prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 kovit
stena napisal/-a:Živjo.

Imel bi eno, za vas stare mačke verjetno čisto lahko, vprašanje.. Naročil bi paketek desetih zapestnic Livestrong iz uradne strani (livestrong.org) pa me zanima, kje bi našel okvirne podatke glede vsek davkov in podobnih stvari.. Ne bi rad doživel šoka, ko bi mi poštar izstavil račun, ki bi iz 10$ dvakratno ali pa celo več narasel zaradi davkov, poštnine. Ima mogoče kdo izkušnje?

Hvala za odgovor.

Za robo ki je vredna manj kot 30,45 USD (v to se ne všteva poštnina)te z lahkoto odrešim vseh muk in vstopnih dajatev.
Uporabniški avatar
 pementos
nazadnje sem kupil superge preko spleta na superge.si in moram reč, da sem bil zelo razočaran. Prva stvar je, da spletna stran te ne omogoča kakršnegakoli plačila, kar ne bi bil problem, če se ne bi zgodilo to, kar sledi. Superge so prišli domov preko kurirja, do tukaj vse v redu. Problem je, da je samo sprejel gotovino, kar seveda nisem imel doma (kdo pa ima doma 140 eurov?). Rekli so, da moram jih osebno iti istat v skladiše, ki se nahaja v Šentvidu. Pridem tja in neverejtno, tudi niso sprejeli kartic! Na mojo srečo sem bil previden in sem šel tudi z gotovino. Drugače pa bi moral še enkrat prit.

Eden od razlogov zakaj kupujemo preko interneta je, ker je bolj udobno. V nasprotju s tem primerom.
 robter
Naročil sem preko www.activinstinct.com Plačal sem z EC/MC kartico. Naročil dvojne superge, Brooks Racer ST in Saucony Pro Grid Guide, pa znižano Brooksovo majico, in nekaj stvari za pinkponk.
Z opremo sem zadovoljen, edino kar nisem bil zadovoljen je bil čas dostave.
Naročil sem 13.6, nato sem 18.6 dobil mail o odpošiljanju. No šele 29.6 so me po telefonu klicali iz podjetja GLS kdaj mi lahko dostavijo paket.

Upam da imate drugi s časom dostave boljše izkušnje.
Uporabniški avatar
 Biz
kovit napisal/-a:
stena napisal/-a:Živjo.

Imel bi eno, za vas stare mačke verjetno čisto lahko, vprašanje.. Naročil bi paketek desetih zapestnic Livestrong iz uradne strani (livestrong.org) pa me zanima, kje bi našel okvirne podatke glede vsek davkov in podobnih stvari.. Ne bi rad doživel šoka, ko bi mi poštar izstavil račun, ki bi iz 10$ dvakratno ali pa celo več narasel zaradi davkov, poštnine. Ima mogoče kdo izkušnje?

Hvala za odgovor.

Za robo ki je vredna manj kot 30,45 USD (v to se ne všteva poštnina)te z lahkoto odrešim vseh muk in vstopnih dajatev.

Nakup preko livestrong je po mojih izkušnjah oproščen ameriškega prometnega davka in slovenske carine, če je manj kot 150 EUR (naj me kdo popravi, če ni prava cifra), ampak vseeno plačaš DDV. Najprej te carina vpraša za račun, potem jim ga pošlješ po mejlu. Potem ti izstavijo račun za DDV, ki ga plačaš po spletni banki. Do tu gre vse elektronsko. Potem pa dobiš obvestilo pošte o pošiljki (itak da te ni doma, ko pride poštar) in jo greš dvignit in plačaš še Pošti Slovenije nekaj malega, za ne vem točno kaj pač še sami piskrček pristavijo.

Vse skupi potem traja 1 mesec, prede je roba v tvojih rokah.

Naj pove, če ima kdo kaj boljše izkušnje.
Uporabniški avatar
 dexi27
Eno vprašanje za izkušene nakupovalce preko spleta :D

Prejšnji teden sem preko ebuya naročil endurox r4 iz Anglije, zdaj pa me zanima kolko ponavadi traja da se zadeva dostavi :oops:
Uporabniški avatar
 Loni
Odvisno, od rekordno kratkih 3 dni do rekordno dolgih tednov, več kot mesec sem čakala samo na eno knjigo, a je bilo vredno, ker je bila tam 20 evrov in z zastonj poštnino, pri nas pa 49 evrov.
Uporabniški avatar
 stena
Biz napisal/-a: Nakup preko livestrong je po mojih izkušnjah oproščen ameriškega prometnega davka in slovenske carine, če je manj kot 150 EUR (naj me kdo popravi, če ni prava cifra), ampak vseeno plačaš DDV. Najprej te carina vpraša za račun, potem jim ga pošlješ po mejlu. Potem ti izstavijo račun za DDV, ki ga plačaš po spletni banki. Do tu gre vse elektronsko. Potem pa dobiš obvestilo pošte o pošiljki (itak da te ni doma, ko pride poštar) in jo greš dvignit in plačaš še Pošti Slovenije nekaj malega, za ne vem točno kaj pač še sami piskrček pristavijo.

Vse skupi potem traja 1 mesec, prede je roba v tvojih rokah.

Naj pove, če ima kdo kaj boljše izkušnje.

Koliko pa potem pride vsa zadevica skupaj s pošto in ddv? Se precej podraži?
Uporabniški avatar
 Biz
Lej ravno zdajle kupujem eno zadevo prek livestrong. Stane 40 dolarjev. Poštnina je 12 dolarjev. Do carinikov je trajalo cca. 1 mesec. Sedaj oni pametujejo, kaj zaračunat. Zaradi nizkega zneska lahko le DDV. Torej 20% od 40 dolarjev (mislim, da poštnine ne obračunajo, lahko da se motim). Potem je pa le še pisker od Pošte 3-4 EUR po spominu.

Zato se mi zdi, da je bolje kupovat v EU, ker potem nimaš carinskih ali DDV dajatev in tega dodatnega časa, ko stvar (dobesedno) leži (in se valja) na carini, pa tudi slovenska pošta, ti nima kaj dodatno računati. Baje je najbolj zanimivo iz anglije, ker je padel funt.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA