prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Ja odvisno na katerem delu, okrog prstov je načeloma ne smeš (znak da so premajhne :mrgreen: ) če pa je pritisk porazdeljen po nogi so pa to "kompresijske", meni osebno najboljša izbira in ravno v Nike-icah mam tak občutek, že nekaj časa pa razmišljam celo da bi si dokolenke kompresijske nabavil (ala CEP)...
Uporabniški avatar
 Vreme
Jaz imam tudi večinoma Hoferje in moram reči, da do sedaj brez problemov je pa tudi res,da kakšnih bolj uglednih znamk še nisem sprobal. Imam pa v mislih tako kot Uroš nabavo CEP nogavic v bližnji prihodnosti za potrebe maratonov!

Mi pa je dal ZdravkoC spet kot ponavadi za misliti. Jaz negujem svoja stopala edino le z škarjicami. Očitno majo tile ultraši pri tem še nekaj skritega v rokavu, le kaj še delajo s svojimi stopali???
Uporabniški avatar
 iverson
Za kolo in tek uporabljam samo Pearl Izumi in nekaj od Nike-ja. Predvsem Pearl Izumi lahko pohvalim kot zelo kvalitetne!
Uporabniški avatar
 nini32
naj še jaz podam soje mnenje.
zadnje čase uporabljam hoferjeve nogavice. in nimam težav. imam pa tudi neke tekaške (niso bile tako poceni cca. 7-8 eurov za par), kupljene v intersportu in so se že po prvem teku strgale na palcu. hoferjeve pa so trpežne. noga ne švica. žuljev ni. nike nogavičk pa še nisem preiskusila. tiste urošove zgledajo vredne zaupanja.

me pa zanima zakaj nekateri tekači uporavljate dokolenke. je zgolj modna muha? :wink:

čao, nini
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Nini, dokolenke niso navadne gre za kompresijske (manj krčev in bolečih nog). Nisem še sprobal ampak nameravam v bodoče.

Lp

Uroš
Uporabniški avatar
 natasa
nini32 napisal/-a:me pa zanima zakaj nekateri tekači uporavljate dokolenke. je zgolj modna muha? :wink:

Nini, to ni modna muha. Gre za Cep-ke http://www.nogavice-cep.si/. Odlične kompresijske dokolenke, sicer je cena precej visoka, ampak so vredne vsakega eura. Ti zagotavljam, da so odlične. Preizkušeno :wink: .
Imam tudi kompresijske dokolenke znamke SOCKS http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/X-Socks ... 360038644/ , ki se pa ne morejo primerjat s Cepkami.

:wink:
Uporabniški avatar
 pajo
Uroš če pa to ni extra za take tekače kot si ti pa naj me strela... Ne bo ti žal niti centa kaj šele €.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Biz napisal/-a: S čim jih pa mažeš? A jih namažeš pred tekom ali po teku?

Pred vsako daljšo obremenitvijo mažem noge v celotnem delu pod nizko nogavico z vazelinsko kremo z ognjičem, ki deluje tudi antiseptično. Pri tem si zmasiram med prsti pa podplat, nart, gleženj, ahilovo tetivo, ...
Po daljših obremenitvah mažem večkrat noge v celoti in to predvsem z masažnimi olji. Moje nestrokovno mnenje je takšno, da je bolj pomembno, da noge neguješ, kot konkretno s katero kremo, oljem ali gelom.
Za kolena pa uporabljam izključno Pernaton - govorim o dolgih tekih.
Pred tekom uporabljam F23 ali Start oil.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Vreme napisal/-a:Mi pa je dal ZdravkoC spet kot ponavadi za misliti. Jaz negujem svoja stopala edino le z škarjicami. Očitno majo tile ultraši pri tem še nekaj skritega v rokavu, le kaj še delajo s svojimi stopali???

Ups ... predlagam, da si nehaš negovat stopala s škarjicami, razen če izrezuješ žulje. Jaz jih uporabljam le za nohte krajšat. :rol:
Uporabniški avatar
 Loni
Zdravko, a maš tisto doma zvarjeno ognjičevo mast iz svinjske masti? Moja mama jo cmari vsako leto in je res uporabna žavba, čeprav smrdi ko..., pa še štunfe in rokavice moram na krake dat, ko jo namažem, drugače je vse za v Vanish, samo pomaga pa res.
 wind
nini32 napisal/-a:me pa zanima zakaj nekateri tekači uporavljate dokolenke. je zgolj modna muha? :wink:

Ja, med tekači se najdejo razni čudaki, eni imajo neke bele dokolenke, skoraj prozorne, ne veš, mogoče ima pa tip tak čuden fetiš. Al pa dedc, ki ima pobrite noge, pa kake barvne samolepilne trakove okrog kolena. Najbrž kak pacient. Najboljš, da se takih kar izogneš v velikem loku. :mrgreen:
Mogoče gre pa za baletnike, ki se tud mal tekaško rekreirajo in ni blo časa za preoblečt. Včasih pa vidim tekača, ki zgleda tako, kot da je ženi sunil kopalke in top. Saj vem, recesija pa to, ampak da model še za ene normalne hlače nima, se mi pa le zdi čudno. :D

BTW, jaz tudi občasno vzbujam pozornost v črnih dokolenkah. :--
(niso CEPke, so pa kompresijske in odlično funkcionirajo)
Uporabniški avatar
 Vreme
ZdravkoC napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Mi pa je dal ZdravkoC spet kot ponavadi za misliti. Jaz negujem svoja stopala edino le z škarjicami. Očitno majo tile ultraši pri tem še nekaj skritega v rokavu, le kaj še delajo s svojimi stopali???

Ups ... predlagam, da si nehaš negovat stopala s škarjicami, razen če izrezuješ žulje. Jaz jih uporabljam le za nohte krajšat. :rol:

Očitno sem zaštrikal sam sebe. Verjetno pa štrik igle tudi ti ne uporabljaš za stopala :lol:

Sicer so nekateri uporabljali za stopala puder, ta pa naj bi služil bolj k manjšemu potenju če se ne motim!!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Pudra nisem nikoli uporabljal, nimam povečanega znojenja nog, čeprav drugače kar švicam.

Krem ne varim doma sam, zato pa tudi lepo dišijo :D
Uporabljam vazelinsko kremo z ognjičem in vitaminom E:
MELK FETT
RINGELBLUMENEXSTRAKT
je sprejemljiva cena za 250 ml

Poznavanje štrikanja ti prav pride po ultraxxx ko ne moreš hodit, se tako počutiš bolj koristnega :rol:
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
pajo napisal/-a:Uroš če pa to ni extra za take tekače kot si ti pa naj me strela... Ne bo ti žal niti centa kaj šele €.

Hvala Pajo, zato trenutno resno razmišljam o njih :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA