prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
@ tati: Nisi povedal kje jih boš uporabljal.

Saucony xodus nisem niti videl v domačih trgovinah. Za tek po terenu bi utegnil biti v redu. Čeprav ti napovedujem težave s prezračevalno mrežico na robu, tik pod tistim zanikrnim polžastim znakom S. Tam bodo skale natrgale mrežico na prvem resnem teku ali pohodu po sredogorju. V sprednjem delu je zadovoljivo zaščiten. Jezik se bo verjetno zanikrno zgubla, kot harmomnika in bo prvih sto km žulil. Kopito je relativno ozko.
Copat za izrazito nevtralno nogo z ne preveč blaženja. Kupil bi ga za 50 €, vrednost čevlja na razprodajah bo taka in toliko stane čez lužo...

Salomon xa 3d pro, Pronatorski copat in kot tak ne bo prijeten za nogo z visokim lokom.... Gladek, bolj cestni profil, hiter, relativno lahek copat. Zelo univerzalen. Vezalke, oziroma kevlarska vrvica, je stvar okusa. Shranjevanje zateznega trakca je stvar navade. Vsekakor tak sistem zanke s škripcem omogoča bliskovito zategovanje in odtegovanje; ne moremo govoriti o vezanju. To je tudi manj prijetno, če bi radi bolj zategnili del na narti in popusitli prstni del, z že oteklimi prsti. Dobrim tekačem je to nepomembno, nam mevžam pač je...

http://www.testberichte.de/test/produkt ... 58783.html
http://www.google.com/search?q=salomon+ ... =firefox-a
Spremljam to debato o copatih za gorski tek z blaženjem, ker tudi sam iščem zase primerno obuvalo.
Nekako se nagibam k Mizuno Wave Harrier 2: www.superge.si/html/svn/4608951-AA.shtml
So lahki, imajo vgrajene kar nekaj tehnologije in blaženja, mi pa delujejo dokaj krhko, predvsem zgornji del.

Zanima me mnenje uporabnikov, kako se obnesejo v praksi? Kakšna je življenjska doba copata? Splošno zadovoljstvo z njimi?
Tile, ki te zanimajo so bolj zračni. Poletni model. Ne bi jih upal soditi, ker jih nimam doma in sem jih samo na hitro poskusil kar nekaj časa nazaj.

Tole je alternativa. http://www.superge.si/html/svn/3105126-AA.shtml
Venclja lahko vprašaš kako je zadovoljen. ;) So bolj gorsko tekaški, en rang višji, z dobrim podplatom in zelo ugodno ceno. Ceneje tega modela ne boš dobil.
Kakšno naključje! Prav sedaj sem se vrnil z Jelovice (naravni park Ledine)...šel sem peš iz Železnikov po gozdnih poteh in stezah, ponekod skoraj navpik, nazaj pa po delno spremenjeni trasi, a nič manj "divjem" terenu...tole pa pišem zato, ker sem na nogah imel prav take mizunke kot jih omenja luzr in sem zelo zadovoljen z njimi...meni ustrezajo. Sem jih gledal že takrat, ko so bile še 150, to bi bilo pa le malo predrago...

LP, vencelj
Pozdravljeni!
Sam uporabljam za tek Nike pegasus,a te niso za po brezpotjih in za gorske teke.Me pa zanima,če ima Nike v ponudbi tudi kakšen copat za gorske teke?Nikjer nisem zasledil,da bi kdo omenjal Nike modele za gorske teke.

Pa lep dan vam želim.
Aleš TM napisal/-a:Pozdravljeni!
Sam uporabljam za tek Nike pegasus,a te niso za po brezpotjih in za gorske teke.Me pa zanima,če ima Nike v ponudbi tudi kakšen copat za gorske teke?Nikjer nisem zasledil,da bi kdo omenjal Nike modele za gorske teke.

Pa lep dan vam želim.

Na tej povezavi jih je nekaj:
http://www.startfitness.co.uk/acatalog/ ... froad.html

Pa seveda na njihovi uradni spletni strani :) .
Slika
AIR TRAIL PEGASUS+ III -Kaj pravite o tem copatu?Ga kdo uporablja?

Slika
AIR PEGASUS+ 25 ESC-Kaj pa o tem?

V naših krajih ni trgovin s takimi copati :( zato se moram zapeljati do N.Gorice (kjer dobiš al pa ne)ali celo do Ljubljane,nakup prek spleta je pa tvegan,saj ne vidiš copata podrobno kakšen je.Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Aleš TM napisal/-a:Slika
AIR TRAIL PEGASUS+ III

No pa sem nabavil kar tale copat in ga danes tudi preizkusil na Šentviški planoti in moram povedati,da je kar dober.Dober oprijem na mokrem makadamu pa tudi pri teku navzdol po mokri travi nisem imel težav.Blaženja je dovolj,tako,da sem zaenkrat zadovoljen.Bomo videli kako bo naprej ;)
Lep pozdrav
Bi se kar tule vključil v debato z mojim vprasanjem:

Sam iscem copate za gorski tek (bolj ravne gorske potke - torej z blaženjem verjetno pridejo v poštev).

Imam pa pronacijo stopala. Mi lahko kdo svetuje kaksen copat oz. kaksno prodajalno (gorenjska - Jesenice - Kranj) kjer bi dobil kaksen pameten nasvet?

Danes sem bil v Tomas Sportu, kjer mi je odlicno svetoval prodajalec (sicer tudi gorski tekac) in sicer za copate La Sportiva - Crosslite. Cevlji so res super, vendar pa se je zataknilo pri stevilki. Rabim 46. Tako da ce kdo pozna kaksen podoben model (primeren za pronatorja) bi prosil za nasvet.

Hvala
Za La sportivo vprašaj v Iglu športu. V Škofiji Loki bo, kolikor vem, bolj slaba izbira, treba bo v Ljubljano.
Katerokoli znamko nerad svetujem, ker imaš malo večjo nogo...
Na gorenjskem Koala sport, Intersport savski otok, obe štacuni ne bosta imeli prav veliko izbire za gorski tek. Morda pridejo v poštev kaki Salomoni, Mizuno, Asics ali Adidas gorski modeli.
Nekateri od omenjenih imajo pronacijsko oporo, če jo res hočeš...
luzr: hvala, sem se ze sam pozanimal pa imajo v Iglu sportu naročen en par 46 in en par 47. Je pa problem, da ne vedo kdaj ta roba pride. Lahko da sele cez 14 dni, zato pa iscem kaksne druge oz. kaksno pametno prodajalno, kjer bi mi znali svetovat.
Dogovorjeno je, da lahko v ljubljanski Iglu pokličeš in se zmeniš. Ko bo tam izmena, ki je bolj kooperativna se lahko dogovorimo tudi drugače. Trenutno tam ni niti enega modela v tvoji številki, razen morda enih Garmontov, kar lahko preverim jutri.

Croslite so zelo podobni modelom Inov8, le da so slednji po mojem mnenju mnogo trši. Če rabiš copate za manj zahtevne gorske terene in si želiš podobnega podplata kot ga ima La Sportiva crosslite potem obstja alternativa. Brooks cascadia.
Tudi en model Salomona ima podobno nazobčan podplat. Za Salomone ni problem s številkami, kolikor vem do velikosti 48...
Ostale znamke se mti že naštel.
Večino stvari dobiš na spletni strani superge.si, kje jih lahko preizkusiš pa tudi veš.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA