prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 pementos
Dari1 napisal/-a:Imam težave z Garmin Connectom, ne pokaže mi dejavnosti in ne morem delati poročil, npr po datumu (tedensko...), traja že dva dni, ostalo je ok. Se priporočam za kakšen namig, hvala!

a gre to na moj račun?
Uporabniški avatar
 Dari1
pementos napisal/-a:
Dari1 napisal/-a:Imam težave z Garmin Connectom, ne pokaže mi dejavnosti in ne morem delati poročil, npr po datumu (tedensko...), traja že dva dni, ostalo je ok. Se priporočam za kakšen namig, hvala!

a gre to na moj račun?

Ne razumem zgornjega vprašanja, sam sprašujem za pomoč, če ma kdo izkušnje s tem...
Uporabniški avatar
 pementos
Dari1 napisal/-a:
pementos napisal/-a:

a gre to na moj račun?

Ne razumem zgornjega vprašanja, sam sprašujem za pomoč, če ma kdo izkušnje s tem...

Pozabi na vprašanje. Bil je nesporazum.
 dado75
Sam si tudi lastim Forerunnerja 405HR in sem zelo zadovoljen z njim.
Pred kratkim sem imel "bližnje srečanje" z asfaltom in gadget ni imel take sreče kot jast, mene so uspešno zakrpali njega pa "zdravniki" niso hoteli oz. so na servisu rekli, da ne izvajajo menjav ohišja?!
V glavnem, gadget mi še vedno normalno deluje je pa zelo popraskan in mi je sedaj kar malo nerodno ga imeti na roki v času ko ne treniram, ko služi zgolj kot funkcionalen modni dodatek :)
Če ima kdo doma nedelujoči primerek ga z veseljem odkupim, za razumno ceno seveda, in sam izvedem "operativni poseg", zamenjava ohišja.

Hvala in lep pozdrav,

Dado
 Gregi
Hmmm, mogoče sorodno vprašanje... Takole, ko gledam to uro me malo skrbi tale gumijast pasek... Se mi zdi, da bo zadeva zdržala kvečjemu kakšne dve, tri sezone, pa konec... Se paske da dobiti separat oz. se jih da menjati?
Poleg tega me zanima, če kdo ve... lgede na to, da je baterija v uri nezamenjliva, jo lahko verjetno stran vržeš, ko je baterija fuč... Je kdo zasledil, koliko polnjenj bi naj ta baterija zdržala?
 luzr
Pasove dobiš posebej. Zdržijo različno dolgo, odvisno od nege in uporabe, ne glede na cenen videz. Seveda obstaja vedno določen del izjem. Če ga ne prepogibaš v nasprotno stran bo pas zdržal dolgo. Take izkušnje imam z različnimi urami, ne s konkretnim modelom.

Baterije ni mogoče menjati in zato te ure nimam...
Baterij se ne meče stran, marveč odda v eokloško razgradnjo v trgovini ali na deponiji. Poseg menjave baterije je možen zgolj teoretično, ker otem nihče ne bo zagotavljal tesnosti ure.
Omenjene baterije naj bi zdržale 300 do 800 polnjenj, proizvajalci baterij omenjajo tudi 500 do 1000 ciklov polnitve in praznitve pri baterijah podobnega tipa.
Kaj pravi Garmin ne vem.

Predvsem pazi in ne polni polprazne baterije, če ni potrebno, ker je pač število polnjenj akumulatorja omejeno.
Po moji oceni bo po dveh letih avtonomija ure približno na polovici, če jo boš količkaj uporabljal.
Pri modelu 305 so ponujali možnost menjave staro za novo. Komu se to splača, bo ocenil vsak sam.
Pričakovana življnjska doba take navlake je približno tri leta. O tem lahko razpravljamo. ;)
Uporabniški avatar
 klatez
Za FR 405 ne vem, če se pasovi že dobijo posebej. Dosedaj naj bi veljajo da, če se utrga in je v garanciji, ti baje pošljejo novo uro. Ne poznam pa še takšnega primera.

Sicer pa napovedujejo, da se bodo dali dobiti tudi pasovi.
Zaenkrat jih pri slovenskem uvozniku še ne omenjajo: http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 11&cat_id=

Na ameriški strani pa je že: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID ... cessoryTab
Samo glede na to, da slike še ni, je vprašanje, če je že dobavljiv.

Garmin ponuja "out of warranty" popravilo - v bistvu ti ob okvari zamenjajo uro za doplačilo.
Zanimivo pa je, da na seznamu za to možnost ni FR 405: http://www8.garmin.com/support/outofwarranty.html
Najbolje bo, da kar uvoznika povprašaš...

Sicer pa glede iztrošenosti baterije še nisem imel težav.
Sem pa imel FR 301 (2 leti), FR 305 (1,5 leta) in FR 405 (10 mesecev).
Uporabniški avatar
 Biz
Redko kateri tako napreden gadget zdrži leta in leta. Če ne drugega, pridejo ven novi, z boljšimi karakteristikami, tako da nam stari (s slabšo baterijo in zmahanim paščkom) nekako ne ustreza več.

Jaz jo imam 9 m in zaenkrat nisem opazil nobene zmanjšane sposobnosti ali izrabe paščka. Ne uporabljam pa je za dnevno nošenje.
Uporabniški avatar
 pementos
jaz sem forerunner 405 kupil preko amazona in tam imajo eno ceno za uro potem pa dodatke (HRM pas, footpad, stevec frekvenc za kolo in itd).
 Gregi
Upam, da nisem pretečen, imam še eno vprašanje.... kako natančen se vam zdi kaj odstotek baterije? Zadnjič sem se odpravil na tek in mi je stanje baterije kazalo 17%. Šel sem na 60min tek in bil prepričan, da bo baterija zdržala, logika je bila ta, da naj bi bila avtonomija baterije 8 ur v training načinu s vklopljenim GPS sprejemnikom.
Po 42 min.... tema.... konec... 0%???!! WTF?!?

Kako se torej orientirati po teh procentih???
 Gregi
V Hervisu je od 7. do 11.7. spet akcija vzemi 3 plačaj 2... Jest sicer ne kupujem ničesar, sam tolk, če je komu ušlo...
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA