prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
luzr: res najlepsa hvala za pomoc.

Sem se odlocil, da bom kak teden pocakal na Crosslite, ker so mi res kot ulite.
Za Brooks cascadia sem pa prebral, da malo "visijo navznoter", torej zame kot pronatorja verjetno ne bi bile primerne.
Hmm ne vem kje si prebral ,da Brooks-Cascadia4-visijo navznoter,kajti to je nevtralni copat vsaj po vsem napisanem in tudi na tujih tekaških štacunah jih tako tretirajo.
http://www.runningwarehouse.com/trailshoesmen.html
Na trailu skoraj ne rabiš uravnavanja pronacije,ker je teren ITAK razgiban in večina teka bolj po sprednjem delu podplata.Sedajj če imaš pa veliko makedama in vmes asfalt potem je verjetno druga štorija.Drugače Salamonovi copati iz zadnje serija XT WINGS,XT Hawk in še cela paleta,imajo to kontorlo pronacije.Imajo več blaženja kot XApro3D,da so primerni tudi za kakšen kos asfalta.Imajo tudi vtisnjeno na notranjem delu-pronation control.

Tolko no napisal sem kar sem videl,ne vem pa kakšne so crosslitke,samo videl sem jih :wink: Pa mislim da tudi nimajo nobenega uravnavanja pronacije--se pravi so neutralne.

Izbira je pa ITAK tvoja.

LP

Bojan
Nazadnje spremenil Pingo, dne 05 Jul 2009, 16:32, skupaj popravljeno 1 krat.
;> Pingo, tisto je moje mnenje, ker imam ravno lanski letnik Cascadie, če se ne motim. :)
Torej tega nisem prebral in tujih prezkusov ne berem z namenom izobraževanja; amo za zabavo.
Kako je s pronacijo vem, tisto so bile moje izkušnje s sprehoda, z manj zahtevnega gorskega tekca, pohoda oziroma dostopa :>.
Prepričan sem da omenjene termine poznaš iz prakse ;).

Sicer pa se strinjam, vsi resni gorski modeli, ne glede na znamko so brez membrane, kakršnekoli podpore in podobne navlake in imajo zelo podobne podplate.

Zakaj za vraga imam občutek, da gre za promocijo?
@luzr--Noo to so bile samo dobre misli in dejstva z interneta.Če se kje motim,pol se motijo tudi zunaj v svetu.No upam,da sedaj nimaš več občutka promocije :wink:

Sorry pa sam pomagat sem hotel človeku,ker vem,da ni kar tako lahko dati 100eu ali več.

@luzr--te ne poznam in ne vem iz kakšne profesije si,ampak očitno si strokovnjak...in s takimi se ne gre prerekat :wink:

LP
Nazadnje spremenil Pingo, dne 05 Jul 2009, 16:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Ah, daj no Pingo, ne bodi takoooj užaljen. Nič nimam proti taki konstruktivni debati, kar oglasi se še. ;) Internetna dejstva so za moje skromne pojme relativna stvar. :)
Če bo po sreči bom v kaskadiah kaskal dames po mokrih kaskadah v Polhograjcih, gromskim strelam navzlic. :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA