Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

1. KRAJ PRIREDITVE
Središče in okolica mesta Ljubljane.

2. DATUM IN ČAS PRIREDITVE
Nedelja, 24. oktobra 2004 ob 11.00 uri.

3. PRIREDITELJ
Mestna občina Ljubljana

4. IZVAJALEC
TIMING Ljubljana

5. PRIJAVA
Prijava mora vsebovati: ime in priimek tekmovalca, spol, rojstni datum, kategorijo in naslov tekmovalca. Prijava naj bo izpisana čitljivo na uradnem obrazcu. Prijave pošljite najkasneje do 19. 10. 2004 na naslov: Organizacijski odbor 9. Ljubljanskega maratona, Timing Ljubljana, Staničeva 41, 1000 Ljubljana.

Prijavne obrazce lahko dobite na Timing Ljubljana, v Turistično informacijskem centru v Ljubljani in na internet strani: http://maraton.slo-timing.com/.

Opozorilo: zadnji dan za oddajo prijave je 19. oktober 2004!

Obrazcu morate obvezno predložiti fotokopijo plačane prijavnine. Če ne bo dokazila o plačani prijavnini, prijavnice ne bomo upoštevali. Prijava velja z datumom plačila prijavnine!

6. PRIJAVNINA 2004
V ceno prijavnine je vključen tudi čip za enkratno uporabo. Če ima udeleženec svoj lastni čip, čipa v vrednosti 1000 sit ne plača. Prijavnino lahko poravnate na številko TRR: 03134-1007833866.
Prijavnina je za 42.195 m in 21.098 m:

- do 30. septembra 3.200 SIT

- od 1. do 18. oktobra 4.900 SIT

- 19. oktobra 6.400 SIT

Prijavnina za organizirane skupine (najmanj 10 prijavljenih) na 42.195 m in 21.098 m:

- do 30. septembra 2.200 SIT

- od 1. do 19. oktobra 4.400 SIT.

Skupno prijavnico in plačilo mora izpolniti oziroma izvršiti društvo ali klub

Prijavnina za rekreativni tek na 6.000 m:

- do 17. oktobra 2.000 SIT

- 18. in 19 oktobra 3.250 SIT

Rezultati bodo izmerjeni z elektronskim sistemom Championchip. Zaradi prehoda na čipe za enkratno uporabo, udeležencem maratona ni potrebno plačati kavcije.

7. OPROSTITEV PLAČILA PRIJAVNINE 2004
Prijavnine so oproščeni vsi tekači in tekačice, ki so nastopili na 48. Pohodu Ljubljana 2004 v teku trojk in se do 30. septembra 2004 prijavijo na maraton (42.195 m). Za 21.098 m in 6.000 m ni oprostitve plačila. Udeleženci plačajo ob prijavi čip za enkratno uporabo v vrednosti 1000 SIT. Kavcije za čip NI.
Udeleženci teka trojk lahko pred tekmovanjem spremenijo dolžino teka iz 42.195 m na 21.098 m le ob plačilu prijavnine na dan spremembe, med tekmovanjem bodo vsi tekači, ki bodo spremenili dolžino diskvalificirani.

8. TEKMOVALNE KATEGORIJE
MARATON na 42.195 m in POLMARATON na 21.098 m - štart ob 11.00 uri:

moški A rojeni 1986 -1975 od 18 -29 let

moški B rojeni 1974 -1965 od 30 -39 let

moški C rojeni 1964 -1955 od 40 -49 let

moški D rojeni 1954 -1945 od 50 -59 let

moški E rojeni 1944 in starejši nad 60 let

MARATON na 42.195 m in POLMARATON na 21.098 m - štart ob 11.00 uri:

ženske A rojene 1986 -1975 od 18 -29 let

ženske B rojene 1974 -1965 od 30 -39 let

ženske C rojene 1964 -1955 od 40 -49 let

ženske D rojene 1954 -1945 od 50 -59 let

ženske E rojene 1944 in starejše nad 60 let

REKREATIVNI TEK NA 6.000 m - štart ob 11.30 uri:

enotna moška kategorija

enotna ženska kategorija

9. ZDRAVSTVENO VARSTVO
Vsakdo tekmuje na lastno odgovornost. Ob progi in na cilju maratona bo dežurna zdravniška služba.

10. TRASA PROGE
Vsi teki se začnejo in končajo na Kongresnem trgu. Trasa bo potekala po ulicah in cestah v središču mesta in na obrobju Ljubljane. Načrti trase bodo izobešeni v Turistično informacijskem centru, Adamič - Lundrovo nabrežje 2, Ljubljana.

OPOZORILO: Limit prvega kroga na 42 km je 2 uri in 30 minut.

11. NAGRADE IN DENARNE NAGRADE
Prvi trije tekmovalci v vseh treh disciplinah in kategorijah prejmejo medalje, vsi uvrščeni tekmovalci na 42.195 m pa spominsko priznanje z vpisanim doseženim časom in spominsko medaljo.

Prvih deset uvrščenih tekmovalcev in tekmovalk in prvih pet slovenskih tekmovalcev in tekomovalk v absolutni kategoriji na 42.195 m prejme denarno nagrado (pogoj za delitev nagrad do 10. mesta je najmanj 30 uvrščenih tekmovalcev).

12. PODELITEV NAGRAD
Javna podelitev priznanj in nagrad bo samo za absolutno moško in žensko kategorijo na 42, 21 in 6 kilometrov. Prvi trije uvrščeni posamezniki v vsaki kategoriji bodo prejeli priznanja na posebnem prostoru v bližini glavnega odra.

13. RAZPIS DRŽAVNEGA PRVENSTVA V POLMARATONU (21.098 m) ZA LETO 2004
Vse klube in društva obveščamo, da je razpis za maraton objavljen v knjižici AZS - Razpisi tekmovanj za leto 2004. Vse ostale podrobnosti so objavljene v podrobnem razpisu organizatorja.

14. SPLOŠNA DOLOČILA
Tekmovanje bo potekalo po pravilih AZS, po tem razpisu in pravilih mednarodne atletske federacije (IAAF). Informacijska služba, ki bo dajala vsa navodila v zvezi s tekmovanjem in kjer bo mogoče od četrtka 21.10. do sobote 23.10.2004 tudi prevzeti štartno številko in čip, bo poslovala na Timingu Ljubljana, Staničeva 41,1000 Ljubljana, tel.:01/234 80 02. Neuradni rezultati bodo izobešeni po končanem tekmovanju. Uradni rezultati bodo objavljeni na internet naslovu: http://maraton.slo-timing.com/.

Pritožna komisija bo sprejemala pisne pritožbe s predloženo kavcijo v višini 5.000 SIT, na dan tekmovanja na Kongresnem trgu v prostorih sekretariata.
Uporabniški avatar
 primus
Če sem dobro razumel, sta v primerjavi s preteklimi leti dve glavni spremembi:
- uporaba čipov za enkratno uporabo,
- udeleženci teka trojk so oproščeni plačila štratnine samo na 42 km in ne tudi na 21km kot do sedaj :(

Je morda še kaj ?

primus
Uporabniški avatar
 ero
hojla,

s tole objavo sta me malo prehitela a nič zato. Ljubljanskemu maratonu bomo namreč namenili posebno področje, tako kot trojkam in SAMu. področje bom pripravil po končanem SAMu, torej 13. septembra...
Uporabniški avatar
 mare
Predlagam, da se prijavimo skupinsko do 30.9. Tako prihranimo jurja. Mogoče bi tega jurja namenili za kakšne stroške foruma ali pa v humanitarne namene.

Čeprav gre samo za jurja, se mi pa zdi nesramno, da imajo udeleženci trojk zastonj samo 42 km. Razmišljam, da bi se protestno prijavil na 42 in šel na 21.
Uporabniški avatar
 MihaPR
hm, predlagam, da tole zaklenemo pa nadaljujemo debato potem v posebnem oddelku :)
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

8) Gledam tale razpis kdo je prireditelj, kdo izvajalec in potem gledam se tele stevilke:

Prijavnina je za 42.195 m in 21.098 m:
- do 30. septembra 3.200 SIT
- od 1. do 18. oktobra 4.900 SIT
- 19. oktobra 6.400 SIT

Prijavnina za organizirane skupine (najmanj 10 prijavljenih) na 42.195 m in 21.098 m:
- do 30. septembra 2.200 SIT
- od 1. do 19. oktobra 4.400 SIT.
Skupno prijavnico in plačilo mora izpolniti oziroma izvršiti društvo ali klub

Prijavnina za rekreativni tek na 6.000 m:
- do 17. oktobra 2.000 SIT
- 18. in 19 oktobra 3.250 SIT

Ampak meni ni nic vec jasno. :evil: Recimo, da gredo cifre za 21 in 42 skozi in se prijavim do 30.09.2004 ampak za rekreativni tek so pa hudo navil ceno. :evil: Rekreativni tek jim je tako ali tako samo zapolnitev casa do prvih tekmovalcev na 21. :evil: Pa recimo, da je namen 'solidnih' cen pobrat cim vec predprijav in se primerno organizirat, ampak prireditelj je Mesto Ljubljana. Prav zanima me koliko bo tale prireditev kostala Mesto, koliko bo zasluzil izvajalec in kdaj bodo objavljeni rezultati na netu? Glede na ceno bi morali biti takoj in ne cez dva dni. :twisted:
8) Do sedaj si lahko odstopil brez diskvalifikacije v prvem krogu, letos pa ocitno ne. Me prav zanima kaj je uradni vzrok za spremembo politike? :?: Ali bo izvajalec potem premalo zasluzil? :evil: Morda se motim in zelijo s tem povecat zanimanje za 42 km. Ce pa ze zelijo cim vec tekmovalcev na 42 km brez moznosti odstopa potem naj naredijo en sam velik krog. :)
Ocitno je tale prireditev nekom postala ena lustna koka. :) Kaj pa kure delajo pa menda se vemo? :roll:

lp, oranzni slon

p.s.: Zgleda, da bo res treba premislit, ali bi se hodil na tekaske 'bozje poti'. :twisted:
Uporabniški avatar
 ero
oranzni_slon napisal/-a:p.s.: Zgleda, da bo res treba premislit, ali bi se hodil na tekaske 'bozje poti'. :twisted:

jaz grem v Ljubljani na 42km in to lepo čisto počasi (a ne, Milkec in Tini :twisted: ) in me startnina ne zanima 8)

ta tek bo zame čista relaksacija. upam, da mi boste letošnji Poletovci (Fotr in punce, ki boste tekle z njim) dovolili, da vas bom lahko spremljal v prvem krogu.
Uporabniški avatar
 Matevz
Možnost odstopa na 21 so skenslali samo zaradi tega, da se tisti s trojk ne bi prijavili na 42 z mislijo že na začetku, da bodo laufal samo 21.

To, da bi protestirali, ker je zastonj samo na 42 se mi zdi pa brez veze. Razlog za to, da je sploh kdaj bilo zastonj je bilo upadanje zanimanja za trojke in so s tem malo vplivali na število tekmovalcev. Sedaj pa to ni več problem in bi lahko pričakovali, da bodo zastonj dirko v celoti odpovedali. Smo lahko zadovoljni, da to vsaj za 42 ostaja - verjetno to ni tako velik izpad dohodka.

Sicer so pa trojke zastonj - že to je dost v redu.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Matevz napisal/-a:Možnost odstopa na 21 so skenslali samo zaradi tega, da se tisti s trojk ne bi prijavili na 42 z mislijo že na začetku, da bodo laufal samo 21.
To, da bi protestirali, ker je zastonj samo na 42 se mi zdi pa brez veze. Razlog za to, da je sploh kdaj bilo zastonj je bilo upadanje zanimanja za trojke in so s tem malo vplivali na število tekmovalcev. Sedaj pa to ni več problem in bi lahko pričakovali, da bodo zastonj dirko v celoti odpovedali. Smo lahko zadovoljni, da to vsaj za 42 ostaja - verjetno to ni tako velik izpad dohodka.

8) Mislim, da je bilo malo drugace. :) Povecanje zanimanja za trojke so dosegli z odprtjem mesanih in moskih trojk na 12 km. Prej so na tej razdalji tekmovale samo zenske. In da bi dvignili zanimanje za ljubljanski maraton so dali udelezencem trojk zastonj 21 in 42. To je teklo osem let, sedaj pa 21 ni vec zastonj. Zakaj neki le? ;) In se diskvalifikacija pri odstopu po prvem krogu. :evil:

Matevz napisal/-a:Sicer so pa trojke zastonj - že to je dost v redu.

Heh, ves s tem je pa tako kot, da bi rekel kaksnemu bendu, naj se placa za nastop na proslavi ob osamosvojitvi. Jaz svojo udelezbo na teku troj razumem kot moj prispevek k praznovanju dneva osvoboditve Ljubljane iz zicnega obroca, tako kot takrat nastopajo vsi drugi. In ne vrjamem, da kdo od kulturnikov placa 'startnino' da lahko pride na oder, prej bi rekel, da kaksen se kaj zasluzi za zraven. :evil:

lp, oranzni slon

p.s.: Obakrat pa racune placa Mesto Ljubljana. :evil:
 mojA
Jaz skos govorim, tekači smo postal zanimivi za trženje, treba je višat startnine, odpovedat brezplačno 21-ko in rek.tek. Sigurno ne zato, ker bi se nekdo prijavil na 42 in kasneje spremenil na 21. Takih sigurno ni veliko, ne vem, zakaj bi kdo to počel, razen če je vmes kaj nujnega. Prav gotovo bo pa v blagajno precej prikapljalo z 21.ko in rek tekom. Tole Danico bo treba za ušesa, mogoče v KG prevečkrat hodi. Še startnino za trojke naj uvede pa smo slabši kot "gorenjci a la Kranjska gora"
Uporabniški avatar
 Matevz
oranzni_slon napisal/-a:...In se diskvalifikacija pri odstopu po prvem krogu. :evil:

Kaj pa bi ob odstopu lahko pričakoval drugega kot DNF oz. diskvalifikacijo? Meni se to zdi najbolj normalno. Če se prijaviš in tečeš na 42 km in potem končaš po 21km si pač odstopil = nisi končal dirke. Ker nisi dirkal na 21km ampak na 42.

Primer: tečeta vodilna tekača (oba Slovenca in LJ maraton je tudi DP) skupaj. Eden ima številko za 42, drugi pa za 21. Oni za 21 se sploh ne sekira, ko mu tisti, ki gre na 42 en kilometer pred ciljem uide za 30m, saj je prepričan, da vodi v svoji dirki. Pa potem hudo začudeno gleda, ko prvi tekač zavije v cilj, dvigne roke in - zmaga. Edino pravilno je, da je prvi odstopil - DNF.

oranzni_slon napisal/-a:Heh, ves s tem je pa tako kot, da bi rekel kaksnemu bendu, naj se placa za nastop na proslavi ob osamosvojitvi. Jaz svojo udelezbo na teku troj razumem kot moj prispevek k praznovanju dneva osvoboditve Ljubljane iz zicnega obroca, tako kot takrat nastopajo vsi drugi. In ne vrjamem, da kdo od kulturnikov placa 'startnino' da lahko pride na oder, prej bi rekel, da kaksen se kaj zasluzi za zraven. :evil:

Mislim, da ti s tvojim tekom ne boš privabil nikogar na proslavo, tisti kulturniki pa vsaj kakšnega. (Morda sicer tudi kakšnegas prepodili :) )

oranzni_slon napisal/-a:p.s.: Obakrat pa racune placa Mesto Ljubljana. :evil:

Tukaj se pa strinjam. Vendar je ključno vprašanje, kakšen je ta račun oziroma koliko je MOL pripravljena pustiti Timingu, da zasluži.

Organizacija tekem je pridobitna dejavnost. To je dejstvo. Tekma pa je tudi v interesu MOL, ki zanjo nekaj plača. V bistvu je de facto MOL v enakem položaju kot Mercator ali Hervis, čeprav je kao organizator in nosilec projekta.
Uporabniški avatar
 ero
Matevz napisal/-a:
oranzni_slon napisal/-a:...In se diskvalifikacija pri odstopu po prvem krogu. :evil:

Kaj pa bi ob odstopu lahko pričakoval drugega kot DNF oz. diskvalifikacijo? Meni se to zdi najbolj normalno. Če se prijaviš in tečeš na 42 km in potem končaš po 21km si pač odstopil = nisi končal dirke. Ker nisi dirkal na 21km ampak na 42.

razen, če nisi Rusinja s plačano štartnino in žepnino in ne tečeš v Radencih :twisted:
Uporabniški avatar
 primus
Matevz napisal/-a:Organizacija tekem je pridobitna dejavnost. To je dejstvo. Tekma pa je tudi v interesu MOL, ki zanjo nekaj plača. V bistvu je de facto MOL v enakem položaju kot Mercator ali Hervis, čeprav je kao organizator in nosilec projekta.

Tole z enakimi položaji pa ne razumem najbolj. Če Mercator, Hervis, Intersport ipd. organizirajo oz. sponzorirajo tekaško prireditev računajo, da bodo udeleženci in gledalci njihovo ime povezovali s tekom, športom in bodo zato pogosteje zavili k njim. Torej ja, v ozadju je neka ekonomika, zaslužek. Težko izmerljivo sicer, pa če bi organizatorji gledali zelo ozko se tega tudi verjetno ne bi šli, ampak to je približno to.

Mesto Ljubljana pa razpolaga z določenim kupčkom denarja in ga razporedi za stvari, ki se zdijo njim pomembne. Lahko je to Festival Lj, lahko je novoletna okrasitev, lahko je to tudi lj. maraton. Sicer bi lahko res rekli, da nekaj od tega tudi pride nazaj ampak bolj se mi zdi, da naj bi gledali kaj dviguje kvaliteto mestu, oz. kako denar, ki ga dobijo, vrnit prebivalcem na najbolj smotrn način nazaj. Skoraj prepričan sem, da zaradi naše štartnine sedaj ne bo nihče zaslužil - verjetno bodo le stroški nižji. Očitno je le nekdo ugotovil, da gre zaradi neštartnin preveč denarja mimo.

Najmanj kar si udeleženci prireditve zaslužimo je pa kratka obrazložitev kaj, kako in zakaj spremembe ! Potem tudi občutka, da nas nekdo lupi po nepotrebnem, morda ne bi bilo.

primus
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Matevz napisal/-a:Kaj pa bi ob odstopu lahko pričakoval drugega kot DNF oz. diskvalifikacijo? Meni se to zdi najbolj normalno.

Verjetno je to res, ampak problem je v tem, da si lahko do sedaj osem let po prvem krogu odstopil od 42 in so ti priznali rezultat, kot da si nastopil na 21. Dokler niso racunali startnine na 21 je to slo sedaj pa ne, dokler so 'rabili' povecevat udelezbo je to slo sedaj pa naenkrat ne vec. To je tisto kar mene malo zbode. Koliksno je stevilo tekacev na Ljubljanskem maratonu, ki izpolnjujejo normo za kaksen bolj resen nastop na meddrzavnem nivoju? Receva 50 v vseh konkurencah. Oni tukaj ne igrajo vloge. ;) Ostalih 2000 pac. :twisted:

Matevz napisal/-a:Mislim, da ti s tvojim tekom ne boš privabil nikogar na proslavo, tisti kulturniki pa vsaj kakšnega. (Morda sicer tudi kakšnegas prepodili :) )

:) Ne, Matevz moj tek v trojki je proslava v spomin na vse tiste, ki so se med '41 in '45 boril za svobodo. :!: 8) V to, da pa pride kdo tudi samo zaradi mene v Ljubljano na cilj in proslavo pa itak ni dvoma. ;)

Matevz napisal/-a: Organizacija tekem je pridobitna dejavnost. To je dejstvo. Tekma pa je tudi v interesu MOL, ki zanjo nekaj plača. V bistvu je de facto MOL v enakem položaju kot Mercator ali Hervis, čeprav je kao organizator in nosilec projekta.

In kdo placuje MOL? :) Samo toliko, cena v predprijavi za 21 ali 42 se mi zdi se smiselna, cena za rekreativni tek je pa cisti nateg. O menjavi pogojev in politike tekmovanja sem pa ze zgoraj vse rekel. :(

lp, oranzni slon

p.s.: Ja, dobro bom premislil o teh tekaskih 'bozjih potih'. :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA