si v službi vzel teden dni dopusta,da se dobro
odpočijem,zbistrim glavo,da bo na pravem mestu in naštudiram samo logistiko teka.V
planu sem imel prvotno,da bi me spremljala žena,toda zaradi obveznosti do otrok si je
premislila in ostala doma.Ker mi potem ni bilo,da bi se sam peljal na Balaton sem vprašal
ZdravkaC,če bi se našlo še kaj placa.Ko mi je odgovoril,da ni problema sem vedel,da je
zame nastal problem glede suporta.Ker nisem imel druge možnosti sem se pač zmenil,da bi mi Boris stregel,kolikor bo mogoče.Tako smo se v petek okoli 14 ure odpeljali proti
Balatonu.Sonce je zelo močno pripekalo.Okoli 5ure 30min smo prispeli na cilj.Tam smo
se srečali z Inotom,Sebi,Ečotom,Oli.Po prijavi smo malo pokramljali,nato pa šli postavit
šotora.Kaj hitro so nas opozorili,da kampiranje ni dovoljeno.Imeli smo veliko sreče,saj smo dokaj hitro našli apartma,ne daleč od starta teka.V soboto se je štart začel z 11 min
zamudo,torej ob 10 uri in 11 min.Začetni tempo sem imel okoli 5,45min/km.Občutek je
bil dober.Tam okoli 20 km,pa sem tempo nekoliko dvignil.Vremenski pogoji idealni za tek.
Nekje po 40 km sem ujel Dušana Mravljeta,zame enega najboljšega ultramaratonca na
svetu.Dobri dve uri sva skupaj odtekla v zelo vetrovnih in deževnih pogojih.Tam nekje
na 70 km,pa sem popustil in zmanjšal tempo.Pogrešal sem konkretno hrano,ki pa je
bila komaj na 87 km.Z Borisom sva se nazadnje videla na 62 km,ko mi je dal anorak.
Tako sem bil odvisen od hrane,ki sem jo dobil na okrepčevalnicah.Prvih 100 km sem
naredil v 9 urah in 54 min.Na 111,2km,kjer je bila čip kontrola sem si privoščil masažo.
Noč je hitro minila in že se je danilo.Večkrat sem se spomnil na svojo hrano,ki bi mi
zelo prav prišla.V 24 urah sem naredil 191 km.Ves srečen in vesel sem pritekel skozi
cilj,da mi je uspel še en podvig,brez vsakršnega gela in to zame v zelo dobrem času.
Najprej se moram zahvaliti Zdravkotu za prevoz,Borisu za suport ( kolikor je pač
mogel ) in vsem,ki ste držali pesti in nas doma spremljali preko TF in interneta.Še
enkrat iskrena hvala.