Moderator: ziga

Uporabniški avatar
 BoF
Bil sem v spremljevalnem moštvu JR leta 2004, ob prvi zmagi in precej podrobno poznam štose iz te dirke, sploh od takrat, ko smo začeli s primerom Trevino. goljufija je bila odkrita in razkrita, a vendar na tak način, da smo sebi zavarovali hrbet, kakšne sankcije pa je organizator pripravil Trevinu, pa nas sploh ni zanimalo. Ne gleda na to, kar se je dogajalo takrat in se potem vedno ponavljalo na tej dirki, je Robič šel še enkrat in še enkrat in še enkrat... RAAM je ustvaril Jureta Robiča in on mu je vrnil na način, ki ga ne odobravam in ga nikoli ne bom.

Brez pomena je razglabljati kaj bi bilo, če bi bilo. Ker ni! Dejansko stanje je pa danes takšno, da bi Jure moral preko cilja, požreti svoj ego, čestitati zmagovalcu in oditi domov, potem pa iti na RAAM 2010 in zmagati, a zadnjič. Nepreklicno! In predvsem ob sebi na RAAM 2010 imeti spremljevalno moštvo, ki obvlada taktiko in način boja, ki je tako umazan, kot ga uporabljajo drugi. Mi leta 2004 smo ga! Ekipa mora biti 100% usmerjena v dirko, v nasprotnike, v taktiko drugih, v svojo taktiko in predvsem v Jureta, ki ga je potrebno popolnoma nadzirati in voditi. Kdor te dirke ni probal, naj ne pametuje, lahko vam povem samo eno krutost, ki smo se je mi mortali držati: Jure je bil za nas motor, ki ne sme crkniti. Nič drugega. Nobenih občutkov, nobenih čustev, nobenega usmiljenja.

Morda le kot razmislek: poteza Robiča je taka, kot da bi Dušan Mravlje na Balatonu, ker ni bil prvi, odstopil kilometer pred ciljem, organizatorjem pa povedal, da je to iz protesta, ker so narisali slabo vidne označbe trase.
Uporabniški avatar
 noteko
BoF napisal/-a:Bil sem v spremljevalnem moštvu JR leta 2004, ob prvi zmagi in precej podrobno poznam štose iz te dirke, sploh od takrat, ko smo začeli s primerom Trevino. goljufija je bila odkrita in razkrita, a vendar na tak način, da smo sebi zavarovali hrbet, kakšne sankcije pa je organizator pripravil Trevinu, pa nas sploh ni zanimalo. Ne gleda na to, kar se je dogajalo takrat in se potem vedno ponavljalo na tej dirki, je Robič šel še enkrat in še enkrat in še enkrat... RAAM je ustvaril Jureta Robiča in on mu je vrnil na način, ki ga ne odobravam in ga nikoli ne bom.

Brez pomena je razglabljati kaj bi bilo, če bi bilo. Ker ni! Dejansko stanje je pa danes takšno, da bi Jure moral preko cilja, požreti svoj ego, čestitati zmagovalcu in oditi domov, potem pa iti na RAAM 2010 in zmagati, a zadnjič. Nepreklicno! In predvsem ob sebi na RAAM 2010 imeti spremljevalno moštvo, ki obvlada taktiko in način boja, ki je tako umazan, kot ga uporabljajo drugi. Mi leta 2004 smo ga! Ekipa mora biti 100% usmerjena v dirko, v nasprotnike, v taktiko drugih, v svojo taktiko in predvsem v Jureta, ki ga je potrebno popolnoma nadzirati in voditi. Kdor te dirke ni probal, naj ne pametuje, lahko vam povem samo eno krutost, ki smo se je mi mortali držati: Jure je bil za nas motor, ki ne sme crkniti. Nič drugega. Nobenih občutkov, nobenih čustev, nobenega usmiljenja.

Morda le kot razmislek: poteza Robiča je taka, kot da bi Dušan Mravlje na Balatonu, ker ni bil prvi, odstopil kilometer pred ciljem, organizatorjem pa povedal, da je to iz protesta, ker so narisali slabo vidne označbe trase.

Se ne strinjam.
Bil si v njegovi ekipi, torej ga poznaš zelo dobro.
Ne strinjam se s tem, da bi moral požreti svoj ego in dirko odpeljati do konca, saj bi s tem organizatorjem dal prav in bi se na ta način strinjal z njihovim ravnanjem, ki je blo zelo ponižujoče.
Za primer lahko vzamemo tudi kak drug šport, npr. košarko. Ko si igralec ustvari neko ime, mu sodniki ne bodo hitro piskali osebne napake ali korakov, tudi če je zelo dišalo po njih. Vedno bodo imeli nekaj spoštovanja do njegovega imena in dosežkov.
Ne pravim, da bi morali Juretu gledati skozi prste, pravim le, da bi morala biti merila do vseh enaka!! Organizatorji bi morali imeti vsaj kanček spoštovanja do njega.
RAAM je ustvaril Jureta Robiča, toda Jure je to dirko naredil prepoznavno precej bolj, ne samo v Sloveniji, ampak tudi drugod. In primerjava, ki si jo naredil z Mravljetom, se mi zdi popolnoma zgrešena.
In kar se mi zdi najhuje, je to, da ga nekateri blatijo celo v Sloveniji. Kdo pa mu bo stal ob strani, če ne njegovi sonarodnjaki? Američani in drugi, ki so ga zje**li?

Jure, legenda si in legenda boš!!!
Uporabniški avatar
 Classix
Pravzaprav je že @ Vreme povzel bistvo...pa vendar. Pred leti, ko sem bil še aktiven v ''najbolj pomembni postranski stvari na svetu'' sem zaradi hudo očitne napake sodnika potegnil celo ''svojo'' ekipo iz igrišča. Ne vprašajte me, kako sem bil majhen, ko so starši zahtevali, da se tekma kljub vsemu odigra do konca. Manjši od nikoli cepljenega atoma......in takrat sem s tem prenehal. Prenehal nasplošno z športi v katerih je eden nad drugim. V športih v katerih se pogostokrat pojavlja izrek ''kadija te tuži, kadija ti sudi''. RAAM se s tem nikoli ne bo mogel primerjati. RAAM je kljub vsemu (poudarjam, da v mojih očeh) borba posameznika proti režimu. Režimu da! In Jure je (zopet poudarjam v mojih očeh) storil edino, kar se mu je v danem momentu zdelo prav. Režimu je pokazal ''kajlo'', vsem ostalim pa vrgel kost za glodanja...torej naj presodijo, kdo ima tukaj prav. Ne kdo je zmagovalec...kdo ima tukaj svoj prav in kdo je v zmoti!

Pa zgoraj napisano niti pod razno ni namen mojega vpisa, razen morda tega, da Jure-ta in njegove dosežke cenim. To...in nič več. Niti ga malikujem, niti ga ne poveličujem. Cenim ga!

BoF...ti pa si se mi zasral...za vse večne čase. Že tvoje ''jodlanje'' lani ob nesrečnih dresih za nekatere na LM mi je dvigalo pritisk. Sedaj pa še to. Leta 04 si bil v Jure-tovi spremljevalni ekipi. V knjižni izdaji sem si prebral njegovo pot...in ti si bil zraven. Sedaj pa tako. Se ti zdi, da si je to zaslužil? Oziroma...se ti zdi, da si ravno ti poklican, da na forumu, kateri n-krat presega IQ povprečnega bralca prispevkov v dnevniku, v katerem običajno objavljaš svoje ''umotvore'', pereš možgane ljudem, katerim je Jure in njegovi dosežki motiv ali inspiracija, da se izvijejo iz ubijajoče dnevne rutine, dela, dela, dela, dela, družine...prebiranja Novic...dela, dela....in se obujejo v tekaške čevlje ali sedejo na kolo...in naredijo nekaj zase? E stari...nisi. Pa še nekaj...kdo hudiča je E.N. kateri je danes objavil nekaj...kar ni izpod njegovega peresa. Žalostno...ma vraga žalostno...patetično. Ko sem članek prebral, sta me žena in starejši sin slišala sikniti skozi zobe...''jedi govna''.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 cvalenti
Classix napisal/-a:Pravzaprav je že @ Vreme povzel bistvo...pa vendar. Pred leti, ko sem bil še aktiven v ''najbolj pomembni postranski stvari na svetu'' sem zaradi hudo očitne napake sodnika potegnil celo ''svojo'' ekipo iz igrišča. Ne vprašajte me, kako sem bil majhen, ko so starši zahtevali, da se tekma kljub vsemu odigra do konca. Manjši od nikoli cepljenega atoma......in takrat sem s tem prenehal. Prenehal nasplošno z športi v katerih je eden nad drugim. V športih v katerih se pogostokrat pojavlja izrek ''kadija te tuži, kadija ti sudi''. RAAM se s tem nikoli ne bo mogel primerjati. RAAM je kljub vsemu (poudarjam, da v mojih očeh) borba posameznika proti režimu. Režimu da! In Jure je (zopet poudarjam v mojih očeh) storil edino, kar se mu je v danem momentu zdelo prav. Režimu je pokazal ''kajlo'', vsem ostalim pa vrgel kost za glodanja...torej naj presodijo, kdo ima tukaj prav. Ne kdo je zmagovalec...kdo ima tukaj svoj prav in kdo je v zmoti!

Pa zgoraj napisano niti pod razno ni namen mojega vpisa, razen morda tega, da Jure-ta in njegove dosežke cenim. To...in nič več. Niti ga malikujem, niti ga ne poveličujem. Cenim ga!

BoF...ti pa si se mi zasral...za vse večne čase. Že tvoje ''jodlanje'' lani ob nesrečnih dresih za nekatere na LM mi je dvigalo pritisk. Sedaj pa še to. Leta 04 si bil v Jure-tovi spremljevalni ekipi. V knjižni izdaji sem si prebral njegovo pot...in ti si bil zraven. Sedaj pa tako. Se ti zdi, da si je to zaslužil? Oziroma...se ti zdi, da si ravno ti poklican, da na forumu, kateri n-krat presega IQ povprečnega bralca prispevkov v dnevniku, v katerem običajno objavljaš svoje ''umotvore'', pereš možgane ljudem, katerim je Jure in njegovi dosežki motiv ali inspiracija, da se izvijejo iz ubijajoče dnevne rutine, dela, dela, dela, dela, družine...prebiranja Novic...dela, dela....in se obujejo v tekaške čevlje ali sedejo na kolo...in naredijo nekaj zase? E stari...nisi. Pa še nekaj...kdo hudiča je E.N. kateri je danes objavil nekaj...kar ni izpod njegovega peresa. Žalostno...ma vraga žalostno...patetično. Ko sem članek prebral, sta me žena in starejši sin slišala sikniti skozi zobe...''jedi govna''.

LP
Matjaž

Classix oz Matjaž, čestitke!!!
Uporabniški avatar
 Speedy
Škoda, ker se pozablja eno preprosto dejstvo...

Letos se Jure v celotni dirki :!: (in še zlasti v zadnjih dneh) ni uspel otresti zasledovalca z vsaj kako uro naskoka... Torej je imel zelo dostojnega in v zadnjih dneh čisto enakovrednega tekmeca. Tu v celoti gledano ena ura pomeni tisočinko sekunde v kakem drugem športu, torej začnejo odločati malenkosti, ki lahko obrnejo rezultat v prid drugega. In ravno to se je zgodilo!

Neskončna debata o teh "malenkostih" (koga so hoteli videti in ga hoteli kaznovati in koga ne) je bolj za lastno tolažbo, zmage na RAAMu 2009 ne prinese. Letos Jure žal ni mogel "pomesti" tako z nasprotnikom kot s čisto mogočimi spletkami organizatorja....

Najprej pa si je treba priznati (in pomesti pred lastnim pragom), da mu je tudi njegova ekipa pripomogla k 30 min. pribitku z zgrešeno navigacijo. To je kar 2x več kot drugi dve kazni in tu je res mnogo izgubil (čas zaradi daljše poti + kazen s pribitkom).

...torej, ko tekma zaide v take vode da malenkosti odločajo, je športno priznati poraz, pa če se ti zgodi še taka krivica. Dajanje "kajle" je izjemoma včasih res potrebno in smiselno le v primeru, ko se po tem nekaj drastično spremeni. Ali mislite, da se zdaj res bo? Odgovor bo pokazala prihodnost, ki bo "sodila" Juretovo odločitev. Jaz močno upam, da je bila res prava.

Strinjam se, da storjena krivica lahko tako boli, da sem se jaz že kot otrok odločil za šport, kjer je _edino_ merilo štoparica. Jebeš sodnike in človeški faktor pa športne poraze, to zame ni nikoli šport, za katerega bi človek "umrl"! Sem spadajo tudi vse _ultra_ zadeve :-- .
 jezek.teka.teka
finiš bi bil zanimiv, s tako enakovrednima tekmecema. to se vsi najbrž strinjamo. (celo jure je na tiskovki pred tekmo rekel, da je tudi njemu tako bolj zanimivo.)

če bi pravično dali še kazni wyssu, bi bila tista ura/tisočinka res odvisna od njiju. bi o zmagovalcu odločal šport in ne kuhinja.

sicer pa čestitke vsem štirim slovencem, ki so letos tekmovali!
 Alek
Ne glede na vse, nekaj je dejstvo. Jure je štartal zadnji in na zadnjo časovno postajo prišel prvi. In vse "napake", zaradi katerih je dobil kazni, mu pri času niso niti sekunde pomagale. Dejansko je bil najhitrejši.
Jaz ga podpiram 100 %, zame je špe vedno največji in najboljši ultra kolesar na svetu!!!!
Uporabniški avatar
 cvalenti
Speedy napisal/-a:Škoda, ker se pozablja eno preprosto dejstvo...

Letos se Jure v celotni dirki :!: (in še zlasti v zadnjih dneh) ni uspel otresti zasledovalca z vsaj kako uro naskoka... Torej je imel zelo dostojnega in v zadnjih dneh čisto enakovrednega tekmeca. Tu v celoti gledano ena ura pomeni tisočinko sekunde v kakem drugem športu, torej začnejo odločati malenkosti, ki lahko obrnejo rezultat v prid drugega. In ravno to se je zgodilo!

Neskončna debata o teh "malenkostih" (koga so hoteli videti in ga hoteli kaznovati in koga ne) je bolj za lastno tolažbo, zmage na RAAMu 2009 ne prinese. Letos Jure žal ni mogel "pomesti" tako z nasprotnikom kot s čisto mogočimi spletkami organizatorja....

Najprej pa si je treba priznati (in pomesti pred lastnim pragom), da mu je tudi njegova ekipa pripomogla k 30 min. pribitku z zgrešeno navigacijo. To je kar 2x več kot drugi dve kazni in tu je res mnogo izgubil (čas zaradi daljše poti + kazen s pribitkom).

...torej, ko tekma zaide v take vode da malenkosti odločajo, je športno priznati poraz, pa če se ti zgodi še taka krivica. Dajanje "kajle" je izjemoma včasih res potrebno in smiselno le v primeru, ko se po tem nekaj drastično spremeni. Ali mislite, da se zdaj res bo? Odgovor bo pokazala prihodnost, ki bo "sodila" Juretovo odločitev. Jaz močno upam, da je bila res prava.

Strinjam se, da storjena krivica lahko tako boli, da sem se jaz že kot otrok odločil za šport, kjer je _edino_ merilo štoparica. Jebeš sodnike in človeški faktor pa športne poraze, to zame ni nikoli šport, za katerega bi človek "umrl"! Sem spadajo tudi vse _ultra_ zadeve :-- .

Speedy, predno pišeš izjave preberi tale članek in ponovno kaj napiši!!!
Kako je dobil Jure kazni:

Organizatorji dirke so meni in ekipi prisodili tri kazni v skupni vrednosti 60 minut. Niti eden od prekrškov mi ni prinesel nikakršne nepoštene prednosti na progi. Prva kazen je bila dodeljena še pred pričetkom dirke. Moral sem odtočit in to sem storil diskretno blizu startne linije. Očitno me je videl policist in zadevo prijavil organizatorju dirke, ki mi je prisodil 15-minutno kazen še pred startom dirke. Druga kazen je bila dodeljena ekipi ponoči na avtocesti I10 v puščavi v Kaliforniji. Skoraj 30 milj sem bil zadrževan na avtocesti, kjer se ne sme prehitevati, za počasnejšim kolesarjem. Medtem je prišel sodnik v svojem avtu in vozil vzporedno z ekipo počasnejšega kolesarja ter očitno govoril z njimi. Moja ekipa je opazila vizualne signale, ki so jih razumeli kot dovoljenje za prehitevanje. To smo storili in na naše presenečenje dobili novo 15-minutno kazen dve uri kasneje.

In kaj bi wyss moral dobiti pa ni:

Organizator na to ni reagiral.

Organizator je ignoriral kršitve, ki so očitno pomagale Wyssu in ekipi redno pridobivati čas. Te kršitve so vključevale:
- vožnjo skozi rdečo luč,
- zavijanje desno na rdeči luči in takojšnje vračanje na progo,
- vožnjo skozi stop znake,
- neustavljanje na TS51, čeprav so pravila jasna,
- dodajanje hrane in pijače na rdeči luči,
- nevarno visenje skozi okno med dodajanjem hrane kolesarju,
- neprimerno vedenje ekipe,
- 'karavaning'.

Nobena od kršitev, ki je očitno pomagala Daniju Wyssu pridobivati na času, ni rezultirala v niti eni dodeljeni kazni

In zato je za vas Robič odstopil nešportno,CCcccccc
???
Uporabniški avatar
 Speedy
cvalenti napisal/-a:Speedy, predno pišeš izjave preberi tale članek in ponovno kaj napiši!!!
Kako je dobil Jure kazni:
< .. snip ..>
Nobena od kršitev, ki je očitno pomagala Daniju Wyssu pridobivati na času, ni rezultirala v niti eni dodeljeni kazni

In zato je za vas Robič odstopil nešportno,CCcccccc
???

Ejga, cvalenti,nisem vedel, da ti pri copy-paste "odnaša" cele odstavke... Bodi dosleden in poči med Juretove kazni tudi tole:
-------------------------------------------------------------------------------------------
Tretja kazen pa je bila rezultat navigacijske napake moje ekipe blizu Boomingtona v Indiani. Sledili so progi iz 2008, ki je 6 milj daljša, težja in z več prometa. Ta del me je upočasnil in izgubil sem eno uro. Po vrhu vsega sem dobil še 30 minutno kazen.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Če je zgornje res, je tu zgubil na uč uro in pol in torej so se čisto sami zašili, če je že šlo tolk na tesno. Ostale kazni (zaostanek) je imel v bistvu podelane, a ko se ti še to zgodi...

Toliko o tem, koliko kdo in kaj bere...

Mi je popolnoma jasno, da goljufajo najbrž vsi, gre le za to, koga dobijo (oz. ga hočejo dobiti) in koga ne, o čemer sem tudi pisal. Jure kot 4x zmagovalec najbrž mora vedeti, da je glavna tarča in da se dela vse na tem, da ga nekdo potolče... S tem bi moral računati že na štartu veliko bolj kot pa s kakim klanjanjem njegovi veličini... Tak je pač krut svet spektakla.

Če si bral moj post, bi lahko razbral, da Juretove odločitve NE komentiram in jo prepuščam v razsodbo prihodnosti. Jaz osebno sem tip, ki bi reagiral na njegovem mestu popolnoma enako, če se mi ne bi zgodila lastna napaka za ono uro in pol, ki te v bistvu stane zmage. Za zdaj je v tujini njegova poteza prej označena za otročjo kot kaj drugega...

S tem zaključujem s to temo saj sem pisal izključno na podlagi info dosegljivih na internetu.
Uporabniški avatar
 javor-18
Ma kakšna je to smešna dirka ko se na štartu(ko še ni dirke) poš....š v grmovje in dobiš 15 kazenskih minut, že to da malo misliti in seveda še vse kar se potem dogajalo. Kaj se je pa dejansko dogajalo vedo samo oni tam.
Saj Jure je dober ampak sodniki so boljši :mrgreen:
In vsa čast Markotu, e-hub ekipi.
 entip
Moje mnenje o tem dogodku je naslednje.

Verjetno se vsi strinjamo, da je Jure bil na tek dirki, kot že nekajkrat prej najhitrejši in najboljši. Vsekakor bi zmagal, če le nebi organizatorji delovali proti njemu. Ampak mene bolj kot to moti dejstvo, da možakar ni toliko športnika in sprejme to kot motivacijo za naslednje leto, ko bi zopet lahko premagal vse. Ampak tokrat ne samo z mišicami ampak tudi z glavo in premišljenimi potezami, ki ne dopuščajo napak.

Vsekakor nemorem zanj trditi, da je pravi športnik.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA