prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Pina
ja...sej tut FR 50 več nimajo...vsaj ne na BTCju
...še eno vprašanje...k smo glih pr T4...
...kako se obnese kej tale Couch?...Med T3 in T4 je razlika samo v njem se mi zdi......potrebujem motivacijo in ker imamo ludje vedno manj časa želim treninge čim bolj izkoristiti...:)...pa me zanima, kakšne mate izkušnje s Couchom?
 skorc
Coach je dobra varianta za začetnike, ki začenjajo z ničle. Zna te privesti tja do polovičke maratona kaj več pa ne. Jaz sem se mu odpovedal, ko sem začel delati daljše treninge.

Coach ti kreira trening glede na čas potreben za dosego predpisanega VO2max iz preteklih treningov tako, da ti predpiše trajanje naslednje treninga in VO2max. VO2max imenujejo pri SUUNT-u training efect, oziroma TE. TE ti določi v številčni vrenosti od 1-5, čas trajanja pa od 30 minut do 1h15min. Kako boš dosegla ta TE je čisto tvoja stvar. Lahko tečeš 10 minut pri 90% SUmax ali pa 1h pri 50% SUmax. Intervalov ne obvlada.

Torej če so tvoje ambicije v treningih med pol ure in uro-četrt je coach simpatičen propomoček. Drugače pa neuporaben. Aja z izjemo pregledovanja denvnikov zadnjih 15 treningov. :)

Mimogrede, pretekli vikend sem tipkal po novem T3c. Na hitro se mi je zazdelo, da je imel coach-a. Nisem pa prepričan. Preveri, če slučajno nima že T3c tudi to opcijo.
Uporabniški avatar
 Pina
Torej če želim bolj resno trenirati od Coucha :)....bi bil boljši T3c?
-..T3c mislim da nima kouča...ima pa stopnjo 1 2 3 4 5
 skorc
Uf ne, nikakor ne. Se opravičujem če je moje pisanje tako izpadlo. Samo omenil sem, da preveriš kaj ponuja T3c. Očitno ima res samo prikaz TE-ja brez "coach-a".

Za resne treninge pa bo potrebno kreirati svoje program treninga. Ljudje smo si preveč različini, da bi padli v okvirje, ki jih predpisuje elektronika. Je pa coach vsekakor pripomoček, ki te bo povedel do tja, da boš lahko začela s svojimi programi.

Mimogrede, ravno pišem reklamacijski dopis na Planet Šport kamor znotraj garancijske dobe pošiljam že svojega drugega T4. Odpovedal pas, in ura. Dobil sem namig, da naj bi bila življenska doba te igrače ca. 1500 km. Prvi mi je zdržal skoraj natako toliko, drugi pa okrog 1800km. Zastavil sem jim nekaj vprašanj. Bom videl kakšen bo odgovor. Da bi vsako leto menjal 1,5 ure pač ne pride v poštev, ne meni in ne Planet Šport-u. :D

A je tu kdo, ki je s T4c pretekel več kot 2000 kilometrov? Zanima me če so modeli "c" kaj bolj robustni od predhodnika?
Uporabniški avatar
 Loni
skorc, jaz sem pas odnesla v Peak Performance v stari Ljubljani, mi niti v Trzin ni bilo treba hoditi, čez par dni sem brez komplikacij dobila novega.
 skorc
Hvala za info. Bom poslal kar po pošti - trenutno sem v Mariboru. Pošiljam pa celoten komplet, ker mi je tudi ura začela zgubljati signal s PC-POD-om, hkrati pa sem naprosil še za remont na FOOT-POD-u. :) Sem zahteven uporabnik. :)
Uporabniški avatar
 Loni
Če ne težiš, nič ne dobiš, tako pač je. Jaz sem šla tja pripravljena na ofenzivo, in sem bila kar šokirana, ker se mi ni bilo treba kregat. Sploh sem šla pa najprej vprašat, če lahko nov pas kupim in so rekli, naj najprej ta starega prinesem.
Brez pripomb.
 skorc
Imam napisanani 2 strani reklamacijskega dopisa - pisava Times New Roman, velikost 12, brez razmaka med vrsticami. :)

No, čeprav s prvo menjavo tudi jaz nisem imel težav. So se s PlanetSporta odzvali zelo korektno in mi menjali tako pas kot uro brez kakršnih koli dodatnih vprašanj. Še LOG-e so mi iz stare ure prekopirali na novo in vnesli moje nastavitve. :)

Bom sporočil kaj bo tokrat. ;)
 skorc
Včeraj popoldne dal na pošto, danes me je že klical prijazni gospod iz PlanetSport-a. Rekel mi je, da mora uro poslat na servis, kar bo trajalo 7 do 10 dni, dotrajani pokrovček na FOOT-POD-u pa mi bodo zamenjali brezplačno, čeprav več ni v garanciji. Kulsko. 8)
Uporabniški avatar
 garni
Danes bil v Trzinu, kamor sem odnesel pas za srčni utrip, ki ni več delal. Kljub temu, da nisem imel s sabo računa, so mi ga brezplačno zamenjali za novega (tudi nov model) in ga "uparili". Hmmmm, kaj naj rečem....odnos je CARSKI, upam samo, da bo tudi nova ura in nov pas :)
:laola
Uporabniški avatar
 lemurian
Tudi moj pas na t4c izgublja velikokrat signal, zgleda da more biti baterija res ves čas polna, ostalo dela po enem letu redne uporabe brez problema.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA